Sponge për larjen e pjatave mund të shkaktojnë paralizë

Industri moderne prodhon shumë më
një shumëllojshmëri të kimikateve shtëpiake të dizajnuara për të lehtësuar dukshëm jetën
mësuese. Dhjetra llojet e pluhurat dhe pastat për larjen e enëve, dysheme, lavanderi, pastrim
Qilim dhe pajisje hidraulike mund të blihen në çdo supermarket dhe për të arritur ideal
pastërti në shtëpi. Të paktën në këtë rast na është thënë prodhuesit e pastrimit
Automjetet reklamat e të cilëve ne shohim çdo ditë në TV. Por në fakt, siç
sipas Mikrobiologët amerikanë nga Universiteti i Arizonës, pastërtisë në shtëpi
jo aq e lehtë për të arritur dhe kjo është kryesisht për shkak zonjë është e pasaktë
përcaktojë vendin më të ndotur në shtëpi.

Shkencëtarët studiuar strehim dhe shtëpiake artikuj 180 familjet
Australia, Afrika e Jugut, Kanadaja, Gjermania, India, Malajzia, SHBA dhe Britania e Madhe.
Ajo u krijua pas studimeve të shumta gjëra dirtiest në
shtëpi gati 100% e të gjitha familjeve - një sfungjer për larjen e enëve, nuk
vend tualet menduar si shumë më parë. Analiza tregoi se
Sponges kuzhine afërsisht 200,000 kohët vend dirtier tualet. Hulumtim
tregoi se për çdo 2,5
sfungjer inç për gati 10 milionë. baktereve,
duke përfshirë edhe të rrezikshme, ndërsa të përqendrimit tualet
mikroorganizmave jo vetëm shumë më të vogla në krahasim me sfungjer, por edhe


se çdo sende të tjera shtëpiake. Ka pasur
gjeti se në mjedise të lagështa sponges për larjen e enëve mund të riprodhoni
kampilobakteriyi - patogjene që provokojnë zhvillimin e
sëmundje të rrezikshme të tilla si sindromi Guillain-Barre, e cila çon në paralizë. Kjo
sëmundje ndikon në sistemin periferik nervor dhe manifestohet si
parezë, shkelje të ndjeshmërisë dhe çrregullime autonome. Shpërndarë
të dy të rriturit dhe fëmijët.

Ajo u gjet se mikroorganizmave të dëmshme, duke përfshirë kërpudhat,
qilima gjithashtu infektuara në banjo, të ndihmuar nga të nxehtit dhe të vazhdueshëm

lagësht, "papastër" dhe ishin frigoriferë dhe peshqir kuzhine - ata gjithashtu
mikrobet fole në sasi të mëdha. Më pastra e fshatrave
Familjet ishin karrige për fëmijë në ajër. Ndoshta fakti që zërave të fëmijëve
artikuj janë larë më shpesh se të rriturit.