Vdekje e lehtë


 • Vdekja vullnetar

 • Vdekja vullnetar
  Ndër problemet e shumta të etikës biomjekësore qëndron i vetëm, i cili
  të bëhet veçanërisht e rëndësishme në vitet e fundit. Eutanazia është quajtur
  çdo veprim që synon të përfundojë jetën e një
  një person tjetër, në përgjigje të simpati e vet dhe e bëri
  njeri pa interes.

  Eutanazia mund të përkufizohet si "vrasja e një personi tjetër për
  përfitimet e parashikuara kryqëzojnë "kur marrëveshjen e saj (" vullnetar
  eutanazia ") ose pa pëlqimin ose edhe kundër vullnetit të njeriut
  ("Pavullnetshme" ose "detyruar" eutanazia). Nga "vrasje"
  kuptojnë veprimit ose miratimit hapat rroba të shpëtoj

  jeta e njeriut, që është, qoftë i drejtpërdrejtë apo ndikimit ose
  indirekt.

  Duke folur e eutanazisë, ka dy pyetje - moral ("Çfarë mund
  thonë për natyrën e njeriut që bën veprime të tilla? ") Dhe
  ligjore ("A duhet veprimet e tilla të ndalohen me ligj?").

  Disa argumentojnë se, megjithëse eutanazia është e pamoralshme, ajo nuk duhet të ndalojë me ligj.

  Të tjerë argumentojnë se, megjithëse eutanazia nuk është e gabuar në të gjitha rastet,
  ajo nuk duhet të lejohet me ligj. Një version i këtij argumenti
  argumenton se eutanazia është moralisht e lejueshme vetëm në të rrallë
  raste, por edhe atje ajo duhet të ndalohet, sepse kjo praktikë të


  që është e lehtë për të abuzuar se legalizimi i eutanazisë do të sjellë më shumë
  dëm sesa mirë. Një tjetër version ka atë se legalizimi i vë vjetër
  njerëzit në një gjendje e vështirë zgjedhje: ose të vazhdojnë të jetojnë, ose
  vdekje për të shkuar nga rruga - situatën në të cilën askush nuk mund të vihet.


  Më e zakonshme ishte ideja se eutanazia është moralisht
  lejueshme vetëm në raste të veçanta, por në raste të tilla,
  legalizojë atë. Iniciativat legjislative në vendet ku ajo
  dozvolyaetsya lejojë eutanazinë në raste të jashtëzakonshme.

  Ka katër fusha ku ka ky autorizim -
  Holanda, dy nga Amerika, Australia dhe Northern Territory.

  Vetëm
  në eutanazisë Territorit Veriore është e lejuar zyrtarisht me ligj. Në
  Disa SHBA shtetet mjeku mund të përshkruajnë një pacient, por jo për
  vetë duke shkaktuar drogë vdekje. Në Holandë, duke përdorur vetëvrasje
  Mjeku dhe aktiv eutanazia (vullnetar) është e paligjshme
  akt, por e lejuar në praktikë. Sipas gjykatës, mjek, vrau
  (Ose kontribuar për vetëvrasje) pacientin e tij nën sigurtë
  Rrethanat nuk konsiderohet fajtor.


  Këto ligje dhe politika të vendosur tre kushte:

 • eutanazia duhet të jetë vullnetar,
 • Vetëm një mjek mund të ofrojnë ndihmë apo të kryejnë eutanazinë
 • pacienti duhet të jetë mjekesore pakënaqshme.

 • Sigurisht, secili vend ka versionin e vet të oxran procedurale kundër shpërdorimit të kësaj të drejte.


  Vrasja me dashje e pafajshme është gjithmonë një e keqe e moral.
  Eutanazia - vrasja e qëllimshme e një njeri i pafajshëm. Pra eutanazia
  - E keqja morale.

  Të përpiqet të sjellë argumentin në favor të eutanazisë që shkon
  përtej vrasje të padrejtë në bazë të dy deklarata të rëndësishme.
  E para - një shtet i disa njerëzve që ata kishin vdesin më të mirë se vazhdojnë të jetojnë.
  Pretendimi i dytë është se ndihmon dikë për të përmirësuar pozitën e tij është gjithmonë moralisht e pranueshme.

  Mbrojtësit e eutanazisë shpesh pyes veten nëse ajo është rasti

  eutanazisë rastin kur keni zgjedhur në mes dy të këqija? Nëse një
  më keq se sa të tjera, çfarë është e gabuar me zgjedhjen e të keqen më të vogël?

  Nëse vdekja si vuajtje të pafajshëm dhe të vazhdueshme është e keqe,
  zgjedhje (dhe dëshira për) një prej tyre do të thotë të kërkojë për të keq
  zgjidhni një veprim që është e keqe në raport me qëllimet e tyre. Zgjedhja
  vdekje (dmth vrasje), në krahasim me pajtimin e thjeshtë të
  kotësinë e jetës mëtejshëm zgjatjen e lejes së vdekjes për të ardhur, ne
  kryer gabim. Çdo akt i eutanazisë, si zgjedhjen e vdekjes, bie nën
  ky ndalim.

  Baza e në përgjithësi lejojnë eutanazia është parimi
  vetë-pohim është se secili ka të drejtë

  bëjnë vendimet e tyre në lidhje me veprimet që ndikojnë
  vetëm me veten e tij. Ashtu si gijotinë, eutanazia mund
  bjerë në duart e njerëzve më pak humane se shpikësit e saj.

  Duke folur e eutanazisë në mënyrë të pashmangshme do të duhet të merren me konceptin e
  paçrrenjosje. I njohur gjerësisht si një gabim të madh mundësi
  kur mjekët bazojnë parashikimet e tyre. Përveç konceptit të paçrrenjosje
  varet shumë nga aftësitë, në dispozicion tani
  kohë të ditës.
  Informacion nga artikullin "Çfarë është eutanazia?"