Gjendja e njerëzve dhe derrave ndryshon në mënyrë të ngjashmeSpecialistët Universiteti Newcastle (Newcastle University) kreu një eksperiment unik që dëshmohet se humor ndikon derra të tyre kënaqësi e kushteve të jetesës.

Duke eksperimentin e famshme e qenve Pavlov-së, nyukaslovtsev derrat ekip mësuar që të lidhen tingujt e një zile me ushqimet tona të shijshme - mollë dhe shushurimës qese plastike me një sinjal të pakëndshme të kafshëve tejzanor.

Tjetër hap derrat ishin të ndarë në dy grupe. Rendit e para në kushtet më të mira - më shumë hapësirë, shumë e lodra dhe kashtë, dhe kushte të tjera të gjalla janë përkeqësuar në mënyrë të konsiderueshme - dhomë është marrë afër kafshëve dhe asnjë lojë.

Atëherë studiuesit filluan të bëjnë kërcasin i paqartë lloj të shëndoshë duke studiuar reagimin e subjektet e tyre.

Ne kemi gjetur se të gjitha kafshët e grupit të parë vendosi që fërfërima e një zile kumbues mjetet, dhe i përgatitur për të trajtuar, ndërsa grupi i dytë i derrave nuk ishin aq optimist, duke marrë zhurmë të pazakontë nga shushurimës qese plastike që nuk premtojnë ndonjë gjë e këndshme, "- tha Douglas Catherine (Catherine Douglas), menaxher i projektit.

Sipas studiuesve, kjo sjellje e kafshëve është shumë e ngjashme me sjelljen e njerëzve, për shembull, kur ata thirrën shefin nëse personi doli të jetë një ditë e keqe, ai pritet një sharje, dhe në qoftë se ai ka humor të mirë, ai mendon për lavdërim dhe çmime .


Ky studim mund të shënojë fillimin e përgjigjeve për pyetjen nëse kafshët përjetojnë të njëjtat ndjenja si të popullit të gjatë në këmbë.