Nurofen dhe pentalhin do të shitet me recetëSiç është raportuar e premtja e kaluar, Viktor Ivanov, drejtor i Shërbimit Federal për Kontrollin e Barnave (Federal Shërbimit Kontrollit të Drogës), një projekt-rezolutë të Qeverisë së droga recetë kodeinosoderzhaschih. Këto medikamente përfshijnë analgesics narkotike në, dhe është droga anti-inflamator për lehtësimin e dhimbjeve në mbaresa nervore. Ata janë përdorur për lehtësimin e sindromeve dhimbje me origjinë të ndryshme (dhimbje në muskul, arthralgia, dhimbje menstruale, dhimbje të nervit shiatik, nevralgji, dhimbje koke, dhimbje dhëmbi). Megjithatë, disponueshmërinë e përhapur e barnave me varësisë codeine shkakton rritjen.

Sipas Shërbimit të Kontrollit të Drogës Federale, masat për të rritur shitjen e barnave me codeine të zvogëluar numrin e të varurve duke përdorur codeine si përbërës kryesor i drogës Desomorphine drogës jashtëzakonisht e rrezikshme dhe toksike që është bërë në shtëpi.

Vans tha se kohët e fundit shumë krerë të rajoneve ruse kërkoi atij për të futur droga recetë kodeinsoderzhaschih që nga rritje e shpejtë në rastet penale për prodhimin dhe shitjen e Desomorphine.

Që codeine përmban qetësues, ju lutem popullore tillë popullatën si "Pentalin-H", "Nurofen", "Sedalhyn", "Solpadein" dhe "kodelak" kreu Federal Shërbimi i Kontrollit të Barnave ofrohet për të filluar zhvillimin analoge të sigurt të këtyre barnave.

Aktualisht, projekti është në shqyrtim nga Ministria e Shëndetësisë. Nëse projekti aprovohet, më 1 maj, këto painkillers do të shitet vetëm në paraqitjen e një recetë.