Në rrezikun tuaj dhe frika e huaj


 • Në rrezikun tuaj dhe frika e huaj
 • Mos blej - vet keqen tonë
 • Çmimi Issue
 • Lexoni kontratën me kujdes
 • Tricks
 • Për fat të keq, i sëmurë
 • Presin përgjigje
 • Në gjurmët e Ostap Bender


 • Në rrezikun tuaj dhe frika e huaj  Në vendpushimin shkojnë në pushim dhe jo të marrë të sëmurë. Pra, mendoni për lëndimet e mundshme dhe ftohjet nuk duan. Megjithatë, agjencitë e udhëtimit janë kujtoi se jeta dhe shëndeti duhet të jetë i siguruar. Çfarë na jep të sigurimit? Thotë Doktor i Ekonomisë Yevgeny Horskits.
  Mos blej - vet keqen tonë  Vendet ku kujdesi shëndetësor - të shtrenjta, në marrjen e vizave kërkojnë politikë të detyrueshëm prani. Kjo është se Shtetet e Bashkuara, Kanada, Australi, Japoni, gjithë zona Shengen.

  Ata nuk kërkojnë të sigurimit Turqinë, Indi, CIS ... Por! Kujdesi mjekësor dhe atje nuk është e lirë. Për të paguar për atë nga xhepi, duhet të jetë i siguruar në çdo rast.
  Çmimi Issue  Për të marrë një vizë në vendet e Shengenit, ju duhet të jetë i siguruar për të paktën 30 mijë. Euro.

  Sigurimit Standard do të kushtojë më pak se 1 euro në ditë. Për SHBA, Kanada dhe Japonia ka rritur të raportit - 1,8 herë. Përveç kësaj, shumica e kompanive të sigurimit, njerëzit mbi 65 vjet të paguajnë normat e dyfishuar, dhe ato mbi 70 apo jo i siguruar në të gjitha, ose i siguruar nga norma e trefishtë. Disa kompani nuk e siguruar fëmijët deri në dy vjet.

  Por fëmijët nën 12 vjet ulje në 10-50%.


  Nëse ju do të bëni një safari, ngjitje malore ose zhytja, sigurimi standarde nuk është e mjaftueshme. Këto raste janë kushte të veçanta të sigurimit.


  Nuk përshtaten në shumën e siguruar - do të duhet të paguajnë nga xhepi. Ose kërkoni ndihmë nga shteti. Por ambasadat dhe konsullatat zakonisht vetëm të ndihmojë të kryer viktimat fatkeqësi shtëpi ose në aksidentet rrugore.
  Lexoni kontratën me kujdes  Insurance nuk mbulohen trajtimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe lëndimet e alkoolit apo drogës. Ngjarjet e sigurimit nuk janë të njohura, rëndim të sëmundjeve kronike mendore, tentimeve për vetëvrasje, koston e trajtimit në Spas, operacioneve kozmetike dhe plastike, të kujdesit dentar, të gjithë me përjashtim të jashtëzakonshme.


  Tricks  Nëse ju nuk jeni të paturit e një sigurim të veçantë, vendosi për të filluar scuba diving (me masë-Coy dhe periskop) dhe si rezultat mori otit, nuk nxitojnë të sinqertë me mjekun apo sigurimit tuaj agjent në lidhje me shkaqet e sëmundjes tuaj. Otit mund të fitojnë dhe arsyet "e ligjshme" pleskayuchys pishinë për fëmijë. Këtu në këtë dhe të qëndrojë.

  E njëjta gjë vlen edhe për djegiet e marra nga kontakti me koralet ndërsa simulim. Koralet mund të notuar në këtë zonë.


  Por nëse gjatë zhytjes barotrauma ndodh, dhe ky dëmtim kërkon kujdes të shtrenjtë dhe afatgjatë, për të bindur kompaninë e sigurimeve që ju keni marrë atë në pishinë dështon.


  Për fat të keq, i sëmurë  Çka nëse ngjarja e siguruar ende të vijë?


  Para së gjithash ne duhet të mos kthehet te mjeku dhe kompania e sigurimeve. Kontrata e sigurimit duhet të jenë të specifikuara kompani e sigurimit të telefonisë në vend. Si në Turqi, një person nuk duhet të telefononi në Moskë.

  Ne kemi nevojë për të në mënyrë të qartë tregojnë emrin dispeçer dhe emrin e të siguruarit, numrin e politikave të sigurimit dhe kodin e programit të sigurimit (nëse listuara në serinë e politikave dhe kodi). Nëse sigurimit grup, them në emër të cilit është shkruar. Përshkruani rrethanat e aksidentit, tip nevojitet ndihmë informojë siguruar vendndodhjen dhe miqve numër telefoni.
  Ne tani duhet të ndjekin në mënyrë strikte kompaninë rekomandimet sigurimit operator. Turist duhet të zbatohen për atë spital apo te mjeku, i cili do të tregojë atë. Duke kërkuar një adresë tjetër të duhet të paguajnë nga xhepi.
  Presin përgjigje  Çfarë nëse mjeku kompania e sigurimeve nuk i përgjigjen thirrjes?

  Algorithm e veprimeve tuaja në këtë situatë duhet të jetë:

 • telefononi kompaninë e sigurimeve për koordinatat e një mjek të duhur,
 • Telefononi një mjek me numrin e regjistruar në pritjen e hotelit,
 • ju referohen Administratës për të arritur këtë mjeku
 • Nëse kjo dështon, kërkojë nga administrata për të thirrur një mjek tjetër dhe regjistrohen përpjekje të dështuara për të gjetur për herë të parë. • Në gjurmët e Ostap Bender  Për disa vite në Turqi rregullisht punojnë me shume skema grabitqare për siguruesit ruse. Ndonjëherë mjeku i ofron turistëve të bashkohen me të në një konspiracion kriminal. Dokumentet mjekësore të lëshuara nga disa qindra dollarë një mijë, dhe mjeku gjoja i paguar i sëmurë një çift njëqind në para të gatshme. Siguruesit e dinë këtë, kujdes dhe nëse ajo është gjetur mjekun konspiracion dhe pacientin, të sjellë çështjen në gjykatë.