Mjekët kanë mësuar për të trajtuar ultratinguj e veshkave


Grupi i mjekëve
University Medical i Vjenës, Austri raportuan se tumor
Veshkat e vogla mund të trajtohen duke përdorur
me intensitet të lartë fokusuar ultratinguj (HIFU) synon
Heqja uniforme (amputim) indeve të veshkave. Ultratinguj të lartë të energjisë,
fokusuar në një thellësi të caktuar me saktësi të lartë, shkatërron
ind nga nxehtësia pa ndikuar në indet përreth.

Shumica metodat e bazuara në lloje të ndryshme të elektromagnetike
rrezatimit (mikrovalë, rrezatimit, valët e radios) nuk janë të ekspozuar ndaj mirë
të përqëndrohet, për shkak të karakteristikave të tyre fizike. Kjo

mungon ultratinguj privuar.

Në klinik Faza 1 studimit
shkencëtarët të kërkuar për të vlerësuar performancën e realitetit laparaskopike
HIFU-të hequr pjesët e vogla të indeve të veshkave, uniformiteti dhe
Shkalla e nekrozë (vrasjen) e indeve të marrë duke përdorur këtë
teknikë kirurgjikale.

Studiuesit zbuluan se madhësia tumor nuk duhet
tejkalojë 3,5 cm. Ora amputim ishte 22 minuta. Më tej
Studimet histologjike kanë treguar se dëme termike
zonat e largëta të indeve të veshkave është uniforme dhe i pakthyeshëm. Nga
15 Tumoret hequr duke përdorur HIFU është vërejtur në 10 gjithsej
shkatërrimi i qelizave të tumorit është vërejtur në 2 rim e indeve 1-3 mm


(Pajisja sensor ishte menjëherë afër tumorit) dhe vetëm 1
Pacienti dështuar për të hequr faqen e tumorit.