Në barnave të shtrenjta privilegjuar ndarë


Për pacientët me
sëmundjet që kërkojnë trajtim të shtrenjtë, blerjen e shtrenjtë
mjekimi bërë në nivelin e.
Për këto qëllime në 2008
me kusht shpenzojnë 32000000000 rubla. "Aktualisht,
blerjet e barnave në vlerë prej 15.9 miliard rubla dhe rritur në
rajonet ilaçe gati 7 miliard rubla, "- tha
Borzova.

Përfitues të tjera me kusht ilaçe
nga fondet federale e Federatës. "Për këtë qëllim, me
Buxheti federal 2008 alokuar 27600000000 rubla dhe vënë
në rajonet e barnave në vlerë pak më pak se 5 miliardë ", - shpjegoi zëvendës.

Ajo
tha se në mes të janarit, të detyrueshëm mjekësor

Subvencionet e sigurimit janë transferuar në të gjitha rajonet e vendit deri në
siguria financiare e këtij programi të rëndësishëm.
"Sipas informacionit
Roszdravnadzor, 10 mars, do të jepet informacion të detajuar rreth
rezultatet e testit në 25 rajone të Rusisë për të siguruar ilaçe
kategori të privilegjuar të qytetarëve ", - shpjegoi Borzova.

Në njëjtë
Në të njëjtën kohë, tha ajo, në disa zona "ka
vonesë e vogël "në shërbyer recetave. Si një shembull,
ajo solli Kostroma, Volgograd, rajoni Bryansk dhe Bregdetar
buzë.