Ndihmë ekspert të zvogëluar numrin e krimeve


 • Gjeni një punë - kjo është e rëndësishme
 • Përgatitja Sleighs në verë
 • Ndihma adoleshentët

 • Norma e krimit në Krasnokamsk qenë gjithmonë më e lartë se mesatarja për rajonin: 500 krime për 10.000 banorë, ndërsa në rajon - 360. Por statistikat e krimit në sajë eksperiment filloi të bjerë.


  Gjeni një punë - kjo është e rëndësishme

  Ish kriminelët dha psikologë për lirimin me kusht dhe punonjës socialë. Ato ndihmojnë të burgosurit të gjejnë punë të kohëve të fundit, me fjalë të tjera - të përshtatni të përditshme jetën e punës në përgjithësi. Me mbështetje të tillë në ish-kriminelëve nuk do të kenë nevojë për të thyer ligjin përsëri.

  Prindërit Alexander Ivanov (emri i ndryshuar) nga Krasnokamsk vdiq kur ai ishte 13 vjeç.

  Së shpejti vëllai më i vjetër i djalit ishte në burg, pasi ka shitur banesën e babait të vet. I riu u la në rrugë dhe i mohoj, filluan të vjedhin. Si rezultat, gjithashtu, ishte në burg, megjithatë, një kohë të vogël. Shkuarja në liri, Alexander vendosi të çfarëdo ishte për të gjetur një punë. Por pa një djalë i regjistrimit qëndrimit nuk mund edhe të qëndrojnë për të regjistroheni me shërbimin e punësimit.

  Pastaj fati mori Aleksandrin dhe të kualifikohen për mbështetje, gjeti një punë si roje të sigurisë kopsht bashkë-op, si një pozicion prestigjioz djalë shumë pak arsim që nuk duhet të mbështeteni. Sot Alexander Ivanov në mënyrë të sigurtë hamall është duke punuar në bazë të perimeve.


  Çdo javë punëdhënësit e tij e quajnë mbështetje të shërbimit nga ish të burgosurve dhe e pyeti në çdo rast nuk shkarkojë Aleksandrin, megjithë reduktimin e mundshëm të stafit në organizatë. Shembuj të ngjashme të fatit rregulluar e ish-të burgosurve në mbështetje të shërbimit Krasnokamsk janë shumë të gatshëm.


  Përgatitja Sleighs në verë

  Specialistët Mbështetje të fillojnë punën e tyre për gjashtë muaj para se të dënuar do të lirohet. Ai ofroi të plotësoni një pyetësor, që tregon një të burgosur, për shembull, çfarë edukimit të tij dhe nëse ajo është në të gjitha. Dhe, ndërsa ai "dosydzhuye" afatit, punonjësit socialë janë në kërkim për të që të punojë.

  Nëse ju punoni në një punë të përshtatshme të paguar shumë keq (duke fituar nën minimumin jetik, më pak se gjashtë mijë), nuk ka bashkë-pagesa zonë shuma administrata i burgosur. Zyrtarët besojnë se njerëz të tillë mbështetëse të lëshuar nga burgu, do të reduktojë krimin.

  Ka raste, që kthehen në shtëpi nga burgu, një burrë e gjeti në shtëpi të gjallë të tij të panjohur. Master nuk e le derën. Si rezultat i këtyre problemeve një e treta e ish të burgosurve brenda gjashtë muajve pas lirimit shkon prapa në krim.

  Sot çdo lirohet nga burgu janë specialistë mbështetje: psikologë, sociologë, juristë.

  Ato ndihmojnë për të hartuar dokumentet e nevojshme, dhe madje edhe të ndihmojë të mbledhë të provimit mjekësor - shumë të burgosur kanë probleme shëndetësore. Si rezultat, vetëm katër ish-të burgosur ishin në burg përsëri. Por numri i krimeve të përsëritura ka rënë dukshëm.


  Ndihma adoleshentët

  Projekti ofron siguri dhe krimit parandalimin midis të miturve. Adoleshentët "nga rrugë" duke u përpjekur për të marrë biznesin - janë të mundshme për ta ose të ofrojnë part-regjistrohen në seksionin e sportive. Gjatë eksperimentit, numri i fëmijëve të përfshirë në sport, u rrit dy herë. Dhe norma e krimit ka rënë ndjeshëm.

  Informacion nga nenet Olga Lehta "Fikse besoj"