Shmangni gabim rachebnuyu


 • On Gabimet Mjekësore
 • Mbroni veten nga gabimet mjekësore

 • Err është e përbashkët për të gjithë, dhe mjekët nuk janë përjashtim nga rregulli i përgjithshëm. Megjithatë, duke paguar për gabim mjekësor kanë shumë të shtrenjtë - shëndetin e tyre. Pra, për ne është më e rëndësishme për të mbrojtur veten nga gabimet mjekësore sesa të bëhet një viktimë e Aeskulapiusit, dhe pastaj nxitojnë për gjykatat dhe për të apeluar për të në të gjitha instancat. Ndëshkuar autorët e problemet tona - kjo nuk është e keqe. Por jo shumë më të mençur që të ketë ndonjë lloj telashe.


  Gabimet mjekësore O

  Kur mjeku pa ndonjë qëllim të keq, pomylyayuchys sinqerta e vë pacientin misdiagnosed apo jo ajo shëron nga ajo sëmundje, ajo është një gabim mjekësor.

  Për shembull, mjeku jeni i familjes ankua për vjellje, ethe dhe dhimbje barku, ai dyshohet helmim nga ushqimi, të quajtur "të shpejtë" dhe ju japin drejtim në spital infektiv sëmundjeve. Dhe pastaj kuptova se gjithë shkaku i apendiksit, ju prapa në departamentin kirurgjikale, iu nënshtrua operacionit dhe ishte shkarkuar pas disa ditësh. Mjeku bëri një gabim - ai donte më i mirë, por gabimisht përshkroi simptomat. Sipas gabim mjekësor është i gjykuar, dhe rozpikayut në p'yatyhvylyntsi, dërgoi në kurset e trajnimit ose përkohësisht privuar nga e drejta e tyre për të punuar në mënyrë të pavarur, ose të dënohet me gjobë.

  Neglizhencë penale - Përgjegjësitë e lënë pas dore direkte e një mjeku, duke rezultuar në pacientit vuan.


  Nëse ju mjeku barkut dhimbje refuzuar të shqyrtojë dhe të dërguar në shtëpi dhe jo në spital, veprimet e tij do të ishte neglizhencë penale - ai nuk i ka përmbushur të drogës tij detyrim, nuk ju ngrejë një diagnozë dhe nuk ndihmoi. Pasojat e neglizhencës është gjithmonë e më e vështirë se mashtrimi; shtojcë juaj mund të përflakur në masë të madhe, dhe se operacioni ishte i vështirë për të, me komplikime të ndryshme. Për mjek është përgjegjësi i pakujdesshëm gjyqësor.


  Mbroni veten nga gabimet mjekësore

  Ne duhet të kujtojmë se pjesët e trupit të pacientit nga një makinë të thyer, ju mjeku nuk do të ndryshojë. Procesi i trajtimit - një bashkëpunim shumë të gjatë në mes të dy, mjekut dhe pacientit.

  Dhe pacienti mund të bëjë shumë për të mjeku punuar me të, kurrë nuk e gabuar.

  Para vizitë te mjeku duhet të mendoni se çka ju thoni atij. Përgjigju nevojë pyetjen e mëposhtme: çfarë janë ankesat tuaja, kur gjendja e keqe nga e cila ju më mirë, duke e bërë më keq se testet e kaluar - dhe rezultatet e testit të pranishëm. Doktor mashtruese dy pikë. Së pari, një histori e gjatë gojor, jo sëmundje të lidhura në thelb - në rrjedhën e gjuhës, ai thjesht nuk mund të kuptoj pikë. E dyta, heshtja kokëfortë, sepse jo çdo gjë mund të mendoi nga një pacient. E pra për të bërë një përmbledhje të tregimit tuaj dhe lexoni atë goxha edhe Dr. me zë të lartë.

  Nëse ju dërgoni një mjek për prindërit e moshuar, shkruajnë ata mashtrojnë fletë - njerëz të moshuar shpesh hezitoni në zyrën e mjekut dhe të harrojmë themelore.

  Pasi mjeku i ka thënë që ju trajtoni me butësi informojë atë për çdo ndryshim në gjendjen e tij, kështu që ai të mund të kuptojnë se si i suksesshëm duke vepruar drogë.

  Nëse ju mendoni se sëmundja juaj kërkon më shumë këshilla specialiste, pyesni doktorin tuaj për të ju dërgojnë në të. Në të njëjtën kohë mjeku juaj do të testojë cilësinë: mjek i mirë me kënaqësi do të ju dërgoj një konsultim, dhe gjithashtu të rekomandojë një profesionist të aftë. Nëse ai ngrihet nga imazhet - ndoshta ka një arsye që të trajtohet më tej në një tjetër?

  Pyetni kirurg tuaj që ju propozuar vdekshmërinë pas operacionit. I mbuluar me re, por çështja: A nuk është kjo diçka që ne të gjithë frikë në vendin e parë? Nëse mjeku nuk dëshiron të përgjigjet, kështu që nuk i sigurt nga vetja e tij. Një kirurg me përvojë me qetësi të ju tregojnë për statistikat e tyre: si shumë operacione të tilla në vit ai bën të shpeshta nëse ai ka komplikime.

  Në klinikën ngurta ofron lexoj dhe do të nënshkruajë një kontratë ku thuhet se duke manipuluar me mjekun tuaj shpenzon sa kushton, komplikimet e mundshme pas operacionit, se si të sillen me të ç'të pas. Jo marrëveshje të tilla - të mendojnë për nëse ju duhet të operohet ku askush As ju ​​i përmbushni.

  Informacion nga G. artikull Zaitseva "Si të mbroni veten nga gabimet mjekësore"