Ekspertët thonë se përhapja e shpejtë e sëmundjeve vdekjeprurëse në të gjithë botën


Sipas pikëpamjes së tyre, kërcënimi më serioz për njerëzit në vende të prapambetura përfaqësojnë infeksioneve të reja të transmetueshme nga kafshët e egra, dhe të zhvilluara - shpërthimet e viruseve patogjene që janë rezistente ndaj antibiotikëve, si dhe sëmundje të reja që kanë rezultuar nga përdorimi i ushqimeve të përpunuara kimikisht.

Ekspertët Universiteti Columbia dhe Qendra për Earth Ndërkombëtar të Shkencës
Rrjeti i Informacionit (CIESIN, SHBA) theksojnë se infeksioni i vjetër shpejt
u zhvendos në rajone të reja dhe të shkaktojë epidemi.

Kështu, epidemia e AIDS,
ndoshta vjen nga kontakti njerëzor me shimpanzetë,
kanë çuar në më shumë se 65 milionë. infeksionet, dhe shpërthimet e fundit të SARS

pneumoni, vektorët cilat ishin shkopinj kinez,
Kostoja globale NHS 100 miliardë.

Studiuesit analizuan 335 sëmundjet që kanë dalë në 1940-2004
përkatësisht, dhe krahasuar rezultatet e anketës së dendësisë së popullsisë dhe
Ndryshueshmëria biologjike e kafshë të egra në planetin. Ajo ka qenë
gjeti se për 50 vitet e fundit të sëmundjeve vdekjeprurëse në Tokë
ishte katër herë më shumë. Përafërsisht 60% e njerëzve mbi të viruseve
nga kafshët. "spot Hot" ekspertë epidemi ngjitëse
Vende afrikane të gjeni fushat e Afrikë, Indi dhe Kinë; më i ulët
Sëmundjet si të rrezikshme të zhvilluar në Evropë dhe Amerikën e Jugut.
Sipas mendimit të Shoqërisë zoologjik të Londrës
(UK), trendet e mëposhtme janë të lidhura kryesisht me rritjen
Dendësia e popullsisë dhe metodë papërsosur e mbrojtjes së njeriut
organ nga bakteret e dëmshme. Nëse ju nuk bëni menjëherë
zhvillimi i terapive të mundshme dhe parandalimin e sëmundjeve të reja, thonë
biologë, menjëherë fushëveprimi variante virale patogjene
nuk mund të kontrollohet.

Problemi i dytë botërore, sipas mendimit të tyre, është antybyotycheskoe
rezistenca, përmes të cilit 20% e sëmundjeve më të zakonshme të vështira për të kuruar.
Me shpejtësi të lartë bakter vdekjeprurës e. coli dhe tuberkulozi
të ndikojë në shëndetin e njeriut në shumë vende të pasura, dhe modern

Droga nuk janë në gjendje për të parandaluar ato.