Jeta pas tiparet rrëzimit të reaksioneve stresit


 • Jeta pas rrëzimit, mjek i fluturimit
 • Jeta pas rrëzimit, udhëtarëve

 • Jeta pas rrëzimit, mjek i fluturimit

  Është e vështirë për të nxjerrë raste të dokumentuara të shtetit të stresit në udhëtarëve pas aksident ajror. Një arsye për vështirësitë të tilla është se pasagjerët mund të jetojnë në pjesë të ndryshme të vendit apo edhe në pjesë të ndryshme të botës, dhe shpejt pas aksidentit, ata zakonisht e lënë.
  Megjithatë, ka arsye për të besuar se reagimet e njerëzve që ndodhin pas aksidenteve të tilla të ngjashme me ato që ndodhin pas fatkeqësive të tjera. Ky mendim është i bazuar pjesërisht mbi intervistat e kryera me të mbijetuarit e aksidentit njerëzve me të cilët ju mund të merrni me lehtësi në kontakt pas aksidentit - anëtarët e ekuipazhit.  Unë si një psikolog është dashur të flisni me një mjek i fluturimit, pas të cilit më shumë se dhjetë vjet të operacioneve të fluturimit, në rrjedhën e të cilit ajo kishte për të marrë në një aksident me pasoja katastrofike. Ajo erdhi nga këto aksidente me lëndime të vogla të tilla si një kockë të thyer ose ndrydh shpinën.
  Megjithatë, shumë njerëz nuk mbijetojnë, përfshirë edhe shoqen e saj të ngushtë. Kur kam biseduar me të në 10 muaj pas aksidentit, ajo më tha se në rrjedhën e disa muaj pas aksidentit ajo kishte prishur aftësinë për t'u përqëndruar, dhe ajo ndjeu se nuk mund të kryejnë detyrat e tyre në emergjencë tjetër.


  Ajo kishte frikë se emergjente tjetër, ndoshta të përpiqen për të shpëtuar veten, se do të rrezikojnë jetën e tyre për të tjerët.
  Gjatë bisedës, ajo vazhdimisht menduar për aksidentin, ashtu si probabilitetin e aksidenteve të tilla në të ardhmen. Ajo nuk u kthye në punën e tij të mëparshme. Kjo është e frikshme edhe fluturojnë aeroplanët mbi të. Përgjigja e saj e stresit të shkaktuar nga aksidenti shkaktuar frustrime të martesës së saj, e cila përfundimisht përfundoi në divorc. Pavarësisht nga fakti se ajo mori pjesë psikiatër javore që nga aksidenti, tha ajo, ankthe e saj të shpeshta. Deri në kohën që ky lloj i bisedës ajo kishte nightmares ndodhur 3-4 herë në javë.

  Simptoma të tjera të reaksioneve të stresit janë ulur pragun sexhde, rrit pozicionin fatalist, e përzier me ndjenjën e re të formuar fetare të besimit, i cili, tha ajo, i dha forcë për të mbijetuar aksidentin e saj, ndërsa të tjerët nuk do të ketë sukses.

  Në shoqëruesit e fluturimit të tjera, me të cilët unë foli kishte të njëjtin reagim. Gjatë katër orëve të para pas aksidentit, ajo pësoi disa simptome akute psikosomatike, duke përfshirë edhe humbjen e ndërgjegjes dhe ngushtim vizion tuneli (pamundësisë për të parë objektet që janë në periferi drejt pikës në të cilën u fokusua sytë). Këto simptoma kanë kaluar. Në rrjedhën e 4-5 ditë pas aksidentit, ajo tërësisht e humbur oreksin e saj, të shoqëruar nga frika rëndë të fluturonte objekte lirisht.


  Kjo gjendje e përkeqësuar dy javë pas aksidentit dhe shkoi për në rrjedhën e muajit. Frika e objekteve lirisht fluturues - një frikë se mund të jetë i lidhur me ndonjë objekt rreth nesh, madje edhe me objekte që zakonisht nuk shkaktojnë frikë. Kur ajo solli në shtëpi makinë në disa ditë pas aksidentit, ajo i frikësuar papritmas, u duk se pemët përgjatë autostradës, është gati të fillojë të bjerë në makinë.
  Ish fatkeqësi për formën e dobët të frikës nga hapësirë ​​të mbyllur në mënyrë dramatike u rrit për shkak të aksidentit. Rripat e sigurimit në makinë papritmas dukej shumë i ngushtë, një kohë para se ndonjë problem të lidhur me rripa vend, nuk u ngrit.

  Pas kthimit në shtëpi, ajo kishte një interval të vogël të tre format e rënda të rinitit. Në rrjedhën e rreth tre muajsh ajo pësoi një humbje totale të fuqisë. Në rrjedhën e kësaj periudhe, detyrë e thjeshtë e shumë të lodhur. Ajo u rrit ndjeshmërinë ndaj faktorëve të jashtëm - ajo reagoi ashpër të lëshojnë zë të lartë. Ajo u bë nervoz ndaj të tjerëve, veçanërisht burri i saj, i cili nuk ka dashur të saj për të fluturuar, madje me aksidentin. Gjatë vitit pas aksidentit, ajo ishte shumë në depresion. Ajo kurrë nuk u kthye në operacionet e fluturimit të marra përmes plagët e saj fizike.


  Jeta pas rrëzimit, udhëtarëve

  Unë kisha për të biseduar me disa pasagjerë pasi ata përjetuar aksidente me pasoja katastrofike. Ata raportuan reagime të ngjashme. Simptomat e përbashkëta të stresit janë lodhje dhe mungesa e energjisë që mund të zgjasë me muaj. Dy njeri i moshuar i cili i mbijetoi aksidentit, tha se para aksidentit ata ishin kusht i gëzuar, dhe pas një fatkeqësi në qoftë se ata kanë për të thjesht shkoni jashtë për të shkuar në dyqan, ata duhet diku për të ulen dhe të pushojnë në rrjedhën e disa orë për t'u kthyer shtëpi.

  Disa njerëz të cilët janë në kushte të vështira, mund të ketë një reagim në kufi në mënyrë veprimet që kërcënojnë jetën e vërtetë të viktimës.

  Një kurs i tillë i veprimit ndryshon nga abuzimi i alkoolit dhe drogave me vetëvrasje.
  Po, disa anëtarë të ekuipazhit të anijeve të shipwrecked pas aksidentit filloi të pirë rëndë, është e natyrshme të supozohet se disa nga ata që mbijetuan rrëzimin e aeroplanit gjithashtu mund të jenë të prirur për këtë rast dhe të llojeve të tjera të rrezikshme për rrjedhën e jetës së veprimit. Përderisa disa njerëz mund të rekomandojë një mjedis të qetë si një mënyrë e pranueshme për të menaxhuar reagimet akute të stresit menjëherë pas aksidentit, në afat të gjatë strategji më të përshtatshme të trajtimit mund të zhvillohen vetëm mbi bazën e qasjes individuale për viktimat.

  Në disa raste, vetë njerëzit janë në gjendje të zgjedhin se si për të kapërcyer stresin, ndërsa të tjerë kërkojnë ndihmë profesionale për mjekët.

  Informacion nga artikullin "e stresit, avancimin pas aksidenteve ajrore."