Jeta pas regjistrimit të dizajnit burgu


 • Seksioni Pronës
 • Gjyqi
 • Regjistrimi ushtarak dhe zyra pasaportë

 • Një nga problemet kryesore të liruar nga burgu - problemi me leje qëndrimi. Pas lirimit ju të regjistroheni në zonat e banuara ku ju përdorur për të jetuar, me pëlqimin e të gjithë të rriturit që jetojnë atje. Por shpesh një situatë e tillë - disa prej tyre nuk janë dakord ju të regjistroheni. Si të jetë në këtë situatë? Ka dy mënyra.


  Seksioni Pronës

  Së pari - për të ndarë llogari personale. A keni një apartament ku ju jetonte me gjyshen e saj dhe xhaxhai juaj. Xha tani: Unë nuk do të regjistrojnë atë, unë nuk pajtohem. Atëherë ju mund të veçanta llogari personale, dhe banesën tuaj si ajo është komunale, jo të përshkruara për ju për të gjithë banesën, dhe në atë hapësirë ​​në tokë, dmth në dhomë ose dhoma, ku gjyshja e juaj se ju bien dakord të regjistroheni.


  Gjyqi

  Një mënyrë tjetër - për të shkuar në gjykatë. Gjykata zakonisht këto raste janë mjaft të gjatë. Pra në këtë mënyrë, sigurisht, nuk është shumë e mirë. Por ndonjëherë asgjë tjetër mbetet. Ju ndoshta të gjithë e dimë se ekziston një vendim i Gjykatës Kushtetuese të datës 23 qershor 1995, për të cilat të burgosurit mbajnë të drejtën e hapësirë ​​të jetesës. Kjo është fakti se ju keni shkruar hapësirën e jetesës që ju jeni në këtë zonë banimi është e regjistruar nuk do të thotë se ju kanë humbur të drejtën në këtë hapësirë ​​të jetesës. Kjo është e drejtë për ju është ruajtur. Ju aplikojnë në gjykatë, Gjykata Kushtetuese pas bindja ime mbahet e drejtë në hapësirë ​​të jetesës, unë kërkoj nga ju për të pranuar më të drejtën e hapësirë ​​të jetesës dhe të kërkojnë autoritetet e pasaportave të nënshkruar me mua në një zonë të tillë banimi në adresën e mëposhtme.


  Kur aktgjykimi ju duhet të regjistroheni.


  Regjistrimi ushtarak dhe zyra pasaportë

  Por kjo ngre një tjetër problem. Shumë shpesh autoritetet e pasaportave të thonë, ne nuk do të ju regjistrojë sepse ju nuk jeni të regjistruar në ushtri. Shko qëndrojë mbi të dhënat e ushtrisë dhe të ketë atje certifikatën e regjistrimit. Regjistrimit ju them, ne nuk do të ju jap një certifikatë të regjistrimit, sepse ju nuk jeni i regjistruar, regjistrohu i parë dhe pastaj ne ju kërkojmë të regjistrohen në ushtri. Dhe një rreth vicioz nga i cili ajo është shumë e vështirë për të marrë jashtë.

  Çfarë duhet të bëni në këtë situatë? Ka dy skajet: Zyra pasaportë - ushtarak.

  Ju vijnë rreth me një deklaratë me shkrim. Jepni një deklaratë me shkrim. Nëse ju dërgoni zyrat pasaportave në ushtri, ju thoni, ju lutem, nëse ju doni mua për të autoriteteve ushtarake të lëshuar një certifikatë të regjistrimit, më jep mua një letër të rekrutimit që ju të regjistroheni me mua në banesën pas rekrutimit të përmbushë rolin e saj punë. Dhe në qoftë se ju nuk doni të marrin në ushtri dhe ju nuk doni të lëshojë certifikatën e regjistrimit, ju keni një kartë atu - një letër e pasaportës, sipas të cilave rekrutimi mund ta bëjë këtë. Në anën tjetër, ju merrni një letër në ushtri, ju mund të shihni se rekrutimi do t'ju japë një certifikatë të regjistrimit nëse zyra pasaportë të regjistruar me të.

  Në mënyrë për të mos u ndjekur nga një rast në tjetrin, në secilin nga këto raste duhet të marrë një letër që do të tregojnë se problemi është duke u adresuar.

  Informacion nga artikullin "Jeta pas lirimit"