Shkencëtarët shpikur ajër të diagnostikuar sëmundjet


Shkencëtarët nga Instituti Kombëtar të Standarteve dhe Teknologjisë dhe Universiteti i Kolorados zhvilluar një metodë krejtësisht të re të diagnostikimin e sëmundjeve.

Thelbi i zhvillimit është si vijon. Kur ju nxjerr njeri hedh një "koktej" kompleks të gazeve të ndryshme, duke përfshirë azotit, oksigjenit, dioksidit të karbonit, avujt e ujit, dhe disa gazeve të tjera (p.sh., karbon) dhe sasi mikroskopike "nehazovyh" molekulat.

I themeluar dhe i ri Kjo teknologji: fakti se disa lloje të molekulave janë biomarkers - prezenca e tyre tregon praninë e sëmundjeve të caktuara apo zakonet. Nivele të larta të monoksidit të karbonit jep duhanpirësit.

Rritja pjesa e metilamine mund të tregojnë se njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e sëmundjes së mëlçisë dhe / apo të veshkave, nivele të larta të aceton - dukuri e diabetit, nivele të larta të metanit - rreth dështimit të veshkave, një sasi të konsiderueshme të azotit - rreth astmë dhe më shumë.

Në eksperiment, ajër të subjekteve nxënësve vydyhaly në enët që janë studiuar duke përdorur një metodë të veçantë spectroscopy lazer (kjo teknologji është zhvilluar në vitet 1990 nga shkencëtarët amerikanë dhe gjermanë - në 2005, sepse u dha Çmimin Nobel në Fizikë).

Testet e detajuara mjekësore treguan se teknologjia e re është shumë efektive.


Përveç kësaj, analiza është shumë e shpejtë, dhe pacienti subjekt nuk i përjetojnë asnjë simptom.