Mashtrim Rruga


 • Fraudsters në rrugë

 • Fraudsters në rrugë

  Viktimë e mashtrimit rrugë janë njerëz që duken mjaft të pasur. Gjithashtu, fraudsters mund të gjej pre në dyqane, tregje ose bankat ishin në mesin e parave. Mashtrimi mund të kombinohet me llojet e tjera të marrjes së parave, të tilla si pickpocketing apo grabitje.

  Mundësia më e lehtë - Scammer fillon duke folur me viktimën në rrugë ose kanë për apartamentin e saj, thotë legjenda e tij (ajo mund të futur një punonjës social, një përfaqësues i ndonjë kompanie apo organizate, e askujt). Gjëja kryesore është se ai tregon viktimën lajmin e mirë - ajo lehtë mund të merrni një shumë të holla (kompensim për të daljes në pension, përfitim, bamirësi).

  Kushtet e - paguajnë tani shuma të parëndësishëm përpjesëtim me të ardhurat e pritshme. Atëherë situata mund të zhvillohet në dy mënyra - ose një hajdut caktojë paratë tuaja tij, ose pidhledivshy ku viktima mban paratë, tërheqja e tyre ose zëvendësim për "kukull".

  Gjetja e parave. Fraudsters janë një çift (ose më shumë grupe). Drejt viktimës la një çantë me para, dhe një herë ajo zgjedh një viktimë, ka një tjetër person i cili pretendon të jetë i njëjtë gjetje (hajdut). Wallet hap, nuk është më tepër një shumë të holla, viktima ofruar për të ndarë sasinë në gjysmë, ajo është shumë aktive dhe miqësore.


  Qëllimi - të vënë paratë në ofrimin e portofolin tuaj. Duket bashkëpunëtor gjoja pronar i humbjes, "zbulon" portofolin në duart e "gjetur" kërkon një rimbursim. Pastaj përsëri options. Për shembull, "pronar", duke kërcënuar për të thirrur policinë, mbjellë në burg, etj, kërkon një viktimë vështrim çantë (edhe nëse viktima nuk pranon të holla, por ai "nuk beson"), dhe një mashtrim që "gjeti" portofolin së bashku me viktimën dëshirë tregon off saj. Viktima, çorientuar, duke u përpjekur për të bindur "pronar" në integritetin e saj dhe i jep çantë ku të gjitha paratë menjëherë zëvendësuar letër.

  Nuk është një "forcë" opsion kur viktima nën pretekstin e "nuk qëndrojnë në rrugën e parave" grumbullim jashtë diku në drejtimin ku "pronari" bashkuar "miq", viktima ka pohuar se paratë në portofolin ishte mbi, dhe kthimi i të gjitha gjërave. Dhuna e drejtpërdrejtë fizik nuk është përdorur, por të gjithë duken tregon se ajo mund të aplikohet. Bashkëpunëtor ndërsa pastaj tha viktimë, se asgjë nuk mund të bëhet, do të duhet të japë, dhe kërkesat për të kompensuar "shuma e humbur" të barabartë.

  Fortune Teller. Sakrifikojë ofrojnë fatin, si një "farë" dhe pasuri tregimtar kualifikim për një tarifë të vogël (ndonjë gjë) tregon viktimën e vet e saj, dhe kur viktima fillon të besoj se ajo gradualisht të joshur të parave dhe / ose gjëra me vlerë.

  Në kundërshtim me besimin popullor, jo gjithmonë (ose edhe kryesisht) pasuri sukses rrugë të lidhur me përdorimin e hipnozë ose disa afër tij teknika ndikojnë në mendjen nënndërgjegjeshëm e viktimës. "Guessing" është i bazuar në disa nga mënyrat më të thjeshta, frazat standarde, fallxhore minimum vëzhgimi dhe viktimave naivitetit. Fortune Teller mund të bëjë kontakt, duke e quajtur emrin e viktimës (përgjuara nga rastësia, dhe madje tattooed mbi njeriun e të djathtë), duke përshkruar disa detaje të jetës së tij dhe të biografisë (zoriyentuvavshys mbi rrobat e tij, sjellje, detaje sjelljes, kostoja e blerjeve që janë në e tij qese).

  Për hyrjen në viktimën e besimit të çuar më tej ka thënë asgjë në lidhje me jetën e saj. Për ta bërë këtë, ka shumë të rëndësishëm "të denjë", - deklaratat që do të njihet nga të gjithë. Për shembull, shumica e të rriturve do të pajtoheshin me deklaratën: "Jeta juaj u dyfishua kur ju të plagosur rëndë ose transferuar një operacioni" (ata që operuvavsya, operacionet rikthimi kujtohet tjetri dy të plagosur më rëndë, me zakonisht nuk është çudi çfarë lëndimi "serioze" dhe për të cilat shumë njerëz mund të lidhen këtë deklaratë). Shumica e njerëzve janë dakord kur thonë se ata kanë një zemër të mirë, se ata meritojnë më mirë, por fati nuk është e mjaftueshme shpërbleu për cilësinë e tyre të pazgjidhura, dhe kështu me radhë.

  Më bisedë, më shumë informacion në lidhje me veten e tyre i jep viktimës dhe më lehtë është për të ruajtur. Duke arritur besimin e viktimës, shkon në një fallxhore parashikuar të ardhmen duke përdorur shprehjet minimalisht të caktuara, duke i lejuar viktimë mendojnë jashtë, përfunduar ndërtimin parashikimet e tyre. Pas sakrificës parashikojnë disa ngjarje shumë të pakëndshme dhe të ofrojë ndihmë në shmangien e saj.
  Me siguri dijeni enciklopedike fallxhore viktimës zakonisht lehtë pranon dhe paguan për të "ndihmës" para dhe gjëra me vlerë.

  "Fitimet" - Rasti i njerëzve të mërzitur. Kriminelët janë duke ofruar - një person i cili është "në një nxitim", pastaj një shumëllojshmëri të mënyrave - nga zbulesat imagjinare, dhe duke përfunduar me kërcënimeve të maskuara, duke ofruar flijimin për "të fituar para të lehtë."

  Napivzakonnym ose ilegalisht. Nëse viktima "jep deri xhoko" - për shembull, duke u përpjekur të pretendojë se është dakord, "por do të vidv'yazalysya" vjen në lojë imagjinar zyrtari i zbatimit të ligjit. Për këtë lloj të mashtrimit është tipik i "kushteve të pompimit." Të njëjtit njerëz që kanë bërë sakrificën në mashtrim mund të vetë dhe fajësojnë viktimën - "ju së pari, por tani unë patjetër do të ju vë përmes." Skena luajtur emocionalisht. Viktimë e mashtrimit nuk mund vetëm të japë përmbajtjen e kuletës, por e banesës dhe të fituar para dhe gjëra me vlerë - "kompensim". E vetmja mundësi reale për person mesatar nuk do të bëhet një viktimë e këtyre mashtrimet - mos vendosen për çdo propozim të paligjshme që vijnë nga të rastit "miqtë".

  Informacion nga neni "mashtrimit".