Cat Dzhenerik në një qese apo një alternativë të denjë për të ilaçeve të shtrenjta
Imagjinoni një situatë, mjeku përshkruar ju i dashur dhe i efektshëm
mjekim dhe farmaci ju ofrojnë një analog të lirë të saj,
duke argumentuar se rezultati do të jetë e njëjtë. Çfarë mendime ju në këtë
Minute? A ju doni të shitur mjete të lirë, ndenjur dhe jo efektive? Ose ju
shkarkohet ilaçe doroguschy ndërsa ju nuk mund të bëjë shumë
kosto më të ulëta? Si të jetë në këtë rast, për të besuar mjekun tuaj ose janë të
shkoni në prag të dëshirës për të kursyer para? Përse Partnerët e droga të shtrenjta disa herë më e lirë se sa origjinale
droga, dhe çfarë bëjnë ato ndryshojnë? Mundohuni të kuptoni.

Generics, domethënë i quajtur kështu Homologët e lirë droga të shtrenjta , jo penale
produktet janë të njëjta droga patentuar, si dhe të tyre
origjinale "markë" homologët. Barnat xhenerike përmbajë të njëjtat karaktere
substance aktive, por ndryshojnë nga përbërja fillestare e filialit
komponente. Më analoge të lirë
droga të shtrenjta
duke filluar për të prodhuar, kur skadon
mbrojtje patentë për drogë markës, që është, kur kostoja e shpikjen e tij,
testimin dhe proceset e tjera ishin të prodhimit farmakologjike
paguhet me interes, nga prodhuesit shfaqet në prioritet tjetër


drejtimi i dhe kërkesa për një produkt ul pak. Në
të ardhurat shtesë nga prodhimi i drogave, disa farmaceutike
Çështja e generics mbështetëse, duke zgjeruar prodhimin e tyre në vendet me
lirë të punës dhe industri relativisht e zhvilluar farmaceutike.
Por më shpesh Homologët e lirë të shtrenjtë
mjekim
shfaqet pas 12-25 vitesh, efektin fund për patentë
Çështja origjinal kur lirë droga-analog mund të organizohet pa
Ndihma i pari i fisit për leje për prodhimin generic më gjatë
kërkohet.

Sipas OBSH 10-20% e të gjithë të lëshuar jo gjenerik
testuar kontrollin e cilësisë.

Fabrikat farmaceutike i specializuar
në prodhimin e homologët e lirë të shtrenjtë
droga,
shpesh blejnë materiale të lirë dhe me cilësi të ulët parë në Kinë,
Indi, Vietnam - vendet që furnizojnë me ilaçe të falsifikuara botërore.
Pra, duke blerë generic nuk mund të jetë i sigurt se ajo është e sigurt për shëndetin.

Generics vërtetë kanë pronat e njëjtë themelore,
dhe origjinale. Por sepse komponentëve ndihmëse Partnerët e droga të shtrenjta nuk ka cilësi të ndryshme dhe shkallë
pastrimi i këtyre barnave është jo e karakterizuar mënyrën më të mirë, efektin e
Veprimet mund të jetë më pak e theksuar. Në generics mund të përjetojnë anën

Reagimet që nuk janë në drogës markës dhe veprimit mjekësor
drogës mund të presin shumë më tepër.

Koncepti i përgjithshëm nuk mund të kuptohet si analoge me termin "ekuivalent
substancë medicinale. " Fakti që droga me përbërje të ngjashme dhe
i njëjti efekt i prodhuar nga Copan ndryshme farmaceutike në
emrat e vet markë. Ky ilaç ekuivalente me njëri tjetrin
jo vetëm farmaceutike por edhe biologjikisht dhe terapeutike.
Ekuivalencë Pharmaceutical nënkupton të njëjtën përbërje të ngjashme
forma e dozimit dhe metodat e administrimit të substancës. Përveç kësaj, është e kuptueshme
droga që janë identike në fuqi.

Mjete biologjike ekuivalenca
droga që janë të absorbohet në trup në të njëjtin nivel dhe krijojnë
njëjtë përqendrimi i substancave aktive në pika të përgjithshme Aneksi në i rregullt
intervale. Research paktën% D
0? Oekvivalentnosti mbajtur për më shumë se njëzet
vullnetarët dhe të kërkojë disa para për investime dhe kohë, por edhe këto
Shpenzimet nuk janë të krahasueshme në provë e ekuivalencës terapeutik
nënkupton gjykim të plotë të detajuar të shtrenjtë klinike.
Mund të jetë farmakologjike gjenerike dhe homologët e madje biologjike të shtrenjtë
mjekim, por ata kurrë nuk e kalojnë testet për terapeutik

ekuivalencë, që mund të ketë një profil krejtësisht të ndryshme të sigurisë, të tjera
tha të përfaqësojë rrezik për trupin.

Sigurisht, një generics mëdha plus është çmimi i tyre të përballueshme
e cila është veçanërisht e rëndësishme për njerëzit me të ardhura të ulëta. Dhe vetëm caveat,
të cilat mund të justifikojë përdorimin e analoge lirë droga të shtrenjta të markës,
por kursejnë për shëndetin e tyre nuk mund të jetë, sepse mjekësia është sa më shumë
ajo është. Blerja gjenerik, duhet të sigurojë kredibilitet
nga prodhuesit dhe të marrë të drogës vetëm në rast të certifikatës
cilësi dhe licencat për të shitur.

Lista e barnave të botuar në artikullin e "lirë

homologët e drogës të shtrenjta. "