Mitologji shëndetin tuajMiti 1. Zamerznuvshy, ju mund të kapur një të ftohtë

Nëse ju nuk mund të qëndroni të ngrohtë për orë pasi u ngrirë, ju mund të ndjeni se jeni të sëmurë. Në fakt ajo nuk është. Ftohjet - sëmundje infektive, dhe infeksionet transmetohen nëpërmjet kontaktit me një person të sëmurë, ju pchyhnuly ju mori në doorknob, e cila u mbajt kohët e fundit nga pacienti ose me anë ju jeni të përshëndetur me një person të infektuar. Ju mund të bast, por sa që imunitet më e vështirë për t'iu përgjigjur infeksionit nëse trupi është i dobësuar të ftohtë? Kjo nuk është gjithashtu e vërtetë. Studimet kanë treguar se banorët e Chukotka dhe Soçi shanse absolutisht të barabarta të kapjen e një të ftohtë.

Miti 2. Kur sëmundja duhet për të ruajtur ushqimin e energjisë

Gjyshet dhe nënat nuk lejojnë shumë për të ngrënë gjatë sëmundjet tuaja janë absolutisht të drejtë: i dehur lëngshme gjatë sëmundjes në numër të madh, ju fitilin nga brenda, dhe temperatura bie. Studimet kanë treguar se llojet e ndryshme të dietat ndryshme të qelizave të imunitetit janë aktivizuar dhe në qoftë se një dietë e dominuar nga të lëngshme - trupi është më e lehtë për të luftuar infeksionin.

Miti 3. Rrezatimi provokon zhvillimin e kancerit

Ju nuk mund të të menduarit për atë çdo ditë ju të merrni një dozë të madhe të mjaftueshme të rrezatimit. E vërteta është se rrezatimi fajtor në duke shkaktuar kancer, por duhet të konsiderohet një i madh "por" - sasinë e rrezatimit.


Ajo rrezues detyruar, të cilat ne jemi të ekspozuar vazhdimisht, jo në gjendje vetvetiu të shkaktojë kancer, dhe për dëmin e shkaktuar në qeliza, trupi copes.

Miti 4. Nëse ju hani ushqime të ulëta në yndyrë mund të bëhen të shëndetshme

Një dietë yndyrë të ulët dhe dietë të shëndetshme - jo sinonim. Mos harroni, shpesh në produktet që përmbajnë të reduktuara në krahasim me yndyrë konvencionale, ju mund të gjeni më shumë sheqer. Nëse ju doni të mbajtur në formë dhe për të përmirësuar shëndetin e tyre, duke u fokusuar në ushqim, kontrolloni dietën tuaj ndaj produkteve të freskëta, ishin rezistente ndaj përpunimit të temperaturës.

Shmangni ushqimet e komoditet, të gatuaj ushqim të thjeshtë pa yndyrë dhe sheqer dhe mos harroni një ekuilibër të mirë të të gjitha ushqyesve, vitamina dhe minerale.

Miti 5. Shumica e të nxehtit humbim përmes kokës

Ky mit na erdhi nga vitet 1970 e ushtrisë amerikane. Fytyrë dhe kokë janë shumë të ndjeshme ndaj ndryshimeve të temperaturës, e cila i dha të rritet në nevojën siguri si kreu ukutuvaty ngushtë. Sigurisht, shall dhe kapele do t'ju ofrojë një ndjenjë e ngrohtësi, por mungesa e tyre nuk do të dëmtojë shëndetin tuaj.