Sigurimi shëndetësor


 • Sigurimi vullnetar mjekësor
 • Stomatologji
 • Politika e Çmimeve
 • Rritja e çmimit të sigurimit

 • Sigurimi vullnetar mjekësor

  "Sigurimi shëndetësor vullnetar" - një koncept gjerësisht. Prandaj çmimi i kujdesit bazë pacient i jashtëm për një individ shkon nga $ 300 deri $ 1000, në varësi të klinikës dhe gjerësinë e programit.


  Pjesa e dytë - kujdes pacientit, mundësia që, nëse është e nevojshme, të shkojnë në spital nga siguruesi. Ky shërbim kushton një shtesë $ 100-400. Në Moskë, rreth njëqind spitalet, dhe shumica e tyre duke punuar me kompanitë e sigurimeve. Në politikën shpesh përfshin shtrimin në spital të urgjencës, jo dëshmi për operacionet e planifikuara.

  Që kërkon hospitalizimin e emergjencës apo përkeqësimin akute të sëmundjes kronike (anginë të paqëndrueshme, infarkt akut të miokardit, goditje akute, pneumoni akute, cholecystitis akute, apendiksit akute, dhe kështu me radhë. F.), Dëmtimet, helmim (përveç alkoolit dhe drogës, të cilat janë përjashtuar nga sigurimet mbulim).


  Vendimi për të miratuar të tillë një mjek i spitalit "ndihmës së parë" apo klinikat e mjekëve. Në rast të siguruesit hospitalizimit emergjente paguan për të gjithë kujdesin mjekësor, përfshirë kirurgji. Por në kontratat standarde të sigurimit shëndetësor, përveç për kirurgji të madhe, kirurgji rindërtues në enët e gjakut, zemrës, transplantimit të organeve dhe indeve, dhe kështu me radhë.


  d.


  Pjesa e tretë - Ambulance. Kur kërkohet nga pacienti të vijë jo urban "të shpejtë" dhe mjeku nga klinikë për të cilën ajo është e bashkangjitur, ose shërbim të veçantë (kjo është veçanërisht e vërtetë në natën ose në fundjavë, kur terapisti nuk është doklycheshsya). Ky opsion është vlerësuar në $ 50-150 në vit. Në thirrje rreth shërbimit orën dërgimin e "ndihmës" i plotëson mjek të kualifikuar apo infermiere. Get të Ju "të shpejtë" apo jo - vendos mjek apo infermiere.


  Stomatologji

  Një tjetër pjesë e rëndësishme e politikës së vullnetare mjekësore - shërbimet dentare që ofrojnë departament të veçantë në klinikat nga agjencitë përgjithshme dhe të specializuara.

  Kostoja minimale e sendit, kontratës - $ 200 (për trajtimin më të thjeshtë), maksimale - $ 5000 (për mundësinë për të vënë një gojë plotë të dhëmbëve falas).


  Shumë kompani të sigurimit ofrojnë këtë shërbim si mjeku personal, ju do të keni një kujdestarin, ku ju mund të telefononi një celular në çdo kohë të ditës apo natës, dhe ai do të përpiqet të ju tregojnë se shëndeti juaj është më i interesuar në të tijin. Ky shërbim kushton $ 300 në vit, në varësi të aftësive të mjekut dhe numri i bashkëlidhet vete pacientet.


  Ju gjithashtu mund të përfshijë në politikën e shërbimit të vazhdueshëm të mbikëqyrjes mjekësore për ju në rast të sëmundjes, që e tij motrën-infermiere në shtëpi.

  Varg çmimi është i gjerë: nga $ 100 në $ 800 Kostoja varet nga shkalla e probabilitetit se shërbimi ende kanë për të ofruar. Në mënyrë të qartë, të vetmuar ve 60 vjet më tepër të jetë në një pozicion të pafuqishëm se babai 40-vjeçar, i cili thuajse gjithmonë ka shërbyer një gotë me ujë (me përjashtim të rasteve shumë shumë të rënda).


  Më vete, ju mund të blej një program rehabilitimi: një udhëtim në dispanseri dhe qendrave shëndetësore. Kostoja e saj do të jetë i barabartë me koston e vauçerëve spa. Paguajnë paraprakisht të trajtimit, ju mund të shkoni në një kohë të përshtatshme për ju, madje pa ndonjë dëshmi.


  Tërësia e opsioneve ju mund të kombinohen në luhatje.

  Shumë kompani ofrojnë politikë të veçantë të familjes (nga $ 1000 dhe më lart), programe për fëmijë nga lindja deri në 15 vjet ($ 600-7000), programet për gratë shtatzëna, duke përfshirë lindjen e fëmijës ($ 800-6000).


  Por si rregull, kombinimi më popullore - kujdesit ambulator dhe stomatologji. Ajo kushton një mesatare prej $ 600 në $ 3000.


  Politika e Çmimeve

  Shuma e përcaktuar me politikën tuaj të varet jo vetëm nga numri i artikujve për të cilat ju mund të kërkojnë vëmendje të personit, por edhe nga klinikat, të cilat kanë të drejtë ankese. Për shembull, shërbimi klinikë ambulatore në të marinës do të kushtojë një mesatare prej 300 $ në vit, dhe në klinikën Medical Center Zyra e Presidentit - në $ 1.300.
  Siguruesit shpjegoi se çmimi i politikës është i përbërë nga katër pjesë. Gjëja kryesore - kostoja aktuale e trajtimit, që është e para që kompanitë të japin klinikat dhe spitalet: ky komponent është 60%.
  Përveç kësaj, shumat e përcaktuara në dispozitën, për të bërë biznes, fitim. Në këtë shembull të veçantë duket si ky: politikë - $ 500; me kujdesin e tyre - $ $ 300 100 - për sigurimin, $ 70 - për të bërë biznes. Pjesa e mbetur prej 30 $ - fitimet e siguruesit.


  Rritja e çmimit të sigurimit

  Klient i dëshiruar për çdo sigurues është nën 45 vjet, që nuk është i ngarkuar me sëmundje të shumta dhe jo të prirur për të dëgjuar për trupin tuaj për të edhe një herë nuk të shqetësojnë mjeku; ai është i zënë në punë - klinikë është, kur ajo bëhet e padurueshme; fiton $ 1, 5 mijë.

  në muaj, pastaj u ndamë me të holla pa shumë keqardhje. Të gjithë siguruesit e tjerë - përjashtime padëshiruar nga rregulli.


  Shumica e siguruesit preferojnë të refuzojë pacientëve me HIV dhe onkologjisë, me aftësi të kufizuara, të varur nga droga dhe personave me çrregullime mendore.


  Siguruesit kanë gëzuar gjatë të ngushta raportet hap-up për të "problemit" konsumatorët. Një moshë e më shumë se 55 vjet? Multiply çmimin e një politike themelore për 1,3-3. Keni sëmundje kronike? Mblidhni Llogaritësi "x 1,2-1,5". Punojnë apo hobi i lidhur me rrezikun e lëndimit? Faktori i 1,5-2.


  Në disa raste, kur siguruesi dëshiron për të përjashtuar praninë e sëmundjeve që parandalojnë shitjen e politikës, ajo mund të jetë një ekzaminim mjekësor ose të kërkojë të konsumatorëve për të sjellë pacientët e jashtëm.

  Në qoftë se kartat e ju nuk e keni një kontratë dhe të përshtaten pa ekzaminim mjekësor, por gjatë periudhës së vlefshmërisë së saj rezulton se klienti kishte fshehur nga siguruesi të sëmundjes, nëpërmjet të cilave ajo do të marrë kontrata e sigurimit do të konsiderohet i pavlefshëm.


  Mbani në mend se kontratës rritja humbje dhe luajti për herë të fundit. Nëse keni qenë të padobishëm për një klient siguruesi që harxhuar gjithë shumën e siguruar, viti i dytë i politikës do të paguajnë për më shumë. Dhe jo fakti se në qoftë se ju vendosni për të ndryshuar siguruesi, politika do të kushtojë më pak për shkak se të dhënat tuaja spitalore tregojnë: të gjithë vitin e kaluar ju në mënyrë aktive të marrë pjesë mjekë.

  Informacion nga neni George Deryabina "Kuptimi sigurim shëndetësor"