Sigurimi vullnetar mjekësor


 • Program Standard sigurimit
 • Shërbim nga sigurimi ambulancës
 • Institucionet që marrin pjesë në programet e LCA
 • Jo Sigurimeve
 • Kompania e sigurimeve
 • Nëse ju janë të siguruar

 • Program Standard sigurimit

  Program Standard sigurimit përfshin:

 • Bashkëngjitur në klinikë.
 • Thirrni një doktor.
 • Ambulancë.
 • Stomatologji.
 • Shpesh ju mund të mbroheni pa dentare, ambulancën dhe thërrisni një doktor, por gjithmonë duhet të kujtojmë se ne po flasim për shëndetin tuaj, veçanërisht nëse ju nuk keni politikën e sigurimit shëndetësor të detyrueshëm. Shumë siguruesit të ofrojnë produkte të sigurimit, të cilat përfshijnë, për shembull, vetëm stomatologji, ose vetëm një ambulancë.

  Unë duhet të them se kjo qasje është e justifikuar - si në qoftë se ju janë të bashkangjitur në klinikë, dentare dhe ju do të priren për të njëjtën klinikë. Ndërkohë, ka institucion të specializuar mjekësor, përkushtuar për të ofruar kujdes dentar, i cili, për shkak të specializimit të tyre, niveli i shërbimit mund të jetë më e lartë se në zyrën e dhëmbëve madje klinikë mirë.  Shërbim nga sigurimi ambulancës

  Me interes të veçantë - ambulancë shërbimit të sigurimit

 • Shërbimi i ambulancës komerciale është shumë më mirë të pajisura në zotërim të tyre të dy të rriturit dhe fëmijët e ambulancës.


 • Në një tjetër brigadë të mbështetjes komerciale është gjithmonë tre persona - një shofer, një mjek dhe një ndihmës.
 • Express komerciale në vend për t'ju ndihmuar të arrini - përkundër faktit se këto shërbime në Moskë nuk shumë ndërmjet tyre të gjitha marrëveshjet e nënshkruara për bashkëpunim, dhe në çdo rast, ju shkoi në ambulancë për stacionin që është më afër jush.
 • Kjo ambulancë në optimale shërbejnë jashtë Moskës - më të do të marrë ndihmë më të shpejtë. Megjithatë, në qoftë se ju vendosni një telefonatë larg nga baza, së pari ju do të merrni për një agjërim lokal (kjo do t'ju shkaktojë një menaxher të shpejtë komerciale), dhe pastaj një të shpejtë komercial, por edhe në këtë rast, ju do të fitojë në mënyrë të konsiderueshme me kalimin e kohës.

 • Më e rëndësishmja - kjo është ajo ku ju merrni nëse ka indikacione për hospitalizim. Normal "ER" do të të futë në vendin ku ajo është më afër apo më mirë. Commercial "Fast" provoni në prani të opsioneve për të zgjedhur spital më mirë.
 • Well siguroj jo vetëm në ofrimin e shërbimeve të ambulancës, por edhe, për shembull, një herë vetëm, shtrimin në spital emergjente në spital që ju zgjidhni vetë. Kjo do të thotë se "ER" gjatë vitit do të shkojnë për ju çdo herë që thirret në atë, dhe nëse është e nevojshme që ju mund të merrni në atë spital, që të para-zgjedhur (por vetëm një herë). Për fat të keq, ky lloj sigurimi nuk është edhe për individët - kështu që mund të siguroj një grup të njerëzve mbi 10 njerëz.


  Institucionet që marrin pjesë në programet e LCA

  Sipas programit të sigurimit shëndetësor vullnetar, për shembull, në Moskë me qindra e institucioneve mjekësore. Kështu ata të pajisur në mënyra të ndryshme, dhe për të kuptuar që ngurtësohem klinikë vështirë. Kjo është e arsyeshme për të vlerësuar cilësinë e kujdesit shëndetësor nga tre faktorë - të pajisjeve, të kualifikimit të personelit dhe çmimi ekuilibër / cilësisë. Në mënyrë të pavarur të kuptuar çështje të tilla të vështira, kështu që ju duhet të besoni siguruesi apo vetë të mbajë vogël "sondazh" në këtë objekt mjekësor.


  Të gjitha politikat vullnetare të sigurimit shëndetësor shitur në Rusi, nuk është një tipar i përbashkët - ata nuk do të ju mbrojnë nga të ashtuquajturat "sëmundjeve që çojnë në vdekje" sëmundje të vështira dhe më shumë.
  Këtu është një listë mostër e "ngjarje të siguruar" çfarë nuk mund të:

 • plastike ose kirurgji kozmetike apo procedura të tjera kozmetike;
 • prodhimit të kornizave dhe syze për syzet, lentet e kontaktit, pajisjet për dëgjim të dëmtuar;
 • kirurgji transsexuality;
 • Trajtimi i anomalive të lindura;
 • Trajtimi i sëmundjeve të lindura gjenetike, efektet e trajtimit të infeksionit intrauterine, gjë që çoi në zhvillimin e patologjisë dhe sistemeve;
 • trajtimi i semundjeve trashëguar;
 • Trajtimi i parezov obstetrik;
 • trajtimi i paralize cerebrale;
 • Trajtimi i sëmundjes mendore;
 • trajtim episindroma;
 • trajtim neuroinfections;
 • Trajtimi i kancerit të gjakut dhe sëmundjet e natyrës tumoral dhe komplikimet e tyre nëse është e dia% D

  0? Kanceri Noz është themeluar nga koha e ekzekutimit të politikës së sigurimit;
 • Vëzhgimi klinik në diabet dhe mbështetjen përkatëse mjekësore;
 • Infeksioni HIV dhe komplikimet e tij;
 • Trajtimi i tuberkulozi, sarkoidosis, mukovistsedoz pavarësisht nga forma klinike dhe fazë të procesit;
 • trajtimi i dështimit kronik renal kërkon hemodializ;
 • transplantimin dhe prostetike organet dhe indet në sëmundjet e veta;
 • trajtimi i sëmundjes akute dhe kronike rrezatimi;
 • metodat e "mjekësisë alternative";
 • Kjo listë mund të ndryshojë në zvoglimin apo rritje, çdo kompani e sigurimit afrohet këtë individ.

  Ndonjëherë ju mund të mos, duke pasur LCA politikave, ju të merrni ndihmën e duhur - për shembull, ngarje një armë për të udhëtuar jashtë vendit. Narcologists në klinikë shtetërore zakonisht nuk është edhe, kështu që të merrni ndihmë që ju janë "jo një droguar", ende do të duhet për të aplikuar për të klinikave të drogës "në komunitet."


  Jo Sigurimeve

  Për shkak të faktit se tregu i sigurimit shëndetësor vullnetar në Rusi është i pazhvilluar, në mënyrë të bindur të gjithë të na mësuar me radhët e gjata në klinikat e qarkut, është më mirë për të paguar paratë për të siguruesit dhe të bashkangjisë në shkollën normale mjekësore nuk është e lehtë. Shumica ende individë që kanë politikat LCA, marrë ata në vendin e punës.
  Në mënyrë për ne ndjenjë se "ne të paguajnë për sigurimin aq shumë - dhe askush nuk e di se sa herë vijnë në klinikë", disa kompani të sigurimit ofrojnë ashtuquajturën skemë "pa rrezik" - politika dmth sigurimit që kufizojnë aftësinë tuaj për të me shumën shërohesh që ju paguar për të siguruesit. Nëse keni shpenzuar më pak para sesa bërë, paratë tuaja mund të kthehen ose ju, ose shkoni në periudhën e ardhshme. Nëse keni shpenzuar më shumë - ju ofrojnë për të paguar.


  Ky shërbim nuk është e sigurimit, që nga ju fillimisht i kufizuar në shumën që ju transferuar tek siguruesi. Thelbi i skemës është - siguruesi nuk mendojnë për atë që e përcaktuar normat dhe akuzat ju, konsumatori, një tarifë të vogël për që ndërmjetëson midis jush dhe klinika.

  Ju e bëri jo frikë se duke i paguar siguruesit të paktën do të trajtohen, pra më pak.


  Në shikim të parë, vend të madh. Por në qoftë se Zoti na ruajt diçka ndodh me ju, atëherë të gjithë ju duhet të paguani për shërbimet nga xhepi. Pra klasik, "e rrezikshme" Skema e sigurimeve kur sipas kushteve të kontratës kompania e sigurimeve nuk e bën kufizime formale për sasinë që do të transferohen në klinikë apo spital për trajtimin tuaj është shumë më e preferueshme.  Kompania e sigurimeve

  Çdokush që është përpjekur të siguroj veten të përballur me faktin se individët kompanitë individuale të sigurimit janë të kujdesshëm, të krijojë disa faktorë që rrisin koston e ofertës politikave të sigurimit një listë e vogël e institucioneve mjekësore.

  Në disa raste, e pyeti për të shkuar predstrahovoe provimin, dmth para se të siguruarit, ju merrni shumën e 500 deri në 1000 rubla për të përcaktuar gjendjen e shëndetit tuaj dhe për këtë arsye ju të vendosur çmimin e politikës. Nëse ju jeni në këtë formë nuk japin ndonjë sëmundje, kompania e sigurimeve mund të refuzojë për të kompensuar ju me koston e trajtimit të këtyre sëmundjeve.


  Pse siguruesit janë të detyruar të bëjnë masa të tilla jopopullore? Fakti që individët shumica e politikave LCA merrni nëpërmjet kompanisë, dmth të kompanisë me shpenzimet e tij të sigurojë punonjësit. Rastet ku vjen një individ dhe përpiqet për të siguruar veten e tyre janë të rralla.

  Midis tyre vjen një shumë njerëz që thjesht duan të zgjidhin problemet e tyre shëndetësore për shkak të kompanisë së sigurimit që ata e dinë paraprakisht se trajtimi i tyre do të jetë shumë më shumë para se primit ata paguajnë. Kjo është veçanërisht e vërtetë e shërbimeve të shtrenjta spitalore kur papritmas ajo rezulton se klienti kërkon një spital të planifikuar.


  Kompania e sigurimeve bie dakord për të punuar me lehtësi me ndërmarrjen si një fytyrë të tërë, jo individuale faktin se stafi i ndërmarrjes - një mostër statistikisht të rastit të individëve në mesin e tyre mund të jenë ata që shpesh do të përdorin shërbimet e institucioneve mjekësore, dhe atje do të jenë ata që nuk bëjnë kthehet në klinikë në të gjitha përnjëherë.

  Probabiliteti që të gjithë punonjësit e shoqërisë, nevoja për hospitalizim rutinë apo emergjente mund të konsiderohet afër zeros.


  Një opsion, nëse ju vendosni të jetë i siguruar si një person individual - për të siguruar të gjithë anëtarët e familjes tuaj. Ajo nuk ju japin ndonjë zbritje të konsiderueshme, por problemet që ju keni me kompaninë e sigurimeve do të jenë më pak. Ju mund të zgjidhni për të mbledhur një grup njerëzish (p.sh. në punë) - Personi 5-10 që dëshiron të jetë i siguruar dhe siguruesi pastaj do të marrë grupin "pothuajse" si person juridik.  Nëse ju janë të siguruar

  Në rast se ju jeni duke e siguruar përmes organizatës, kjo nuk është gjithmonë e qartë se çfarë shërbime që ju mund të merrni nën LCA politikave.

  Mundohuni të gjeni se ose organizatën tuaj, apo një kompani sigurimi në një faturë të madhe për shërbimet mjekësore nuk bëhet një surprizë të pakëndshme për ju.


  Kartë, që ju lëshoi ​​kompania e sigurimeve gjithmonë të kryer me ju se ju keni qenë gjithmonë për të kërkuar ndihmë mjekësore.


  Në rast se ju keni ndonjë kërkesë në punën e institucionit mjekësor, ju lutem kontaktoni Zyrën e sigurimit shëndetësor kompaninë tuaj të sigurimit.

  Informacion nga artikullin "sigurimit mjekësor. Çfarë ju duhet të dini "