Macet dhe qentë mësojnë lumturi familjareAjo ka kohë që njihet se kafshët shtëpiake janë në gjendje për të bërë një ndikim pozitiv mbi njerëzit. Shkencëtarët kanë dalë me edhe një lloj të veçantë të psikoterapisë - animaloterapiyu: macet, qentë dhe brejtësve të shpëtuar njerëzit nga vetmia dhe të kontribuojë në harmonizimin e marrëdhënieve ndërpersonale. Shumë pronarëve të manar them se nxënësit ndjehen moralisht e vështirë për të zotëruar kur ai ose të sëmurë dhe janë gjithmonë atje, duke ndihmuar për të përballuar me problemet e dashurisë dhe vëmendje të tij.

Por përtej kësaj, sipas psikologut amerikan Susan Phillips i Universitetit të Long Island, kafshët shtëpiake mund të na mësojnë sjelljen e duhur në marrëdhëniet e familjes dhe të ndërtimit ndërmjet bashkëshortëve.

Susan është i bindur se të dashurit e tyre që do të trajtohen me të njëjtin aksion të kuptuarit me të cilat ne trajtojmë kafshët. Nuk është sekret se kafshët nuk janë gjithmonë të bindur, akteve fyese dhe mund të prishin gjëra, por shumica e pronarëve lehtë fal preferuarat e tyre. Ndërsa shumë njerëz të afërt me vendosjen kërkesa të tepërta dhe nuk duan të vënë me të meta edhe më të vogla. Në partnerit të tij në jetën e njerëzve dëshirojnë të shohin një ideal që është asnjëherë e gabuar as ms u pikëllo, dhe të shkaktojë iritim edhe gabime të vogla partner.

Për të qenë më të durueshëm, Susan Phillips rekomandon transferojnë qëndrimin e tyre pozitiv ndaj kafshëve shtëpiake për partnerin.


Mos harroni se të gjithë ne e gjejmë veten të lodhur, në një humor të keq dhe herë pas here duke kaluar nëpër periudha të jetës së tij. Por secili prej nesh, ashtu si kafshët shtëpiake në nevojë në të hirit, shpreson se mbështetjen e tij të ngushtë në çdo situatë, dhe të ju ndihmojë të kuptojnë. Në mënyrë që të jetojnë një jetë të lumtur martuar, sipas psikologëve, duhet të jetë më tolerant - si për kafshët dhe njerëzit.