Gabimet mjekësore shkaktojnë dhe parandalimi


 • Shkaqet e gabimeve mjekësore
 • Parandalimin e gabimeve mjekësore

 • Kohët e fundit, mediat gjithnjë kryesor temën e gabimeve mjekësore. Këto fjalë shpesh fshehin krimin e vërtetë. Për shembull, kohët e fundit në një nga TV duke folur për mjekun dehur. Por nuk ka asgjë për të diskutuar. Kjo është padyshim një akt kriminal dhe i nënshtrohet ndjekjes penale. Është më mirë për të folur për gabimet e vërtetë mjekësore që kanë ndodhur me randomness.


  Shkaqet e gabimeve mjekësore

  Arsyet janë shumë gabime mjekësore janë më të zakonshme - diagnoza e gabuar.
  Grupi i dytë përfshin gabimet në taktikat mjekësore.

  Ata janë të lidhur ngushtë me gabimet e grupit të parë. Diagnoza e gabuar çon në trajtim të gabuar. Grupi i tretë - gabimet organizative. Shembulli më i mirë - vlerësoi ish-ministrin e eliminimit Shëndeti Mikhail Zurabov e shërbimeve pediatrike dhe futjen e gjerë të mjekëve të përgjithshëm. Së fundi, grupi i katërt - Gabimet deontologjik, gabimet dmth në sjelljen e mjekut.

  Tani arsye objektive që të çojnë në gabime mjekësore. Një prej tyre - shfaqja e sëmundjeve të reja, të panjohura më parë, të tilla si, për shembull, SIDA apo pneumonia malinje. Natyrisht, mjekët janë të gabuara!


  Diagnoza e komplikuar në të gjitha. Kufizimet e përfaqësuara dhe pasaktësitë e dijes mjekësore.

  Njohin sëmundje nuk është e lehtë, sepse ajo mund të vazhdojë tipik, jo siç është përshkruar në tekstet shkollore. Për më tepër, kjo ndodh se e njëjta sëmundje në të dy pacientët manifestohet në mënyra të ndryshme. Një diagnozë e vështirë në fëmijët e vegjël!


  Parandalimin e gabimeve mjekësore

  Ju nuk mund të shmangur gabimet mjekësore. Megjithatë, ajo mund dhe duhet të zvogëlojë numrin e tyre. Por si? Mënyra kryesore - një analizë sistematike gabim në çdo spital. Në një klinikë të mirë, çdo, madje edhe mjeku vogël gabim që nuk është shkaktuar pasoja për pacientin, razbiretsya nesërmen.

  Një gabime serioze diskutohet në një konferencë spital me pjesëmarrjen e detyrueshme të studentëve. Nuk ka rëndësi që ato të lejuara - profesor, profesor i asociuar, kreu departamentit apo mjeku në detyrë. Gjëja më e keqe që mund të ndodhë - përveç nëse mjeku fshehu gabimin e tij (të lehtë për të bërë në mjekësi), dhe një numër i caktuar i kohës një koleg përsëritur të njëjtin gabim vetëm për shkak se koha e saj nuk e ka shpërbërë.

  Informacion nga një artikull nga M. Rokytskyy "diagnoza të rënda"