Metro ngadalë por me siguri duke vrarë pasagjerë


Shkencëtarët në Karolinska Institutet në Suedi kanë gjetur se nëntokësor
Shipping dëm shëndetin tonë më shumë se çfarëdo baze.

"Grimca
oksigjen të përfshira në metro, duke ecur në një ADN e njeriut
ndikimi i fortë se grimcave të përfshira në makinë
emisionet.

Për fat të mirë, shumica e tyre mbetet në metro në
për një kohë të gjatë, - thotë studiuesi Hanna Karlsson. -
Megjithatë, niveli i grimcave të dëmshme në oksigjen shpesh shumë
të lartë. Rezultatet e mia tregojnë se kjo është arsyeja për të shpejtuar
ajrit të pastër në metro. "

Nga inhaling grimcat mikroskopike të qymyrit, asfalt, hekur dhe ndotesve tjera çdo vit mijëra njerëz të vdesin.Hulumtim
tregoi se ajrit në metro përmban grimcat e hekurit që
formuar si rezultat i rrotave fërkimit mbi binarët. Dëm më i madh
trupi i njeriut ato shkaktojnë kur lëshuar në mushkëri kur
radikalet e lira formohen në qelizat.

Në dispozicion
Radikalet - një molekulat shpejtë-lëvizje, e cila është aplikuar vetëm
më dëme të ADN-së njerëzore. Megjithatë, siç vuri në dukje nga Hannah
Karlsson, dëme qelizë radikalet e shkaktuara mund të jenë të
eliminohen qeliza vetë, por në qoftë se ajo është "nevylikuvanoho" është
rrit rrezikun e kancerit.