Kriza në biznesin mjekësore


 • Kriza dhe mjekësi
 • Siç është tani rasti në mjekësi private

 • Sipas menaxherëve të qendrave private mjekësore në disa muajve të fundit, vëllimi i shërbimeve mjekësore të paguar ra me 30 - 60%.

  Kriza dhe mjekësi

  Arsyet për këtë situatë tre. E para - një reduktim në kërkesën efektive. Kështu, sipas sondazheve të ndërmarrësve në të gjitha fushat e biznesit 59% e përmendur këtë arsye të veçantë (studimi të kryer nga Departamenti i mbështetjes dhe zhvillimit të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme m. Moskës). I dyti - një rënie prej 30 - 40% të tregut për sigurim shëndetësor vullnetar. Me krizën ekonomike, shumica e kompanive të ulur kostot e tyre është për shkak të paketës sociale.

  E treta - veprimtarinë e qeverisë është rritur në duke deklaruar nevojën për të përmirësuar gjendjen e shëndetit, pra, komuniteti i shëndetit publik pret cilësisë, aksesit dhe efektivitetit të kujdesit shëndetësor.

  Kështu, sipas Qendrës për Studime Strategjike OJSC "Rosgosstrakh", në fillim të 2007 banorëve të qyteteve të mëdha dhe të mesme ruse konsiderohen kosto të pranueshme vjetor i mjekëve dhe ilaçe e rreth 31 mije. Rubla. një familje në pranverë 2008 ata ishin të gatshëm të shpenzojnë për këtë qëllim vetëm 9 mijë burra. fshij.

  Problemet privat të tregut të shërbimeve mjekësore nuk është probleme personale sipërmarrës specifik të shtetit absolutisht nuk duan të mendojnë.


  Ata janë shumë më shumë: shpenzimet private janë 41% të shpenzimeve shëndetësore të përgjithshëm, i cili është mjaft i madh në krahasim me madhësinë e BE-së ku shifra ishte në 2004 25%.

  Megjithatë, ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në kujdesin shëndetësor nuk janë të përfshira në listën e zonave prioritare të biznesit në Moskë. Dhe, prandaj, nuk mund të mbështetet në përkrahjen e shtetit. Interesante, autoritetet e qytetit të mbështetet në zhvillimin e ndërmarrjeve në operacionet tregtare dhe pasurive të patundshme. Në të njëjtën kohë duke besuar që ofrojnë kujdes shëndetësor të përballueshëm dhe të cilësisë nga agjencitë qeveritare lokale.  Studimi tregoi grup kërkimor Discovery në 2007, 85% e të anketuarve nga Moska për të kërkuar e paguar qendrave mjekësore me një cilësi të lartë të shërbimit. Dhe 75% e trajtimit është niveli primar motivimi i shërbimit ndaj tyre. Më shumë se gjysma e të anketuarve të kthehet për të paguar shërbimet për shkak të shërbimit me shpejtësi të lartë (57%) dhe që nuk janë në gjendje për të marrë kujdesin e nevojshëm mjekësor pa pagesë (54%). Sipas hulumtimit të Qendrës për Studime Strategjike OJSC "Rosgosstrakh" në 2008, arsyet kryesore për pakënaqësi me cilësinë e kujdesit shëndetësor - një fazë e madhe, vështirësi në shkrim për kualifikimin e ulët të specialistëve dhe mjekëve.

  Gjatë vitit të kaluar dhe një nivel gjysmë të kënaqësisë me cilësinë e shërbimit është zvogëluar pjesën e kurseve të pakënaqur, paarritshmëri dhe mjekëve të ulët të kualifikuar në mënyrë të konsiderueshme rritur në krahasim me fillimin e 2007 është e sigurtë që në vitet në shërbimet komunale mund të zgjidhë të gjitha problemet.

  Siç është tani rasti në mjekësi private

  Shumë klinika rrjetit premium reduktuar numrin e degëve, që nuk është më rrjet. Reduktuara cilësia e kujdesit duke eliminuar prokurimin e teknologjisë moderne mjekësore, dhe reduktimin e personelit mjekësor. Nuk është një problem akut i pagave të profesionistëve shumë të aftë.

  Dobët mbushur shtretër komerciale në spitale. Kompanitë e sigurimeve që operojnë në sistemin e sigurimit shëndetësor vullnetar hezitojnë për të paguar për shërbimet mjekësore të ofruara, reduktimin e kërkesës. Për shembull, telefononi ambulancën e pagesave në çmimet VMI në disa raste ra në 2.000 rubla në 4000 rubla vitin e kaluar. Çmimi i ri ishte më e ulët se kostoja e shërbimit. Vini re se ambulancë komunal është financuar në masën 4 -. 5 mijë rubla për 1 sfidë. Për më tepër, në qoftë se pacienti është ende në një klinika të paguara të kryera nga shërbimet komerciale ambulancës, sot siguruesit insistojnë në thirrje komunal.


  Zot i politikës MHK tani pothuajse të paaftë për të jo vetëm të telefononi numri i shpejtë (quajnë marra tani mbi më të largëta kompanitë dispeçer sigurimit), por edhe në shtratin komerciale hospitalizuar. Kështu, përveç tarifave të reduktimin rënë ndjeshëm volumin e urdhrave dhe të sigurimit shëndetësor vullnetar. Dhe në një humbje këtu nuk janë vetëm biznese të vogla, por departamentet multi-spitalore dhe të ndryshme.

  Mes rënie zbatimit të shërbimeve shëndetësore, rrit koston e dhënies së tyre. Kështu, tradicionalisht çdo vit zgjeruara kërkesat e licencimit. Ne kemi prezantuar një pajisje të re të pajisjeve standarde mjekësore dhe objekteve.

  Sipërmarrës gjen veten në një pozitë shumë të vështirë, të ardhurat bien - Shpenzimet janë në rritje. Një i sëmurë duke paguar para, presim rezultate të dukshme pozitive nga trajtim me pagesë.

  Si rezultat i gjithë kësaj, ekspertët e NP "Moska Qendra për Zhvillim të Ndërmarrësisë" presin investimet më të ulët në mjekësi private me 30 - 50% nga 2012. Sigurisht, askush nuk do të investojë në asetet më pak likuide, të cilat janë pajisje të shtrenjta mjekësore. Dështimin që blejnë të gjitha?

  Çfarë kemi humbur në rast të një kolapsi të plotë të mjekësisë private? Siç u përmend më lart - 41% e kujdesit shëndetësor. Dhe kjo është e rëndësishme.

  Gjithashtu - Punë. Ne e dimë se bizneset e vogla në kujdesin shëndetësor të çon në numrin e të punësuarve në çdo organizatë. Përveç kësaj, performanca ndonjëherë kërkesat absurde të organeve rregullatore, të biznesit mjekësor punëson krejtësisht të padobishme dhe të holla për organizatat që janë të sigurt për të vdesin së bashku me shëndetin.

  Dhe ne të humbasin besimin se të paktën për të holla, por ende të paktën dikush mund të na ndihmojë në një situatë në dukje të pashpresë.

  Informacion nga artikullin "biznesit Mjekësore në Moskë zhyt në 2009/08/22 krizës ekonomike".