Donatorët nuk japin dhuruar gjakJavën e kaluar, shërbimi për shtyp i Komisionit të Kujdesit Shëndetësor të Shën Petersburg u bëri thirrje banorëve të kërkuar për të ardhur të shtunën, më 17 mars, në transfuzionit telefonike, si qyteti përballet me një situatë të komplikuar me praninë e gjakut dhe plazmës. Megjithatë, kur iu përgjigjur thirrjes së dhjetra të banorëve të Shën Petersburg, u zbulua se stacioni nuk është gati për një fluks të madh të donatorëve.

Siç thonë ata në internet, ata që "e donatorëve e shtunë" u përpoq për të kryer një akt i mirë do të ketë dy orë të radhë në regjistër, dhe pastaj - orë e gjysmë për të parë një mjek dhe analiza laboratorike të gjakut. Stacioni ishte vetëm një njësi për analizë, megjithëse qeveria mund të supozojmë që kërkesat e drejtpërdrejta për ndihmë mund të përgjigjet për një numër të madh të njerëzve.

Shumë njerëz janë mbajtur zagushi të mbyllur në dhomë dhe nevojën për të qëndruar përgjatë mureve, dhe ishin duke pritur një orë.

Mjeku kreu i transfuzionit të telefonit Vladimir Krasnyak komentoi: "Ne nuk presim që për ne, të shtunën do të ndajnë aq shumë njerëz. Uruar ishin dy herë më shumë se zakonisht, kështu që ne nuk mund të përballen. Mesatarisht, një person është dhënë gjysmë ore, dhe se në qoftë se nuk ka radhë të pacientëve të cilët janë duke u përpjekur për të provuar se gjaku i tyre është plotësisht i shëndetshëm. Por në vijim të tillë një "donator e shtunë" ne jemi të përgatitur. Dy herë do të rrisë stafin, ne gjithashtu të sigurojë laptopë shtesë, sepse ne kemi vetëm tre kompjutera.


Ne ishim shumë të befasuar nga aktiviteti i qytetarëve, por, përsëri, ne thjesht nuk ishin të përgatitur për një numër kaq të gatshëm. "

Ndoshta ky premtim Krasnyakova bindur ata që e shtuna nuk e kam marrë në stacionin për arsye personale, ajo është një vlerë të provoni, duke u mbështetur në shpejtësinë e rritjes së numrit të mjekëve dhe pajisjet e nevojshme. Por vijnë për herë të dytë ose të atyre që kanë humbur tashmë në polvyhodnoho kot pyetje e madhe.

"Ky zemërim kriminal - është organizatë e ngjarjes dhe një punë e lehtë," - tha donatorët mërzitur.

Meqë ra fjala

Ju nuk mund të dhurojë gjak vetëm në të veçanta ditë "donatorëve", dhe në çdo kohë të transfuzionit të telefonit.

Donatorët mund të bëhen qytetarë të rritur të Rusisë, janë të regjistruar në Shën Petersburg të paktën gjashtë muaj dhe peshë të paktën 50 paund. Asnjë certifikatat mjekësore janë të nevojshme, sa të mos harroni pasaportën tuaj. Shumë e madhe mundësuar nga një dozë të vetme të gjakut apo komponentëve të gjakut është 590 rubla - Donatorët Reserve 1848 rubla - plazma e donatorëve, 1 114 rubla - donatorët e personelit të gjakut.