Fëmijë në sekt


 • Baby në mënyrën në të sektit
 • Shenjat e këqija

 • Baby në mënyrën në të sektit

  Pra cilat janë rrugët që çojnë për të sektit? Së pari, është faktor jashtëzakonisht i rëndësishëm mund të jetë vuajtje emocionale në familje. Prandaj - Përfundimi i parë: sigurimi kryesor kundër rënies në sektit është dashuria prindërore - pa kushte (dmth - pa kushte, duke thënë se unë të dua, por në qoftë se ju do të ...), dashuria e prindërve thjesht sepse ajo ekziston. Dhe gjithashtu - duke marrë atë me të gjitha të metat dhe dobësitë e saj, duke formuar ndjenjën e një fëmije që familjar - në çdo rast, vendi ku ajo është e kuptueshme, vlerësuar dhe i respektuar. Nga kjo sekti i familjes nuk është i rrjedhshëm.



  Arsyeja e dytë - Kriza njeri lëvizur, një situatë ku e tërë bota është shkatërruar, ky faktor mund të shërbejë si vdekja e një të dashur, sëmundje, humbje e statusit social dhe ngjarjeve të mëdha si këto, thellësisht me përvojë dhe nganjëherë të rezultojë në humbjen e kuptimit të jetës.

  Arsyeja e tretë - një lloj vakuumi shpirtëror që ekziston në shoqërinë tonë në vitet e fundit. Për një kohë të gjatë - i mirë apo i keq - "ylli udhëheqës", por vend në jetën tonë mori ideologjinë. Pioneriya, Komsomol me të gjitha gabimet e tyre i dha një plus i madh për fëmijët - një ide dhe qëllim. Qëndrueshmëria e kësaj ideje - një gjë tjetër, por sa shumë ide në rininë e tij në të gjitha e besueshme?


  Pjesa më e madhe e kjo ishte, sigurisht, ekstrem. Tani lavjerrës ka devijuar në pozicionin e kundërt - që është, në drejtim të lirisë të plotë nga çdo ide. Megjithatë, vendi i shenjtë është kurrë bosh, kështu që njerëzit e zgjuar dhe e liga shpejt shfrytëzuan këtë fakt, duke kërkuar skajet e tyre për të mbushur boshllëkun në mendjet e rinj.

  Arsyeja e katërt - e ashtuquajtura vetmia në turmë, njerëzit përçarjes janë bërë një pozicion i njohur kur ka "askush nuk ka nevojë." Edhe në qoftë se familja është e mirë, njerëz - një qenie sociale, dhe ai dëshiron të përshtaten në shoqëri, dhe në kohët moderne, kjo detyrë nuk është e lehtë.

  Arsyeja tjetër - e natyrshme në një moshë të re për të trajnuar vetë-interes në çdo gjë të pazakontë, mistike se organizatorët mjeshtëror sekte janë duke përdorur propagandën aktiv dhe të qartë, promovimin mistike, ideve dhe pikëpamjeve për jetën irracionale.

  Përvoja më pak njerëzor, më paqartë kufijtë e botës së tij, kështu që është më e lehtë për të ndikuar, presionin dhe ndërrim pikëpamjesh.

  Faktorët psikologjik për tërheqjen sekt është gjithashtu besuar, naiv, ankthi, drojë, infantilism - e gjithë kjo i bën fëmijët më të ndjeshëm ndaj fjalimeve rekrutuesit bukura. Vlen të përmendet se fëmijët nga familjet e pasura lehtë mal "shufra" me baited me premtimet aftësitë, ndikimi, suksesi, fëmijët janë nga familje të pafavorizuara të cilët kanë qenë mbijetesa shkollë e vështirë të ndjeshëm ndaj shumë sugjerim më pak. Megjithatë, këta fëmijë gjithashtu bien në sekte - në kërkim të pastërtisë së mirë dhe kuptimin në jetë.



  Shpesh gabimisht besojnë se sekt të marrë njerëz shumë fetarë. Kjo nuk është kështu: njerëz thellësisht fetare pak të prekur nga sekte, sepse ata të vendosur në besimin dhe thelbin morale në to të ngurta. Në sekt e merr ai që është nën stres apo konflikt me veten e tij dhe me shoqërinë, por në të njëjtën kohë më shumë se të tjerët, kërkon të kuptuarit dhe pranimin e të tjerëve.

  Shenjat e këqija

  A ka shenja se një fëmijë është trajtuar, që ajo të përfshijë sekt? Po.

  Së pari, duhet të njoftuar pamjen e shtëpisë shumta, ngjyra broshura, postera, libra dhe revista që dikush i dha fëmijë të lirë, në mënyrë që të "edukuar", apo duke i ftuar disa ngjarje të lirë edukative.

  Sektarët duke përdorur ekranet e ndryshme deri në gjuhën angleze të liruar (në kohë për të shpjeguar fëmijën tuaj që djathë të lirë - vetëm në një mousetrap, dhe makthi i tepruar i ri "miqve" duhet të lajmërojnë atë në vendin e parë). Nuk duhet të njoftuar shfaqjen e titujve të veçanta të muzikës (me tekst ndonjëherë ndërprerje të pakuptueshme) - Muzikë lakueshëm, i urtë, të ashtuquajturat "ekstazë" ritmet.


  Kujdes të kërkojë një ndryshim drastik në sjelljen e fëmijës - duhet të mendojnë dhe të kuptoj se në qoftë se një fëmijë është ulur për orë të tëra në sexhde, duket në një pikë: dritare, në mur, më shumë - për një të ri subjekt, të pazakonshme apo portret (veçanërisht - karakter fetar) .

  Nastorozhytesya sikur fëmijës ndërsa pëshpëritje diçka apo vetëm lip-synching, lëkundje nga njëra anë në tjetrën. Shumë seriozisht, nëse fëmija fillon të fillojnë të flasin për kuptimin e jetës, të mirë dhe të keqe, me pikëpamjet e tij ndryshojnë ashpër me familjen e miratuar dhe natyrës janë sjellë në mënyrë të qartë për nga njohuritë e jashtme.

  Ajo nuk duhet të lihet pa vëmendje, në qoftë se shtëpia ka një numër të madh të subjekteve për të cilat fëmija ka qenë më parë indiferent, qirinj, shenjat, Amulets, substancë aromatichekie; dhe në qoftë se ndryshimet drastike të vishen, rrugën e argëtuese dhe rrethin e miqve.

  Shumë prindër të cilët janë ballafaquar me përvoja e hidhur e sektarizmit në familjen e di që tërheq fëmijën jashtë jashtëzakonisht e vështirë: ai shkon larg nga shtëpia, i humbur në muajt sekti, dhe kush e di jo vetëm sa për të nxjerrë atë nga atje, por ku është përgjithësisht .



  Nëse është e mundur - kjo është e nevojshme për ta kthyer te terapistët, ndoshta - për të ndryshuar rrënjësisht vendin e tyre të banimit. A nuk e bëjnë të pamundurën për të demaskuar apo Guru si ai e quajti atë, dhe sekti si një e tërë: në sekte biseda të tilla me fëmijët e tyre të përgatitur posaçërisht, dhe të gjitha sulmet tuaja do të pranohen si provë e pafajësisë tuaj nuk është, dhe mësuesit pafajësisë. Ja se çfarë ju duhet për të - është i sinqertë, vëmendje të ngrohtë, pranimi, diskutim butë dhe modest të tashmen dhe të ardhmen. Megjithatë, duhet të jenë të përgatitur për faktin se ky proces do të jetë i gjatë dhe i dhimbshëm, punon kundër ju psyhotehnolohycheskyh gjithë makinë.

  Pra, vetëm përfundim të këtij neni, mund të jetë e vërtetë e vjetër: cili paralajmëroi - që është i armatosur. Duke qenë të paralajmëruar për rreziqet e sektarizmit, fëmija juaj do të jetë i kujdesshëm në kontaktet me të huajt dhe jo për të kupytsya artificial "njerëz të mirë". Prindërit e tij, si paralajmërim do të shfaqin vëmendje të plotë dhe të kuptuarit të fëmijës së tyre që nga fillimi, pse nuk lejojnë kërkimet ngrohtësi, pranimin dhe kuptimin në jetë një fëmijë në anën.

  Informacion nga artikullin "Fëmijëve në sektit - a ka një mënyrë për të dalë?".