Kujdesi pas amputim


 • Kujdesi pas procedurës amputtsii
 • Kushtet e kujdesit

 • Kujdesi pas procedurës amputtsii


  Në mënyrë për të mbajtur lëkurën e trungut (të gjymtyrëve të mbetura pas amputim, plagosje ose keqformime kongjenitale shkaktuar) në normal
  kusht është e nevojshme çdo natë para se të krevat
  larë atë me sapun dhe ujë të ngrohtë, pastaj e mirë
  larë. Të jetë i sigurt për pije sapun, ose
  ajo do të irritojë lëkurën. Është e pamundur për një kohë të gjatë
  trungu i lagësht. Butësisht thatë me një peshqir të butë.
  Mundësisht disa herë në ditë për masazh
  trungu. Ajo nuk mund të rrojë, aplikoni krem
  lubrifikuar ose lëngjet që përmbajnë alkool.

  Ajo duhet të rrotullohen trung fashë elastike,

  dhe hequr atë vetëm kur not apo
  masazh. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet për të pastruar
  fashë elastike, ajo duhet të lahen me sapun
  dhe ujë të ngrohtë të paktën çdo dy ditë. Thatë,
  shtrirë në një sipërfaqe të sheshtë.

  Ju duhet të kryejnë 2 fizike të ndërlikuar
  ushtrime për të trung - në FA SHAT ana
  dhe kur heqjen. Ajo duhet të jetë e mundur aktiv
  eci me paterica apo roleytorom. Gjatë
  duhet të mbahen larg nga trungu tjetër aty pranë
  këmbët. Pushuesve nuk mund spyraty atë në roleytor
  ose pjesë metalike në paterica.

  Një duhet të mbajë në mënyrë të duhur
  proteza. Me të njëjtën frekuencë me të cilën ju larë
  trungu, Wash, dhe fshij thatë


  proteza. Protezat mund të pastrohen të përmbajë
  zgjidhje të alkoolit. Nëse është e nevojshme,
  Ju mund të spërkasë pluhur i hedh talk (pluhur fëmijën).
  Nëse stockings proteza të përdorura apo sfungjer
  ata duhet të lahen çdo ditë, në mënyrë
  për të mbrojtur lëkurën nga inflamacion trungu.


  Kushtet e kujdesit

  Çfarë ju mund të bëni:

 • trungu përditshme larë dhe protezë
 • kthehet atyre fashë elastike ose stockings (me domosdoshmëri,%
  BCosti)
 • trung shpesh perebyntovuvaty
 • shpesh larë fashë elastike, stockings
 • për të forcuar cungun si ju shpesh mund të shkoni
 • forcojë cungun përmes ushtrimit
 • arritur cungun e mobilitetit, duke marrë pozicionin e duhur
 • ndërsa në këmbë, ulur ose shtrirë për disa kohë të një linjë gju
 • Çfarë nuk duhet të bëni:

 • trung të gjatë zhytem në ujë
 • rruajtje trung
 • lyej lëngjeve trung që përmbajnë alkool
 • Qëndrimi i gjatë
 • i ulur me këmbët e kryqëzuara
 • ulem duke e vendosur cungun në armrests e karrige
 • vënë për të pushuar cungun për të trajtuar këmbësor apo patericë
 • Informacion nga artikullin "Kujdes në amputim."