Një pushimi mjekësor dhe lehonisë


 • Kushtet e lëshimit të certifikatës amësisë mjekësore
 • Features lëshojnë certifikatë mjekësore me lindjen e fëmijës komplikuar
 • Features që lëshojnë çertifikatën e amësisë mjekësore

 • Kushtet e lëshimit të certifikatës amësisë mjekësore

  Materniteti lëshoi ​​një të sëmurë obstetër-gjinekolog, dhe në mungesë të tij - mjeku kryesor në pritjen e përgjithshme për kushtet e mëposhtme:

 • në mungesë të komplikimeve të shtatzënisë 30 javë kohëzgjatja 140 ditë (70 ditë përpara lindjes dhe 70 ditë pas lindjes)
 • në shtatzënitë e shumëfishta - 28 javë shtatzënë në 180 ditë
 • me lindjen e fëmijës komplikuar një i sëmurë lëshuar një shtesë prej 16 ditë. Në këto raste, kohëzgjatja totale e paralindjes dhe paslindjes pushimit është 156 ditë kalendarike (70 + 16 + 70)

 • Features lëshojnë certifikatë mjekësore me lindjen e fëmijës komplikuar

  Sot, termi "lindje të vështirë" i referohet kushteve të mëposhtme:

 • lindjet e shumta
 • punës, të shoqëruar ose paraprirë vështirë se (sëmundje të veshkave) drejtpërdrejt nefropati, preeclampsia, eklampsia
 • të punës, shoqëruar nga veprimet e mëposhtme obstetrike (seksioni operacion dhe chrevosechenie tjetër me rastin e lindjes, ose ana e kombinuar klasik në trungun e fetusit, imponimi i pincë obstetrike, nxjerrjen e fetusit duke përdorur heqës vakum, operacionet plodorazrushayuschey ndarjen manuale të placentës, ekzaminimin manual ose instrumental të mitrës )

 • të punës, shoqëruar nga humbje të konsiderueshme të gjakut, anemi shkaktohet mesëm
 • të punës, shoqëruar nga këputje të qafës së mitrës III shkallë perineal nivelit të III, joints divergjenca fund
 • lindjes, pas lindjes komplikuar se zaboleva
  tions, endometritis, thrombophlebitis, inflamacion i peritoneum legenit dhe fibra, sepsë, purulent mastitit
 • Lindjet për gratë që vuajnë nga sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut
 • Lindjet për gratë që vuajnë nga sëmundje të tjera kronike (p.sh., patologji kronike të mushkërive, amiloidosis, HIV, hepatit)
 • lindje të parakohshme dhe lindjes fruta papjekur pavarësisht kohëzgjatjes së shtatzënisë në qoftë se një grua në punë të shkarkohet me një fëmijë të gjallë (papjekuri fetusit të aktit përkatës përcaktohet nga një komision me një rekord në historinë e porsalindur)
 • Lindjet në gratë pas në fertilizimi in vitro dhe embrionit transferimit në mitër (EKOiPE)
 • Sigurimi post-natal të lënë një shtesë prej 16 ditësh (lindja e dy ose më shumë fëmijë - 40 ditë) lëshoi ​​mjekun prenatal, klinikë, klinikë ambulatore rurale me rekomandim të objektit në të cilin dorëzimit u zhvillua. Në këtë rast, e "këmbimit kartë lehonisë maternitet spital" në "të dhënat e lindjes maternitet spital të një grua që po lind", paragrafi 15 "vëren veçanta" shkruar "post-natal të lënë 86 (110) ditë" ose "leje shtesë pas lindjes 16 (40) ditë. "

  Në rastet kur një grua përkohësisht lënë vendin e banimit gjatë pushimit të paralindjes, një i sëmurë për një periudhë tjetër e pushimit të paslindjes, do të jepet institucion mjekësor në të cilin lindjes u zhvillua, pavarësisht vendbanimit të gruas.

  Nëse lindjet komplikuara ndodhur jashtë institucionit mjekësor, atëherë dhënia e pushimit pas lindjes në 86 (110) ditësh vijojnë mjek mund, nëse është e nevojshme, të konsultohet me një profesionist mjekësor i cili mori shpërndarjen.


  Features që lëshojnë çertifikatën e amësisë mjekësore

  Në lindje, të cilat janë ndjekur nga 30 javë të shtatzënisë dhe lindje të gjallë, një pushimi mjekësor dhe lehonisë është dhënë vendosjen e kujdesit shëndetësor, ku lindja u zhvillua në 156 ditë, dhe në rastin e lindje të vdekur ose të vdekjes, brenda 7 ditëve të para pas lindjes - 86 ditë (70 + 16).

  Nëse shtatzënia ndodh gjatë periudhës së një gruaje në një pushim të paguar pjesërisht apo pushim shtesë pa pagë për t'u kujdesur për një fëmijë të sëmurë është lëshuar në një bazë të përgjithshme.

  Nëse një grua shtatzënë e ka regjistruar me ngjizje e objektit mjekësor për 12 javë, me sa duket për të ndihmuar, e cila është aplikuar në certifikatë mjekësore për pushim të lehonisë dhe paguar 50% të pagës minimale me certifikatën mjekësore (shumë e madhe që në lindje) .

  Kur një grua për disa arsye nuk e ushtrojnë të drejtën e tyre për përpunimin në kohë të pushimit të lehonisë dhe pushimit ose pas shfaqjes së lindjes së parakohshme, një pushimi mjekësor për të gjithë periudhën e shtatzënisë dhe lindjes duket para lindjes ose të lindjes në shtëpi.

  Njëkohësisht paralindjes dhe materniteti një i sëmurë nuk e bëri.

  Gruaja e cila miratoi një fëmijë të porsalindur, një spital i sëmurë i jep vendi i tij i lindjes është 70 ditë kalendarike pas lindjes.

  Në operacionin "shartim embrionin" një mjek të sëmurë të lëshuar në aspektin e periudhës së shtrimit në spital për të krijuar faktin e shtatzënisë.

  Informacion nga artikullin "lëshimit të certifikatës mjekësore amësisë"