Ndikimi i zhurmës mbi shëndetin e njeriut


 • Zhurma dhe shëndeti

 • Zhurma dhe shëndeti

  Njeriu ka jetuar gjithmonë në një botë të tingujve dhe zhurmave. Sound janë quajtur
  Vibracionet mekanike të mjedisit, dëgjimi i perceptuar
  Pajisja Rights (16 deri në 20 000 cikle për sekondë). Luhatje
  ultratinguj më e madhe frekuenca e quajtur më pak - infrasound. Zhurma -
  lëshojnë zë të lartë, bashkohen në zë nestrunke.

  Për të gjithë të gjallët
  organizma, duke përfshirë edhe njerëzit, është një nga efektet e zërit
  mjedis. Në natyrë, zhurma e rrallë me zë të lartë është relativisht i dobët
  dhe të shkurtër. Kombinimi i stimujve të shëndosha bën kafshët kohë
  dhe njerëzit e nevojshëm për të vlerësuar natyrën dhe formimin e tyre si përgjigje

  reagim. Tingujt dhe zhurmat e ndihmës mbresëlënëse dëgjimi pushtet të lartë
  qendrat nervore, mund të shkaktojnë dhimbje dhe tronditje. Po aktet
  ndotja zhurmë.


  Një shushurimë të qetë e lë, babbling përrua,
  zërat zog, lapping qetë e ujit dhe të shëndoshë i shfletoj është gjithmonë njeri i mirë.
  Ata zbutur atë, lehtësimin e stresit. Por zëra fryrë natyror
  Natyra po bëhen gjithnjë e më të rralla, ose të zhduket krejtësisht zahlushayutsya
  transporti dhe zhurma të tjera industriale. Zhurmë të vazhdueshme
  ndikojë negativisht në dëgjim, duke ulur ndjeshmërinë për të shëndosha.

  Nivel
  Zhurma është i matur në njësi që shprehin shkallën e presionit të tingullit -
  decibel.


  Ky presion shihet nuk është e pakufizuar. Niveli i zhurmës në
  20-30 decibel (dB) praktikisht të padëmshme për njerëzit, ajo
  zhurmë sfond natyror. Sa për zanoreve, atje
  Kufiri i lejueshëm është rreth 80 decibel. Sound 130
  Ka decibel shkakton ndjesi dhimbje tek njerëzit dhe është 150
  e padurueshme për të. Nuk është çudi Mesjeta ka pasur një dënim "nën
  zile ". Gul zile torturuar ngadalë dhe vranë dënuar.

  Shumë
  dhe nivelet e larta të zhurmës industriale. Shumë studime e zhurmshme
  industritë ajo arrin 90-110 decibel ose më shumë. Jo shumë më e qetë dhe
  shtëpi përsëri, aty ku ka më shumë burimet e zhurmës - i ashtuquajturi

  pajisje.

  Aktualisht, shkencëtarët në shumë vende
  Bota janë studime të ndryshme për të përcaktuar ndikimin e zhurmës në
  shëndetin e njeriut. Hulumtimi i tyre ka treguar se zhurma rëndë
  dëm për shëndetin e njeriut, por edhe heshtje absolute frikëson dhe zvogëlon atë.
  Kështu, një stafi zyrë të projektimit, i cili kishte një shkëlqyer
  izolimit të tingullit në një javë filluan të ankohen për pamundësinë
  punojnë në heshtje shtypëse. Ata ishin të shqetësuar dhe të humbur
  performancës. Në anën tjetër, studiuesit gjetën se tingujt
  Forcat e caktuara të stimulojë procesin e të menduarit, veçanërisht procesin
  llogaritë.

  Gjithkush percepton britma në mënyra të ndryshme. Shumë

  varet nga mosha, temperamenti, shëndetin, të tjerët
  kushtet. Ekspozimi kronik ndaj niveleve të larta të zhurmës mund jo vetëm
  ndikojë negativisht në vesh, por edhe të shkaktojnë efekte të tjera të dëmshme
  - Tingëllim në veshët, marramendje, dhimbje koke, rritje lodhje.
  Muzikë shumë me zë të lartë modern si veshin e shurdhër, duke shkaktuar nervore
  sëmundje.

  , Efektet Zhurma e keqe e saj të dëmshme në trup
  është e padukshme, pa u vënë re. Shkeljes të trupit njerëzor kundër
  zhurmë praktikisht i pambrojtur. Aktualisht, mjekët thonë për zhurmën
  sëmundje që shkaktohet nga zhurma e primar
  dëgjimit dëme dhe sistemin nervor.

  Informacion nga artikullin "Sound efekt mbi shëndetin."