Masazh pas amputim


 • Si për të kryer një masazh pas amputim

 • Task kirurg në amputim nuk është i kufizuar në kirurgjik
  ndërhyrje. Detyra Po aq e rëndësishme - "edukim" përgatitje trung
  ajo me protezë. "Strukturat anatomike e bukur dhe korrekte
  trung - thotë NA Bogoraz (1925) - jo në të njëjtën kohë më të mirë
  nga një pikëpamja funksionale. "

  trungje amputim duhet të përmbushë
  kërkesat e mëposhtme:

 • ajo duhet të ketë një të saktë konturet e nivelit
  (A nuk e kanë një formë konike);
 • të jetë pa dhimbje;
 • trung ind
  duhet të jetë minimal dhe maksimal fryrë reduktohet në vëllim;
 • lëkurë
  trungu duhet të jetë shtrirë edhe e vështirë për të marrë të përfshirë në dele,

  nuk duhet të ketë një zgjatje;
 • konetskulti të jenë të mbyllura më shumë
  ose më pak të trashë (por jo e tepërt) shtresa e indeve të buta;
 • mbresë në
  kult të jetë i ngushtë, të butë, të vendosura në një distancë nga ekspozuar
  pika presion;
 • trungu duhet të jetë i guximshëm, oporosposobnost;
 • funksion
  trungu duhet të ruhet plotësisht kundër forcën e muskujve dhe amplitudë
  Lëvizjet.
 • Në themel të gjitha këto kushte janë të vendosur në tavolinë operativ, por secili
  kushtet mund të jenë të humbura apo të rritur në varësi nga mënyra
  trungu amputim, dhe cilësia e trajtimit të mëtejshëm. Për shembull,
  Pozicioni i gabuar trungu pas operacionit, mungesa e vëmendjes


  për të ruajtur funksionin e tij mund të çojë në contractures dhe plumbi
  trungu i rremë pozicion.

  Trungu mund të jetë një fundi sensitive
  ajo mund të marrë formën e kolboobraznuyu për shkak të lidhurit të pahijshme
  ose massing parregullt. Siç e dini, formimi i amputim
  trung për të përgatitur e saj për proteza (heqjen e vdekur
  fenomene, ënjtje në trungu, parandalimin e atrofi
  Muskujt) shumë e gjatë - ajo mund të shkojë deri në 10 - 15
  muaj. Përdorimi i masazh, sidomos kur kombinohet me ushtrime në mënyrë të konsiderueshme
  shkurton këtë kohë.


  Si për të kryer një masazh pas amputim

  Masazh trungu mund të fillojë të veprojë pas largimit

  qepje. Shërimi nga qëllimit të mesëm, disponueshmërisë granulating plagëve
  sipërfaqe, edhe prania e fistulat në temperatura normale, mungesa e
  përgjigje lokal inflamator dhe ndryshimet patologjike të gjakut
  jo një contraindication për masazh. Me teknikat masazh përdorur
  lloje të ndryshme të stroking, fërkim dhe trazim dritë (spyralevydnoe
  në drejtimin gjatësor).

  Në javën e parë për të shmangur massaging
  qepje pranë postoperative derisa ajo të fortë. Në praninë e mbresë
  strukturat, ngjitur me indet themelore të trungu, masazh janë
  mënyrë e shkëlqyer për të hequr këto adhesions. Në raste të tilla, së pari
  të gjithë të përdorin metoda të ndryshme të mashing (zrushuvannya mbresë dhe kështu me radhë.


  e). Për të zhvilluar oporosposobnost cungun në fund skajor
  dridhje është aplikuar në formën e effleurage, copëtuar, mbushur me tegela.


  I veçantë
  Vëmendje kur të gjymtuar fërkoni duhet kushtuar
  Muskujt që mbijetuan pas operacionit dhe duhet të ndihmojë të rivendosur
  Lëvizjet normale. Pra, pas amputim në të tretën e mesme të kofshës
  rekomanduar adduktorov maksimal të forcuar dhe muskul zgjatues hip.

  Pas
  amputim nën gju të përbashkët, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet
  forcimin e quadriceps. Pas amputim, në të tretën e mesme të supe
  selektive duhet të forcohet dhe muskujt i rrëmbyesve të angazhuar jashtme

  Rotacioni i supe. Ushtrimet në rrëmbimit (rrëmbimi i gjymtyrë drejt) parandaluar atrofi e supe trekëndësh
  dhe muskujt nadostnoy (forcimin e muskujve, sup kullimit) dhe atrofi podostnoy
  dhe një muskujt e vogla rrethore (muskujt, sup rotuyetsya jashtë).

  Trungje masazh amputim fillimisht nuk duhet të marrë më shumë se 5-10 minuta;
  Kohëzgjatja e trajtimeve masazh rregulluar gradualisht në 15 - 20 minuta.
  Karakteristika të zhvillimit trungu është lëvizshmëria shumë e rëndësishme
  joints aty pranë. Gjatë masazh rekomandohet fizik
  Ushtrimet që mund të kenë nevojë për të filluar më herët.

  Këto përfshijnë
  i parë i dërguar impulse motorike të drejtuara për të kryer

  Lëvizjet trungu në drejtime të ndryshme. Këto ushtrime të ndihmojë
  kaloi forcuar muskujt, të mobilizuar ngjitur me kockave dhe mbresë
  rritjen e cungun e indeve trofik. Ushtrimet janë kryer çdo ditë 3-5
  një herë në ditë. Ushtrime rekomanduar për një gjymtyrë të shëndetshme gjatë
  të gjitha nyjet; Ushtrime të tilla kontribuojnë në masë të madhe në procesin e rimëkëmbjes
  në kultit.

  Pastaj aplikoni ushtrimet që kanë për qëllim zhvillimin e durimin e saj
  dhe oporosposobnost: shtypni fundin trung të pads veçanta
  fortësi të ndryshme (leshi, rërë, ndjeu, qëndrim prej druri) shuplaka
  trung çekiç druri, mbuluar me ndje, dhe kështu me radhë. n. Për qëllim të edukimit
  aftësitë koordinuese kur në këmbë dhe të ecin me një protezë dhe restaurimin

  i prekshëm, muskulor dhe ndjenjë kyçeve në aspektin e gjymtyrë e mbetur
  masazh rekomanduar kombinuar me ushtrime për të zhvilluar balance:
  bust, napivprysidannya dhe galiç në një këmbë me hapur
  dhe sytë e mbyllur. Shumë e rëndësishme trungu kujdesit të lëkurës.

  Informacion nga artikullin "masazh si metodë për përgatitjen e cungut amputim për proteza."