Rreziku i antibiotikëve në bujqësiMjekët janë alarmuar, sepse ata besojnë se bujqësia përdor doza shumë të larta të antibiotikëve në raport me kafshët e shëndetshme s / d - £ 20 milion. Kjo shifër është 70% e përdorimit vjetor të antibiotikëve në Shtetet e Bashkuara.

Rezultatet e këtij studimi u botuan për herë të parë në 1951, që nga eksperimente të ngjashme janë kryer në mënyrë të përsëritur, por askush nuk duket i treguar shqetësim serioz. Sot, temë e amerikanëve janë gjithnjë e më të shqetësuar në lidhje - çdo muaj!

Figura publike, shkencëtarët bëjnë thirrje për reduktimin racionale, e sigurt të antibiotikëve që përdoren për rritjen optimale të kafshëve shtëpiake.

Me qëllim të promovimit këtë çështje në metro dhe vendeve të tjera publike transmetohet reklama.

Në problemin e antibiotikëve në ferma industriale janë duke përshpejtuar rritjen e kafshëve shtëpiake (derra, lopë, pula, etj). Teknikat moderne të lejojë që përdorin antibiotikët dhe somatotropin (hormon i rritjes) rritur pulat në 42 ditët e chicks vjetra metodat çojë deri në maturim në 90 ditë.


Antibiotikët rregullojnë rritjen e baktereve të dëmshme, por në të njëjtën kohë mund të zhvillojë rezistencë ndaj këtyre kafshëve. Alexander Fleming - krijues i penicilinë, paralajmëroi se përdorimi i tepruar i antibiotikëve në bakterie mund të zhvillojë rezistencë ndaj tyre.


Kjo do të kërkojë krijimin e antibiotikëve të reja më të fuqishme të aftë për shkatërrimin e infeksioneve.

Në fermat në Rusi janë gjithashtu në antibiotikët e përdorur gjerësisht. Në mënyrë për të shpëtuar pulat shpesh gjenden në dhoma të ftohta dhe të vogla, gjë që rrit rrezikun e sëmundjeve dhe vdekjes së hershme. Në ndihmën e antibiotikëve që të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve. Rreziku kryesor i këtij fenomeni për konsumatorët është se antibiotikët së bashku me pulat e mishit dhe bagëtinë tjetër të hyjë në trup, ato ndikojnë negativisht florën gastrointestinale, rezistencë të ulët ndaj infeksioneve. Përveç kësaj, ajo nxit zhvillimin e llojeve të reja të baktereve që janë rezistente ndaj antibiotikëve të caktuara.

Lajme përgatitur në www.livescience.com