Dy javë jeteses ulur të mjaftueshme për të dëmtonte ndjeshëm shëndetin tuaj


Specialistët e Universitetit të Missouri (SHBA) dhe Universitetin e Kopenhagës (Danimarkë) gjeti se ulja e aktivitetit të përditshëm fizik - shkaku i vërtetë i shumë sëmundjeve kronike shenjave dhe shëndetin fillon të përkeqësohet pas dy javë kohë klasa e reduktimit.

Mënyrë jetese i ulur jo vetëm që ndihmon për të përmirësuar shëndetin, por ajo mund të jetë një shkak i madh i sëmundjes. Në një eksperiment shkencor, grupi i parë i vullnetarëve kërkoi për tre javë për të zvogëluar numrin e hapave në një shëtitje të përditshme prej 6 mijë veta. 1400.

Gjithashtu në shtëpi në vend të shkallëve dhe të heqë njerëzit e përdorur kur është e mundur për të shkuar në destinacion me makinë apo transport publik.

Grupi i dytë aktiv i vullnetarëve reduktuar aktivitetin fizik të 10 mijë. Hapat në 1400 hapa në ditë.

Testet e gjakut janë testuar se si shpejt pastron qelizat e trupit dhe indet nga glukozë dhe yndyra ekstra - ky proces përcakton probabilitetin e diabetit dhe sëmundjeve të tjera.

Mjekët zbuluan se pas dy javë të niveleve të ulëta fizike të aktivitetit të pjesëmarrësve të studimit nivele si glukozës dhe lipideve dhe lipidet dhe funksionet metabolike rritur ndjeshëm përkeqësuar. U vu re gjithashtu se mungesa e aktivitetit fizik në meshkuj rënë në masë të muskujve.