Eutanazia dhe Kisha


 • Eutanazia dhe Krishterimi
 • Eutanazia dhe Islami
 • Eutanazia dhe Judaizmi
 • Eutanazia dhe Budizmi

 • Fetë tradicionale
  t'iu përgjigjur kërcënimeve dhe sfidave të botës moderne, në varësi të
  themelet doktrinale në lidhje me vdekje e lehtë nuk tregojnë
  unanimitet. Edhe pse eutanazia aktive është konsideruar si i papranueshëm
  Shumica ushtrime tradicionale, të gjithë prej tyre janë të
  përfaqësuesit të cilët besojnë atë mundur për të bërë një numër të rezervave. Vrasje
  dhembshuri - koncepti i mendjes ateist, por artificiale
  vazhdimi i jetës njerëzore nuk është e justifikuar gjithmonë. Përgjigja në pyetjen se
  Lejueshmëria e eutanazisë varet nga ajo që është konsideruar vdekje.


  Mjekësia vazhdimisht e shtyn "kufirin e vdekjes", zhvilluar mënyra
  kthehen në jetën e pacientëve që disa vite më parë ishin konsideruar
  pashpresë. Besimi në ekzistencën e një shpirt të pavdekshëm dhe jetën e përtejme
  ngre mundësinë themelor të eutanazisë per sëmurë rëndë dhe madje
  njeri vuan vuajtje në pyetje.

  Eutanazia dhe Krishterimi

  Krishterimi
  në thelb kundërshton eutanazinë. Argumentet kryesore janë të bazuara në
  se jeta e dhënë nga Perëndia, lindjes dhe vdekjes - në duart e Perëndisë. Më parë
  qeniet njerëzore kanë të drejtë të marrë jetë, le të
  madje ai dëshiron të vdesë. Procesi i vdekur shpirtërisht i rëndësishëm dhe i ndërprerë
  nuk duhet.


  Për të tjerët që vdesin dhe që vuajnë vdekjen - shpirtërore
  vepër e dashurisë dhe mëshirës. Jezusi vuajti nëpër dhe nuk pranoi për të lehtësuar
  agonia e kryqëzim miratimit të pijshëm, duke i dhënë harresë.

  Papa Gjon Pali II foli rreth eutanazisë si abuzim
  Ligjet e Konferencës Kombëtare, Perëndisë të Ipeshkvijve katolikë në SHBA
  1991 miratoi një rezolutë duke shpallur: "Jeta - ... të cilat
  ne mund të menaxhuar, por mbi të cilat ne nuk kemi absolute
  dominimi ". Kardinali Carlo Maria Martini, ish-kryepeshkop
  Milano, këtë vit, megjithatë, e ngriti zërin e tij në favor të
  Zbatimi i "të drejtës për të vdekur" dhe tërheqjes vullnetare nga jeta

  seriozisht i sëmurë.

  Kisha Orthodhokse e Rusisë përcakton eutanazinë si "një formë e vrasjes
  apo vetëvrasje, në varësi të faktit nëse ajo merr pjesë
  durueshëm. " Vetëvrasja është një "dobësim" - në qoftë se një person e ka privuar veten
  jeta "përtej arsyes" pse keni nevojë për dëshmi, të tilla si
  Ndihmë me klinikën neuropsikiatrike. Atëherë për atë dozvolyaetsya
  lutje.

  Protestantët Liberale (duke përfshirë Presbyterians dhe episkopaly) shkuan
  në. Në vitin 2005 Kryepeshkopi i Canterbury Rowan Këshilltar
  Robin Williams kanun Hill, autor i "eutanazia dhe Kisha" i bërë
  për të drejtën e pacientëve për të lënë jetën me të afërmit.

  Anglikanët
  shpejtë për të mohoj një deklaratë të tillë të guximshme.

  Eutanazia dhe Islami

  Kundër Islamit
  eutanazia. Myslimanët besojnë se Allahu i vetëm vendos se si shumë një person
  jetoj. "Mos vrisni personin, përveç me të drejtë, sepse ajo është e ndaluar
  Allah, "- thotë Kuranin (17, 33). Sipas Kodit islame
  etika mjekësore, "vrasje e bamirësisë, si dhe vetëvrasje, do të
  Mbështetja vetëm mendim ateist besoj se pas
  jeta jonë tokësore duhet të jetë i pavlefshëm. Kërkesa për të vrarë në mënyrë për të reduktuar
  vuajtja është e refuzuar. " Megjithatë, artificialisht të mbështetur jetën në trup
  pryhaslyh e mendjes, kodi nuk e konsideron të nevojshme.


  Eutanazia dhe Judaizmi

  Në vitin 2005, Izraeli Knesseti miratoi një ligj që lejon
  terminally sëmurë kërkojnë mjekët që të pushojë vuajtjet e tyre.
  Judaizmi avokatët të mos zgjasin jetën artificialisht
  mënyrë. Por shpëtimi i dhimbjes vetvete nuk është një
  justifikim për vrasje. Ka kufij natyrore për borxhin
  ruajtja e jetës njerëzore në qoftë se jeta e dikujt ndalon dhe njerëz
  përjetojnë dhimbje të forta, mjekët nuk janë të nevojshme për ta detyruar atë
  vuajnë jetën edhe më artificiale të vazhdueshëm.


  Eutanazia dhe Budizmi

  Në Buddhizëm mendimet raznorechie për këtë çështje më shumë se
  ndonjë nga fetë tradicionale. Nga njëra anë, dëshira për të kryer

  eutanazia stupidly si provë e shtetit keqe e mendjes se
  do të thotë dhimbje fizike mbizotëroi mbi ndërgjegjen e pastër.
  Budizmi Modern në më pak se çdo fe tjetër tradicionale
  ruajti origjinalitetin e saj dhe në shumë mënyra ishte e përzier me të tjera
  Idetë, duke përfshirë ezoterik. Vdekja si një fazë të degjenerimit
  i rëndësishëm: në vijim zbatimit do të jetë i favorshëm nëse i paautorizuar
  ndërpresë aktual. Eutanazia barrë karma. XIV Dalai Lama Tenzin
  Gyatso tha se eutanazia në çdo formë është e papranueshme.

  Tradicionalisht, euthanazi ndahet në "aktiv" dhe "pasiv" - in
  Rasti i parë i referohet veprimeve që çojnë në vdekjen e papritur,

  mjet të dytë ndalimin terapi. Në fakt, në
  zhvilluar mirë eutanazinë pasive: pacientët e këqija shkarkohet
  shtëpi për të vdekur apo shkëputje aparate pa mbështetjen e jetës mbështetje
  Koordinimi me të afërmit. Nga rruga, sipas sondazheve VTsIOM, rusët
  më tolerant i eutanazisë se për të klon organet për
  transplantim.

  Shkencëtarët holandezë në "Journal of Clinical Oncology"
  publikoi një studim që ka gjetur se aplikimi
  eutanazia janë të shkruara në një gjendje depresioni. Ndër të tjera, eutanazia -
  ajo është gjithashtu një biznes fitimprurës. Zvicra është një organizatë që
  sjell vdekje në shtëpi: klienti merr një barbiturates qira

  apartament dhe muzikë vdes. Grupi margjinale në SHBA "Kisha
  eutanazia "predikon krejtësisht të qarta arsyet e njeriut
  qenie. Më të mirë të të gjitha, ata besojnë se një person mund të bëjë - është që të mbajë
  Jeta në të shkurtër dhe të dëmshme për kënaqësitë e shëndetit, atëherë bëni
  vetëvrasje, duke marrë me vete një çift të simpatizantëve.

  Informacion nga artikullin "eutanazisë dhe Feja".