Alligators gjakut do të përdoret për prodhimin e antibiotikëve


Proteinat, Get n e alligators të gjakut mund të përdoret për të krijuar antibiotikë të rinj.

Raportuar nga hulumtuesit nga Luiziana, duke folur në një takim të Shoqërisë Kimike Amerikane.


Betejat me vëllezërit e tij mbi ngastrave kontrollit alligators
shpesh të merrni të plagosur seriozisht. Megjithatë, pavarësisht nga prania e
bakteret, viruset dhe zvarraniket kërpudhave të shërohen shpejt.

Nga
Sipas studiuesve, alligators të ketë një sistem të fortë imunitar
që lejon të merren me bakteret dhe viruset, madje u bashkuar
me ata në kontakt të mëparshëm.

Ndryshe nga alligators, njëri bëhet një reagim aktiv imunitar ndaj infeksionit ose vaksinat.

Shkencëtarët kanë vënë në mostrat e gjakut nga alligators substancave amerikane që stimulojnë sistemin imunitar.

Pas
Kjo u theksua në qelizat e bardha të gjakut, bakteret thithjen dhe qelizave të vdekur
dhe për të prodhuar antitrupa në gjakun e njeriut. Që qelizat e bardha të gjakut në e tyre
të gjithë ishin duke marrë proteina që kanë efekt antibiotik.


Gjatë testeve laboratorike ajo u gjet se edhe i vogël
Numri i proteinave të vrarë një numër të madh të baktereve - duke përfshirë
dhe albicans e Candida kërpudhat, e cila shkakton veneriane ndryshme
sëmundje dhe paraqet një kërcënim të veçantë për pacientët e infektuar
Virus HIV.

Sipas profesorit Paul Williams, një specialist në


Mikrobiologji Universiteti i Nottingham, tani ekzistuese
antibiotikët janë zhvilluar kohë më parë, dhe tregu i ndjerë
Mungesa e produkteve të reja.