Virus i modifikuar gjenetikisht vret qelizat e kanceritPesëmbëdhjetë vjet më parë u zbuluan onkoliticheskie viruset që prekin në mënyrë selektive vetëm qelizat e kancerit. Këto viruse janë të dallohen nga burime natyrore, dhe aftësinë e tyre për të njohur objektivin specifik metodat pakomplikuar rritur metoda gjenetike inxhinieri. Megjithatë viruset onkoliticheskim zakonisht nuk me sukses të arritur në tumor, sepse në rrugën e tyre qëndron sistemin imunitar, i cili shkatërron ato si armiq.
Për pesëmbëdhjetë vjet, shkencëtarët kanë luftuar me problemin e virusit të konfliktit dhe imunitetit, dhe vetëm tani ata ishin në gjendje për të gjetur një zgjidhje.

Ekipi kanadez i hulumtuesve nga Universiteti i Otavës (Universiteti i Otavës) krijoi një virus JX-594, një tendosje të modifikuar gjenetikisht e virusit të vacciniës.

Kjo tendosje është përdorur në vaksina Protivoospennaya dhe i pëlqen për të zgjidhur në tumore kanceroze.

Të gjitha njëzet e tre vullnetarë (pacientët me lloje të ndryshme të kancerit fazën metastazë) prezantoi vena një virus eksperimentale. Shtatë nga tetë pacientëve të cilët kanë marrë dozën më të lartë, virusi filloi të riprodhohet në tumoret malinje. Në gjashtë vullnetarë tumore ndalur në rritje dhe filloi të bjerë. Në të njëjtën kohë, në grupe me doza të ulëta efekti nuk ishte aq i dukshëm.

Kreu i hulumtimit Profesor John Bell (John Bell) njoftoi se virusi nuk ndikon në inde të shëndetshme, dhe efektet anësore të terapisë është gjetur vetëm një - temperaturë të moderuar, i cili u mbajt një ditë pasi injeksion.


Shkencëtarët, oncologists quajtur rezultatet e eksperimentit janë shumë premtuese, pavarësisht nga fakti që punojnë në krijimin terapi virale është në fazën embrionale.