Mbytja First Aid
Njerëzit priren të besojnë se ajo kurrë nuk do të ndodhë
asgjë të keqe me këtë fatkeqësi të ndodhë me të tjerët. Megjithatë, ka situata të luajtur
janë më të mira që më parë. Një nga këto skenarë është të ndihmojë në mbytjen.
Si të sillemi kur jeni duke u përpjekur për të ndihmuar mbytjen? Përse asnjë rast
nuk mund të bëhet dhe çfarë duhet të bëhet?

Shkaku më i zakonshëm i mbytjes - dështim
rregulla të thjeshta të sigurisë. Mos notoni për buoys, mos notosh në të mëdha
Valët nuk shkojnë në ujë në një gjendje të dehjes edhe të vogël. Në
Për fat të keq, jo të gjithë të dëgjojnë zërin e arsyes. Dhe pastaj për të ndihmuar
vijnë rreth njohurive të mbytjes së ndihmës së parë.

Nëse vëreni një njeri po mbytet, gjëja e parë për të bërë -
informojë shpëtimit. Nëse ata nuk janë afër po mbytet shpëtimit
kanë tyre. Nëse ju keni mundësi për të shpëtuar mbytjes
varg ose bordi, ajo do të japë një shans të vërtetë për shpëtim. Përveç kësaj duhet të shaj
mbytja se ai është i shpëtuar dhe se ai ka nevojë për të qëndruar në det edhe
një çift i minuta. Ky veprim do të ndalojë fundosje panik.

Çfarë e bën duhet të shkoni në ujë në afërsi të mbytjes
vend, që ka për të hequr një minimum prej rroba dhe këpucë, dhe e dëshirueshme - për të hequr
të brendshme.

Notuar për mbytjen mund vetëm prapa sepse


mbytja njeriun çmendurisht duke u përpjekur për të rrëmbyer në straws dhe të mbajë
saj në mënyrë fort që mund të bartin ujë dhe ndihmë. Nëse ju
nuk heqin qafe e rrokje po mbytet, upirnit - ai do të humbë mbështetjen dhe hap duart e tij.

Mbështetja duhet të mbytet kështu që kreu i saj
mbetur mbi ujë. Mundohuni të shpejt të dorëzojë viktimën për të
breg.

Vdekja në mbytjes është për shkak të mungesës së
oksigjeni nuk hyn në mushkëri ose përmes mbushjes së tyre me ujë (me lagështi,
e vërtetë apo mbytja) ose me vrull refleks i laring (thatë
mbytja).

Për të dalluar nga mbytja lagësht e thatë mund të intensitetit

kaltërosh ton lëkurës (për mbytjen e lagësht ai i theksuar), në se në
viktimë mbytja thatë po humbet shpejt vetëdijen dhe zhytet në fund.
Përveç kësaj gojë lagësht mbytja dhe hundë i viktimës është një shkumë.

Gjëja e parë që bëni kur ju jeni duke marrë për të fundosjes
breg - sigurohuni që ai është duke marrë frymë dhe impuls në praninë e tij. Në këtë
nëse viktima është vendosur në sipërfaqen thatë fortë kështu që koka
u rënë ulët, qartë e rrobave të lagura, fërkim të gjithë trupin.
Ju duhet të përfundojë viktimën në një rroba të thatë të ngrohta, pije të nxehtë, pas
Pse të thirrur një mjek.

Nëse norma e zemrës dhe të marrë frymë normalisht, por viktima nuk është
Mendja, shikoni për ndonjë në rërë goja e tij, baltë, vjellat.
Sjellë atë në vete ndonjë mënyrë e njohur dhe të veprojë si
më sipër.

Nëse asnjë pulsin dhe frymëmarrje, në çdo rast nuk mund të bëhet në të njëjtën kohë
frymëmarrje artificiale. Ju duhet së pari të hequr ujin nga trakti respirator.
Kjo është bërë si vijon: Dele viktimën përmes kofshën e saj me një dorë
mbajë ballin, një tjetër dorë në mënyrë të përsëritur goditur banesë në shpinë
prekur në mes të xhades blades. Veprimet duhet të zbatohen shpejt, që prej
çdo minutë e shanset e viktimës e mbijetesës po zhduken.

Nëse ju hiqni ujin nga frymëmarrje mushkëritë dhe pulsin
Viktima nuk mbulohen, ju duhet të bëni atë në CPR
kombinohet me masazh të tërthortë
zemra. E rëndësishme: CPR është kryer ose "gojë më gojë" me clenched
plagosur hundë, ose "gojë të hundës" me gojën clenched, mundësisht përmes një shami.

Compressions kraharori nuk është në asnjë mënyrë, por
nëse puls e viktimës dhe nuk ka shenja të qarkullimit (nuk rozë
lëkurë).

Pas ndihmës së parë po mbytet nevojshme
hospitalizuar marrë parasysh se sa shpejt ai erdhi në shqisat e tij dhe se si
ndjehet mirë, sepse edhe me një kontakt të lehtë me ujin

Sistemi i frymëmarrjes janë në rrezik të edemë pulmonare dhe arresti kardiak.

Dhe mbani mend duke thënë se "shpëtimi i mbytjes - punë dore e
po mbytet "nuk është e pakuptimtë. Nëse jeni po mbytet dhe të mbajë
qetësi maksimale, dhe të përpiqen për të shtrihem dhe relaksohuni.
Restauruar rrahje zemre dhe duke u shpëtoj prej panikut, duke notuar në breg. Dhe mbani mend,
se paralajmërimi i telashe - Masa më e mirë.