Shkencëtarët mbrojtur astrologjisëKomuniteti shkencor për dekada reziston idenë e lidhjes mes krijesave individuale dhe kozmosit. Sipas përgjithësisht të pranuara pikën "shkencor" të parë, identiteti përcaktohet nga gjenet dhe edukimit, si dhe pozicionet e yjeve dhe planeteve në kohën e lindjes është e parëndësishme për çfarë personi gjatë jetës së tyre.

Nga ana tjetër, studiuesit gjithashtu mohojnë marrëdhënien e Hënës për jetën në Tokë, ndërsa, për shembull, fermerët e kishte njohur gjatë që prej se mbjellja dhe transplantimin lashtat e ndryshme sipas fazave të hënës çon në rritjen më të mirë dhe të korrave të pasur.

Tani, shkencëtarët kërkimore të Universitetit Vanderbilt (Universiteti Vanderbilt) bën skeptikët e pranojnë informacion të jetë fakti se pozicionet planetare në kohën e lindjes së një personi ndikon në personalitetin e tij.

Eksperimentet e kryera në minj, kafshët e lindur në dimër ishin "Zogjtë", përveç tregoi simptomat e të ashtuquajturës çrregullim sezonal emocional - apati shkaktuar konfliktit orën biologjike të trupit dhe ciklin e përditshme të jetës, jo duke marrë në konsideratë ndryshimet sezonale në gjatësi ditë.

Studimi është kryer nga profesorët, studentët e diplomuar dhe studentët të cilët nuk besojnë në astrologji. Ata, natyrisht, njerëzit e shkencës, dhe kështu parimin kryesor astrologjike (planetet ndikojnë në karakterin e një personi) është përshkruar gjuhën thjesht shkencor.

Duke mos dashur të pranoj hulumtuesit e shkencës astrologjisë quajtur fushë e re e "biologjisë sezonale."