Pse sigurim shëndetësor


 • Politika e Çmimeve
 • Rastet që nuk janë shërbyer nga sigurimi shëndetësor vullnetar
 • Për çfarë paguajnë kur blejnë një politikë të sigurimit shëndetësor vullnetar
 • Çfarë duhet të shikoni për kur blejnë një sigurim vullnetar shëndetësor

 • Çdo qytetar është një politikë e sigurimit të detyrueshëm shëndetësor. Kjo i lejon të marrë ndihmën e nevojshme në klinikë shkurtër në komunitet për të lira. Por jo të gjithë të kënaqur me trajtimin e zakonshme në spital. Në këtë rast, ju mund të blej një politikë të sigurimit shëndetësor vullnetar.


  Politika e Çmimeve

  Politika e çmimeve nuk është fikse dhe varet nga disa faktorë:

 • Mosha dhe frika shëndetësor. Natyrisht, njeriu në vite, me një tufë lulesh të sëmundjeve kronike, politika do të kushtojë më shumë.
 • Niveli klinika të zgjedhura. Nëse objektit mjekësore ka një status të lartë përmes punës ajo shumë të kualifikuar profesionistë për politikën do të duhet të paguajnë një shumë të rregullt. Por ajo duhet të kihet parasysh se çmimi i lartë nuk është gjithmonë një tregues i cilësisë së shërbimeve të ofruara. Prandaj, zgjedhja e institucionit shëndetësor duhet të merren me shumë kujdes dhe të fokusohet kryesisht komente ju e dini kush përdorur këtë klinikë.
 • Shërbimet komplekse mjekësore të mbuluara nga politika.


 • Në koston e politikës mund të shpëtojë, duke hequr dorë lloje të caktuara të kujdesit, për shembull, të thirrur një mjek, të planifikuar apo e telefonit shtrimin në spital emergjente konsultime me ekspertë. Përqindja e 15-20% do të zvogëlojë koston e politikës dhe refuzimin e shërbimit dentar.

  Nëse ju në thelb nuk duan të trajtohen në klinikën e lirë dhe preferojnë mjekësi paguhet, të blerë politikën e sigurimit shëndetësor vullnetar do të jetë mjaft e dobishme për ju. Fakti është se duke paguar primin, ju mund të merrni shërbime mjekësore në një shumë më të madhe se madhësia e tij. Dhe kjo është e natyrshme, pasi që kostoja e kujdesit shëndetësor komplekse është më pak e shtrenjtë se të blerë të njëjtat shërbime veç e veç.


  Rastet që nuk janë shërbyer nga sigurimi shëndetësor vullnetar

  Me blerjen politikën, mos harroni se ju nuk do të jetë në gjendje të përdorin atë në rastet e mëposhtme:

 • Për shkak të shkaktim të qëllimshëm të trupore të dëmtojë veten.
 • Nëse një dëmtim ose sëmundje të shkaktuara nga ose që rezulton nga alkooli ose droga.
 • Nëse një dëmtim ose sëmundje që rezulton nga veprimet e paligjshme.
 • Me të gjitha përfitimet e sigurimit shëndetësor vullnetar nuk do të përdorin të gjitha, si kostoja e politikës është ende i madh. Në këtë rast kjo ka kuptim për të paguar vëmendje të korporatave sigurim mjekësor vullnetar kur, si siguruesit nuk janë shtetas, si person juridik.  Kohët e fundit, ky lloj sigurimi filloi të zhvillohet më shpejt. Kjo është për shkak të faktit se punëdhënësit më në fund filloi të kuptojnë rëndësinë e mbrojtjes shoqërore të punonjësve të saj. Prandaj, zgjidhjen në punë, të pyesim, a paketën e ndërmarrjeve shoqërore të politikës së sigurimit shëndetësor vullnetar.

  Çdo punëdhënës vetë-respektuar (dhe ka, falënderoj Perëndinë, më shumë dhe më shumë) e konsideron borxhin e nderit që të ofrojë paketë sociale të përbërë nga sigurimi mjekësor vullnetar.

  Megjithatë, kujdesit tuaj shëndetësor dhe shumica e qytetarëve, të cilët në të njëjtën sotspakete (nëse ka) të të njëjtit sigurimit shëndetësor vullnetar deri, për fat të keq, nuk ka.


  Për çfarë paguajnë kur blejnë një politikë të sigurimit shëndetësor vullnetar

  Cilësia e Shërbimit

  Personalisht, unë shkoj në klinikë rrethit kur ajo bie duart dhe këmbët. Vendet në përputhje dhe komunikimi me mjekun tuaj magjike "kurë" të gjitha sëmundjeve, dhe për një kohë të gjatë. Më vjen keq që mjekët të paguar pak, por unë disi nuk janë për të fajësuar. Unë dua të të marrë jo vetëm trajtim normal, por edhe qëndrimin e njeriut.

  Testet, inspektim, operacion

  Po, ne kemi mjekësi të lirë, por në një pikë të caktuar. Po, numërimin e plotë gjak ju bëni të lirë, por kur është fjala për studime serioze (CT, YAMRT) apo edhe më serioze operacioneve (kirurgji kardiake, kirurgji torakale, etj) duhet të paguajnë para.

  Një shumë e parave. Pra, duke blerë sigurim në 10-20 mijë. Rubla, ne fle në mënyrë paqësore, duke e ditur se në qoftë se me anë të "Perëndia të më ruajë që."


  Çfarë duhet të shikoni për kur blejnë një sigurim vullnetar shëndetësor

  Por si për të orientuar në një zgjedhje të madhe të opsioneve që ne ofrojmë kompani sigurimi? Natyrisht, gjëja e parë që është e rëndësishme për ne - çmimi. Dhe çfarë duhet të shikoni për kur zgjedhin sigurim? Është një turp që duhet të paguajnë paratë e tyre (apo jo, por ende i bezdisshëm), atëherë e di se ishte vetëm një pjesë e bukur e letrës.

  Pra:

  Shuma e siguruar

  Kjo është një shumë brenda të cilit siguruesi është përgjegjës për të siguruarit.

  Kini kujdes: kur një sasi e vogël e sigurimit në një moment vendimtar nuk mund të jetë e para të mjaftueshme për një ekzaminim të rëndë ose kirurgji. Mbrojtja duhet të jetë vnushayuschey. Sipas legjislacionit rus shuma e siguruar duhet të jetë i kufizuar për shkak se siguruesi është i detyruar të tingëllojë një sasi të caktuar. Mbrojtja se 50 mijë nuk do të mbulojë shpenzimet.

  Lista e klinikave

  Shumë kompani të sigurimit varet listën e çmimeve të klinikave. Ju mund të paguani një premi dhe trajtim luksoz në klinikë, por ju mund të marrë një paketë standarde dhe të trajtohen në një të thjeshtë, por nuk e humb cilësinë.

  Lista e procedurave mjekësore dhe rasteve nestrahovyh


  Në mënyrë të veçantë, thekson se mjekët mund të marrin pjesë, dhe çfarë hulumtim dhe operacionet përfshirë në programin për një kurs të trajtimit nuk gjendet në dukje se vizita fillestar doktori paguhet nga siguruesi, dhe çdo gjë tjetër - është imun. Ka përjashtime, të përbashkëta për të gjitha kompanitë - Kancerit, tuberkulozi, diabeti, sëmundjet mendore. Pagesës për trajtimin e sëmundjeve të mbuluara nga programi federal.

  Për fat të keq, njerëzit madje e shëndetshëm të shkoj në spital. Në përgjithësi, të gjithë vendos për veten e tij - për të mbrojtur shëndetin ose jo të tyre.

  A nuk merrni të sëmurë! Ne ju dëshirojmë shëndet!

  Informacion nga neni Svetlana Kuznetsova "Si te zgjidhni një sigurim shëndetësor?

  LCA "