Eutanazia në Evropë


 • "Vdekja e mirë"
 • Kriteret për përdorimin e eutanazisë

 • "Vdekja e mirë"

  Për kaseta e lajmeve kohët e fundit kaloi Luksemburg ndjekur nga Hollanda dhe
  Belgjika u bë vendi i tretë legalizuar eutanazinë. Ky mesazh
  duhet të tmerrojnë ato që tërheq një paralele në mes të eutanazisë në
  modern Evropë dhe nazist praktikë i ka hequr të "panevojshëm
  njerëz ". Duke bërë kaq shumë, por ajo është krejtësisht e gabuar.

  Eutanazia fjalë për fjalë do të thotë "vdekje të mirë." Unë kisha për ballë
  se si ndodh në praktikë. Unë kam qenë i pranishëm kur bën
  eutanazia në Amsterdam me kërkesë të personit që ju e dinte.


  Emri i këtij personi është Hans. 84 vjet, kancer paoperueshëm
  faza e fundit. Ai shkurtuar eutanazinë e tij të përjetshëm për një ose dy javë -
  se ishte koha që ai ende kishte, sipas të fundit
  Parashikimi mjekun e tij. Nëse ai nuk e bëri, ai do të kishte pritur një ose dy
  javë të luftuar me dhimbje të padurueshme kundër të cilit bëhet më keq
  Mjetet ndihmë janë më të fortë. A është Hans vështirë se mund të, me shtretër
  mos e merrni deri. Vazhdimi i këtij pilula jetës dhe injeksione ajo nuk është e
  të kërkuar. Kritikët e eutanazisë të doja të them se vuajtja nuk është
  të përfunduar se ajo ka një të lartë që kur subsides dhimbje,
  Origjinë diçka të mrekullueshme mund edhe të nënshkruajë etj


  E gjithë kjo është e vërtetë.
  Hans është testuar mirë, por ende erdhi kur jeta e tij
  humbur të thotë për atë aq shumë sa që ai vendosi të shkojë me të, dhe ajo
  vendim, asgjë nuk mund të ndalojë.

  Ai deklaroi se ai dëshironte të ngushtë eutanazisë dhe pastaj njoftoi zyrtarisht
  di mjekun e tyre familjar. Statutore pasues
  Procedura që duhet të paraprijë zbatimin e eutanazisë pas
  i cili u emërua ditën dhe orën e saj.
  Çdo gjë në shtëpi ishte Hans. Në ftesën e tij atje u mblodh
  të mbyllur të popullit të tij. Unë kam qenë një prej tyre. Së pari, secili prej nesh në
  Hans shkoi për ta kthyer në dhomën e gjumit për të thënë lamtumirë atij vetëm -

  kështu që ai donte. Ne pastaj shkoi në dhomën e tij të gjithë së bashku dhe u ul në
  karrige të vendosur rreth shtratin e tij.

  Në mendjet e Hans ishin gruaja e tij dhe djali i madh. Ai e mori secilin prej tyre
  dorë. Të gjithë pjesëmarrësit gjithashtu i dha një dorë me njëri-tjetrin, dhe kështu Hans
  ishte afër rrjet. Fjalët nuk kanë një të tillë patregueshme.
  Nuk ishte Hans lloji vegle që ne të dëgjuar së bashku,
  më - në lot. Hans shikoi ne me napivposmishkoyu,
  Sytë - trishtim, por jo frikë. Muzikë vidzvuchala, dhe Hans dhoma gjumi
  hyri në shtëpinë e tij një mjek i cili ishte duke pritur për këtë moment në dhomën e ndenjjes.
  Siç pritej, tha ai, duke e bërë dy të shtëna - një me

  gjumi i fuqishëm, tjetri - i aktivitetit të ndaluar
  muskujt, dhe kështu zemra. Pas injektimit të parë ishte një çift i minuta ndërsa
  Pikëpamja Hans kaluar tha lamtumirë na - të njëjtën gjysmë-buzëqeshje,
  që nuk i harroj. Sytë e tij ishin të mbyllur, dhe duke u siguruar se Hans
  është në gjumë të thellë, mjeku i dha atij një tjetër shtënë.

  Kur Hans ishte zhdukur, vëmendja u zhvendos në shtëpinë e Hans
  gruaja e tij. Kjo ishte ajo me të vërtetë nevojë për atë dhe ajo ka ndihmuar. Unë nuk e mbani mend
  çdo gjë që disi dukej mua çnjerëzor. Unë pashë shumë
  ndarje humane e jetës njerëzore: vullnetar dhe të lehta
  Dhimbje lodhur nga kryqëzimin me njeriun e tij të vjetër të pakthyeshme

  venitje jetën.


  Kriteret për përdorimin e eutanazisë

  Abuzimi i eutanazisë nuk është problemi i sforcuar. Vetëdijshëm dhe
  Holandë, vendi i parë në botë, legalizuar tërheqje vullnetare nga jeta
  me ndihmën e një mjeku për njerëzit terminally sëmurë. I përshtatshëm
  Ligji u miratua këtu pas vitesh të diskutimit
  Parlamenti, dhe vetëm si evtanatsii autorizuar në disa raste. Kjo
  Ligji quhet: Kriteret e aplikimit eutanazia dhe ndihma
  për largimin vullnetar nga jeta.

  Këto kritere janë:

 • Mjeku duhet të jetë i bindur (dhe kështu në rastin
  ndjekje ligjore, të jetë në gjendje për të provuar) se pacienti i tij ka marrë

  Vendimi për të eutanazisë vullnetare dhe qëllimisht;
 • Mjeku duhet të jetë i bindur se ky është rasti,
  kur pacienti është e pashërueshme, fizik vuajtje nga ajo ishin
  patolerueshme, dhe kanë shteruar të gjitha mjetet për të hequr qafe e pacientit të tilla
  vuajtje;
 • Pacienti duhet të informohet për gjendjen e tij në këtë moment dhe parashikimi në lidhje me kohëzgjatjen e jetës së tij;
 • mjeku dhe pacienti së bashku duhet të vijnë në përfundim se problemet që shkaktuan dëshirën e eutanazisë, nuk ka zgjidhje tjetër;
 • me këtë përfundim duhet të pranojë një mjek tjetër i cili punon në mënyrë të pavarur nga mjeku dhe gjithashtu e di pacientin;
 • Eutanazia mund të bëhen vetëm nga një mjek dhe pajisjeve mjekësore.

 • Raportet mbi legalizimin e eutanazisë në Luksemburg thekson se
  Kjo ka ndodhur pavarësisht nga një raport negativ të saj më të madhe
  mjekët. Kjo mund të jetë vetëm një shprehje e shtetësisë së tyre. Në
  Eutanazia holandez aplikuar vullnetarisht për pacientin dhe për
  Mjeku - askush nuk mund të merrni të prodhojë eutanazinë fundit nëse
  sepse është e pamundur për fetar ose ndonjë tjetër
  bindje. Ju nuk mund të imagjinojmë se çfarë ajo do të jetë e ndryshme në Luksemburg.

  Është e qartë se zbatimi duhet të kontrollohet, dhe jo të gjithë
  Shoqëria mund të sigurojë Abuzimet përfundimit eutanazinë, ndërsa
  ajo nuk është shumë vonë.

  Në Holandë atje për këtë rajonal
  Komisioni i Kontrollit mbi aplikimin e eutanazisë, e cila duhet të kontrolloni
  e secilit rast individual. Ka edhe publik aktiv
  organizatë që monitoron çdo gjë që ka të bëjë me eutanazisë.
  Për të kryer eutanazinë në Holandë vetëm mund shtëpi ose duke marrë pjesë
  mjek, dhe ajo zakonisht e bën atë të pamundur për të "turizmin vetëvrasës", e cila edhe
  kredituar me këtë vend që kemi në Rusi.

  Dhe një tjetër keqkuptim i zakonshëm për vdekje e lehtë në Evropën Perëndimore.
  Shumë njerëz mendojnë se kjo është e lejuar në Zvicër, por ajo nuk është. Në
  Zvicra nuk është e dënueshme ndihmë me vetëvrasje në disa raste,
  nëse jo për egoist tyre përfundon një të tillë që ndihmon.

  Atje, në
  kontrast, nuk ka nevojë për një ndihmë të tillë të përfshijë trajtimin e
  mjek dhe për këtë arsye "turizëm vetëvrasje" festohet në këtë vend. Nga
  ajo është gjithashtu jo aq e thjeshtë, por kjo është një tjetër temë.

  Në Luksemburg legalizimi i eutanazisë është miratuar në parlament vetëm
  votojnë në favor, dhe diskutimi i projekt-ligjit është kryer
  2001. Ajo është e mirë që evtanatsiya aq e vështirë është e lejueshme.
  Ajo është e mirë se ajo është rezultat i legalizimit të gjatë
  Debati parlamentar dhe zbatimi i tij - shumë, shumë e kufizuar.
  Le të jetë deri më tani vetëm në vendet ku ajo mund të sigurojë një kornizë
  Ligji i arsyeshëm. Dhe për të mbajtur atë në këtë kuadër.


  Informacion nga artikullin "vdekje e lehtë në Europë: fakte dhe histori horror."