Jeta pas tragjedisë


 • Seksi i dobët të fortë
 • A nuk përzihem në dush!
 • Dëgjoni Hippocrates
 • Duke qenë afër


  Seksi i dobët të fortë

  - Vdekja - gjithmonë një shok, gjithmonë mali. A ka një ndryshim në mënyrën se si burrat dhe gratë reagojnë? Besohet se njeriu është më i keq i përshtatur në humbje të jetës - është kjo e vërtetë?

  - Në qoftë se një grua mund të "hedhë asnjë lot mbi arkivolin" dhe të ndërmarrë në zije, njeriu shpesh i aftë vetëm për "konsum të njeriut dorështrënguar-së." Kështu, njerëzit shpesh duhet të durojnë dhimbjen e tyre brenda. Që i fortë mbijetojnë humbja më e vështirë se sa i dobët. Ai nuk mund të të ndihmojë dhe do të ofrojë, por është se një person i tillë për herë të parë pas humbjes vetëm nevojë për ndihmë.

  A nuk përzihem në dush!

  - Si për të sjellë njerëzit nga hutimi në momentet e para të ditës së parë? Cilat janë rreziqet e mënyrave tradicionale të lehtësimin e stresit, drogë dhe alkool?

  - Përse ky njeri "mpirje" ekran? Nuk është një gjë e tillë si "frenimit mbrojtëse." Nëse pas stresi i rëndë vetë, pa e "pilula qetësimin" bie në një të përkohshme "vidklyuchku" - do të thotë të nevojshme. Kjo do të shmangë më shumë trauma.

  - Si për të mbrojtur fëmijën nga stresi? Cilat janë vitet ai mund të marrin pjesë në ceremonitë e zi?

  - Kjo varet nga mosha dhe shkallën e afërsisë me të vdekurit. Të thuash të drejtën, ritual i ngarkimit të paktën në gjatësinë e saj projektuar kryesisht për të rriturit.


  Por, veçanërisht në qoftë se ajo ishte afër të vdekurit, mund të marrin pjesë fëmijë-adoleshent (10-12 vjet) në të "në të."

  - Shumë shkojnë në kishë për rehati. Shërbimit funeral libër, qirinj të lehta, lutemi për arratisur? I ndihmon kjo?

  - Kisha, sidomos për besimtarët - një qetësues të fuqishëm psikoterapi. Së pari, ritualet fetare të varrimit është deklaruar shumë qartë që thjeshton detyrën e organizimit funeralin nën stres. Së dyti, aftësia për të ndezur një qiri për të arratisurin për shumë shumë të rëndësishme sa të ndryshme "falje" për të vdekurit.

  - Si të sillemi nëse një koleg është ulur me ju në të njëjtën dhomë dhe duke përjetuar një humbje të kohëve të fundit?

  - Simpati parë zyrtar pothuajse gjithmonë e përshtatshme. Së dyti, në qoftë se ju nuk jeni plotësisht marrëdhëniet formale e njeriut mund të pyetni atë nëse ai kishte nevojë për ndihmë konkrete. Së treti, në qoftë se një person përjeton humbje dhe ndihmën tuaj ai nuk ka nevojë, t'i japë atij një shans për të mbijetuar, mos e prekni atë edhe një herë, nuk përzihem, siç thonë ata, shpirtin.


  Dëgjoni Hippocrates

  - Shpesh njeri mali nuk e di se çfarë po bënte. Si për t'iu përgjigjur tezgë e tij, pakënaqësi, tjetërsimit? ...

  - Nuk është një gjë e tillë si një gjendje të çmendurisë së përkohshme, por ajo është e karakterizuar pikërisht nga shkurtësinë e saj! Nëse një person "dështon" për disa kohë pas humbjes - atëherë ka shumë të ngjarë që ai "e di se çfarë punon", por nga çdo kontakt atë vetëm e dhimbshme: ajo reagon në të njëjtën mënyrë si do të reagonte pas ndonjë rëndë fizik plagosje.

  Në këto raste, Hipokrati ka thënë: "Calm organin e prekur."


  Duke qenë afër

  Duke ndihmuar të afërmit e të ndjerit nuk përkthehet plotësisht mbi shpatullat e tyre marrëveshjet e varrimit, përkujtimin dhe të komunikojnë me të dashurit. Detyrat specifike këtu dhe tani do të heq mendjen peshën e humbjes.

  Njerëzit herët vijnë në punë, më shumë mendimet e tij janë të zëna nga. A nuk lirimin e tij nga detyra e tij me simpati të rreme. Pronari i kompanisë më të famshme Mary Kay humbi burrin e saj një muaj para hapjes së saj. Dhe, pavarësisht nga ato të dyshimta, me këmbëngulje më të madhe filluan të arritur qëllimin. Në rrëfimin e saj, nëse nuk punojnë, mbijetojnë vdekjen e burrit të saj ajo nuk do të kishte qenë në gjendje për të.

  Detyrë prindërore pikëllimin e goditur njeri bind nevojën për fëmijë për të jetuar. Pra, nuk e bëjnë për një kohë të gjatë të dërguar fëmijët për të afërmit dhe miqtë - shpesh ata janë të detyruar për të shkundur praninë e tij.

  Ju nuk mund të fajësojnë dikë për atë që ai është në kërkim pas humbjes së filmat tuaj të preferuar ose duke dëgjuar muzikë. Një nga pacientët e përjetuar vetëm përmes pllaka pikëllimin pasur me nënën dashur. Tenori i famshëm Lemeshev udhëhequr vajza e madhe e humbi burrin e saj në një koncert - muzika e Mozart, ai mendonte ilaçin më të mirë në mal.

  Jo domosdoshmërisht në mënyrë të hapur të tregojnë dhembshuri, gjëja kryesore - vetëm të jetë rreth.

  Alexander Ostrovsky pas gruan e tij Agafia plotësisht poshtë dhe madje ndaloi të largohet nga shtëpia. Një vajzë e re që ka marrë përsipër punët e shtëpisë për drejtimin dhe mbajtjen e çështjeve financiare, dy vjet më vonë u bë gruaja e tij dhe të detyruar të jetojnë dhe të punojnë me një hakmarrje.

  Si Presidenti Vladimir Putin: "Ne jemi e ardhmja." Pra, ai u largua për të jetuar.

  Informacion nga neni Larissa Khlebnikov "Jeta pas tragjedisë."