Ndikimi mbi peizazh shëndetin e njeriut


 • Peisazhi dhe shëndetësor
 • Nuk ka dëm për shëndetin

 • Peisazhi dhe shëndetësor

  Njeriu gjithmonë kërkon pyjet, malet, mbi plazh, lumë apo liqen.
  Pastaj ai ndjeu një rritje të forcës, energji. Nuk është çudi që ata thonë se është më mirë
  thjesht të pushojnë në prehër të natyrës. Motelet, shtëpitë e pushimit ndërtuar në
  Qoshet e bukur. Kjo nuk është një rastësi. Duket se rreth
  peizazh mund efektet e ndryshme në psiko-emocional
  shtet.


  Soditje
  Bukurinë e natyrës nxit vitalitetin dhe zbut nervor
  sistem. Biocenosis perime, sidomos pyjet, kemi një të fortë
  shëruese efekt. Dëshira për peizazheve natyrore veçanërisht të forta në
  banorët. Në mesjetë u vu re se gjatësia

  Banorët jetojnë më pak se sa në zonat rurale. Mungesa e gjelbër, të ngushtë
  rrugët, oborret e vogla, puse, ku praktikisht nuk ka rrezet e diellit depërtuar
  dritë, duke krijuar një ambient armiqësor për jetën. Me zhvillimin e
  Prodhimi industrial në dhe përreth qytetit ishte
  një sasi të madhe të mbeturinave që ndotin mjedisin.

  I ndryshëm
  Faktorët që lidhen me rritjen e qyteteve, në shkallë të ndryshme, të ndikojë
  Formimi i njeriut, shëndetin e tij. Kjo e bën të gjithë shkencëtarët
  studiuar seriozisht ndikimin e mjedisit mbi banorët.
  Ajo shfaqet në kushtet në të cilat jetojmë, çfarë lartësi
  tavan në banesën e tij dhe kështu zvukopronyknistyu muret e saj, si


  njeri merr për punëdhënësin me të cilin ai vazhdimisht i referohet,
  si njerëzit përreth të lidhen me njëri-tjetrin, varet nga disponimi
  njeri, performanca e tij, aktivitet - gjithë jetën e tij.


  qytete, njerëz të dalë me mijëra truket për lehtësi e jetës së tij -
  ujë të ngrohtë, telefon, mënyrat e ndryshme të transportit, rrugëve, në fushën e
  shërbim dhe argëtim. Megjithatë, në qytetet e mëdha veçanërisht e vështirë
  shfaqen dhe disavantazhet e jetesës - problemet e banimit dhe të transportit
  rritet në sëmundshmërinë. Për shembull, mbushje dhe mjedisit
  prodhimin e me shpejtësi të lartë dhe me shpejtësi të lartë makina rritet
  tension, përpjekje shtesë nga njeriu që të çon në

  lodhje.

  Ajri i ndotur në, helmimi i gjakut
  monoksidit të karbonit, Smoker njeri ka sa më shumë dëme
  duhanpirës pirja e duhanit një paketë cigare në ditë. A negativ i madh
  faktor në qytetet moderne janë të ashtuquajturat zhurmë
  ndotja.

  Nuk ka dëm për shëndetin

  Duke pasur parasysh aftësinë e hapësirës së gjelbër
  ndikim pozitiv në mjedis, ata duhet të jenë të
  Vendet më të ngushta të jetës, punës, studimit dhe rekreacion të njerëzve.
  Është e rëndësishme që qyteti ishte biogeocoenoses nuk mund plotësisht
  i favorshëm, por të paktën nuk do të dëmtojë njerëzit. Le të jetë
  fushë e jetës. Është e nevojshme për të zgjidhur shumë probleme urbane.

  Të gjithë
  ndërmarrjet në drejtim të pafavorshme sanitare duhet të jenë të
  hequr nga ura.

  Zonat e gjelbra janë
  një pjesë integrale e masave për mbrojtjen dhe transformimit
  mjedis. Ata jo vetëm të krijojë i favorshëm
  sanirno mikroklimatike dhe higjienike kushteve, por edhe të rritur
  shprehje artistike të ansambleve arkitektonike.

  I veçantë
  zonat rreth bimëve industriale dhe autostradave duhet të marrin
  Zona mbrojtëse e gjelbër, e cila është e rekomanduar për të mbjellë pemë dhe
  shkurreve që janë rezistente ndaj ndotje. Në vendosjen e hapësirave të gjelbra
  duhet të ndjekin parimin e uniformitetit dhe vazhdimësisë për

  hyrja e ajrit të freskët vend në të gjitha zonat e banuara
  qytet. Komponentët kryesore të gjelbërimin e qytetit është
  hapësira në zonat e banuara, në zonat e qendrave të kujdesit të fëmijëve, shkollave,
  komplekset sportive, etj

  Peizazh i qytetit nuk duhet të jetë
  shkretëtirë monotone guri. Arkitektura e qytetit duhet të përpiqen
  për kombinimin e harmonishëm të aspekteve sociale (ndërtimi, rrugë,
  transport dhe komunikime) dhe biologjik (e gjelbër Zonat, parqet,
  Sheshet). Qyteti modern duhet të konsiderohet si një ekosistem në
  i cili krijoi kushte të favorshme për jetën.
  Pra, kjo është jo vetëm strehim të rehatshme, transport, të ndryshme

  sektori i shërbimeve. Kjo është e favorshme për jetën dhe vendbanimit zdorovyasreda;
  ajër i pastër dhe cityscape e gjelbër. Nuk është e rastit, ambientalistët
  besoj se personi modern qyteti nuk duhet të ndahet nga
  Natyra, si ajo prishet. Prandaj, zona e përgjithshme e gjelbër
  hapësira në qytete duhet të marrë më shumë se gjysmën e territorit të saj.

  Informacion nga artikullin "Peisazhi si një faktor në shëndet."