Verën e kaluar spodviglo fuqi të instaluar conditioners ajrit në spitaleNe të gjithë e mbani mend se çfarë ka ndodhur në Moskë verën e kaluar, do të mund të ndërhyjë me frymëmarrje, rritje të organizatave të kujdesit shëndetësor tashmë numër të madh të pacientëve të prekur nga valët e të nxehtit. Për fat të keq, shpejt pajisur spitale dhe klinika të kondicionuar dhe tifozët e administratës dhe autoritetet nuk kanë kohë, dhe buxheti nuk ishte projektuar për shpenzime të tilla në shkallë të gjerë dhe të emergjencës.

Këtë vit, qeveria ka vendosur të përgatisë një vizat kapitalit menjëherë pas dimrit. Dje, 3 mars, kreu i Departamentit të Moskës e Shëndetësisë Leonid Pechatnykov tha se në verën e të gjitha objekteve shëndetësore janë të pajisura me ventilim moderne dhe ajer te kondicionuar fuqishëm.

Për këtë qëllim, qeveria ka ndarë 8 miliardë rubla.

Kushtet e motit verës ishin të patolerueshme për pacientët dhe personelin e spitaleve dhe klinikave. Tërhequr jashtë Stoere, ishte në gjendje për të edhe reparte dhe kirurgët mund të kryejnë operacione kur temperatura mesatare dhomë ishte afër 40 gradë, dhe nganjëherë ka arritur në 50.

Për fat të keq, të instaluar conditioners ajrit operativ nuk është i mundur - dhomë ku operacion është kryer, duhet të jetë steril. Megjithatë, tifozët do të lehtësonte shumë punën e mjekëve.

Përveç fondeve për shpëtimin e institucioneve mjekësore nga të nxehtit, autoritetet e Moskës do të ndajë 16 miliard rubla për modernizimin e spitaleve të kryeqytetit dhe klinikat, 39000000000 - për të zëvendësuar të vjetra me pajisje moderne mjekësore, gati 8 miliardë - përfundimin e objekteve shëndetësore dhe gati 5500000000 - e tanishme riparim punë.