Diesel shter çojë në kancer
Mbi rreziqet e shter kisha njohur gjithmonë, por vdekjeprurës i tyre
Hulumtuesit rreziku përshkruhet vetëm kohët e fundit. Sipas studiuesve të Botës
Organizata Shëndetësore, shkarkimi i gazeve dalëse të motorëve me naftë është
kancerogjene dhe mund të shkaktojnë zhvillimin e kancerit të mushkërive dhe fshikëz. Në
Kjo exhausts e motorëve me naftë trajtohen 2A në grup dhe konsiderohet
carcinogens të mundshme, por tani ata morën një shumë të rrezikshme
Grupi 1.

Hulumtuesit analizuar shëndetin e kështu
e quajti "rrezik", e cila përfshin punëtorët e hekurudhave, shoferë të kamionëve dhe
Minatorët që kanë në punën e tyre për të marrë frymë e ajrit të ndotur.

Ajo u gjet
që përfaqësuesit e këtyre profesioneve në zhvillim e kancerit është shumë më i zakonshëm se të tjerët. Në
Megjithatë, studiuesit theksojnë se gazrat marr frymë shter kanë
praktikisht të gjithë pavarësisht nga profesioni për shkak të efekteve të tyre të dëmshme për
Sot, askush nuk është imun.
Njeriu modern është i detyruar çdo ditë
jo vetëm thith shter e makinës së tij, por edhe nga makinat e huaja dhe
trena, aeroplanë dhe pajisje të tjera. WHO Ekspertët thonë se rruga
Gazrat në mënyrë të ngjashme të dëmshme si abuzimit të alkoolit,
rrezatimi ultravjollcë dritë dhe plutonium.

Prodhuesit e automjeteve në përgjigje të hulumtimit


mjekët sjellë argumente që secili motorëve me naftë vit janë duke u bërë
më pak të rrezikshme, jo sepse shkenca nuk qëndrojnë ende dhe gjithmonë
zhvilluar mënyra të reja të neutralizues emetimet. Shkencëtarët OBSH, nga ana tjetër,
thirrje të gjitha vendeve në mënyrë aktive si të mundshme për t'u marrë me këtë problem dhe
Bëjeni një përparësi ndër më të rëndësishmet për mbijetesën e njerëzimit.