Ndikimi i mjedisit në shëndetin e njeriut


 • Si e bën mjedisin në shëndetin
 • Gjendja e mjedisit në Rusi

 • Si e bën mjedisin në shëndetin

  Aktualisht, ndërgjegjësimi mjedisor nuk mbulojnë të gjithë
  sërë faktorësh ndikim antropogjene. Midis tyre, i pari
  Kimike besim planifikoni cili numër është duke u
  tejkaluar 18 milionë. efekte negative afatgjata në
  shëndetësor vlerësohen plotësisht vetëm për më pak se 5%
  përafërsisht 70.000 kimike sintetike përdoret sot
  lidhjeve. Në disa rajone load antropogjene tejkaluar gjatë
  standardet e vendosura.

  Shumë të dëmshme për komponimet trupit të njeriut kanë aftësinë për të grumbulluar në indet dhe, mbi të gjitha, në eshtra.  Nga
  Njeriu ditë inhales gati 12-15 m3 e oksigjenit dhe nxjerr në pah
  rreth 580 litra të dioksidit të karbonit. Për shkak të ajrit
  është një kritike madhor rrethon
  mjedis.

  Fëmijët që jetojnë pranë bimë të lartë të pushtetit, nuk
  catchers pajisur, të zbuluar ndryshimet në mushkëri, të tilla
  format e silikozës. Ajër shumë të pista me tym dhe bloza,
  vazhdon për disa ditë mund të shkaktojnë helmim
  Njerëzit fatale.


  Efekt veçanërisht i dëmshëm për
  Të drejtat e ndotjes së ajrit në rastet ku meteorologjik
  Kushtet favor stagnimin e ajrit mbi qytet.


  Të përfshira në


  ndotësve atmosferike ndikojnë në trupin e njeriut nga
  kontakt me sipërfaqe të lëkurës ose membranat mukoze. Së bashku me qeverinë
  ndotës ndikojnë organet e frymëmarrjes e syve dhe erë, dhe të vepruarit
  mukoza membranës i laring mund të shkaktojnë spazma e litarët vokale.
  Grimcat thithur të ngurta dhe të lëngshme madhësi 0,6-1,0 mm arrijnë
  alveoli dhe janë të zhytur në gjak grumbullohen në disa
  limfatike nyjet.

  Ajër i ndotur irriton më shumë
  pjesa e rrugëve të frymëmarrjes, bronkit, duke shkaktuar emfizemë, astma. Në
  stimujt që shkaktojnë këto sëmundje përfshijnë SO2 dhe SO3, azotit
  çifte, HCl, HNO3, H2SO4, H2S, fosfor dhe komponimet e tij.

  Pluhuri përmban
  oksidet e silikonit, duke shkaktuar sëmundje të rëndë të mushkërive - silikoza.
  Studimet e kryera në Britani të Madhe tregoi një marrëdhënie të ngushtë
  midis ndotjes së ajrit dhe vdekshmërisë nga bronkiti.

  Shenja
  dhe pasojat e veprimeve të ndotësve të ajrit në njerëz
  ndodhin kryesisht në përkeqësimin e shëndetit të përgjithshëm:
  ka dhimbje koke, të përzier, ndjenja e dobësisë, reduktohet ose
  Performanca e humbur.

  Emetimet e substancave të dëmshme në atmosferë
  nga burimet stacionare të vendosura në Federatën Ruse, janë
  rreth 60% e totalit të emisioneve ish-Bashkimit Sovjetik dhe në 2003 ishin HODY

  barabartë me 24.800.000 ton të substancave të rrezikshme, duke përfshirë, në milion ton:

 • dioksidi i squfurit rreth 8,2
 • oksidet e azotit 3,2
 • monoksidit të karbonit 6,6
 • solids 5,4
 • 3,3 hidrokarburet
 • VOCs 1,4
 • Pjesa më e madhe e emetimeve industriale nga burimet stacionare bie në territorin evropian të Rusisë - 65%.

  Emisionet nga transporti rrugor në qytetet ruse janë rreth 21 milion ton, duke përfshirë:

 • monoksidit të karbonit rreth 16.800.000 ton
 • 3,2 hidrokarburet
 • oksidet e azotit 1,0

 • Gjendja e mjedisit në Rusi

  Niveli aktual i ndotjes së ajrit në
  Qytetet ruse është shumë e lartë. Kontrolli i ndotjes së ajrit në

  Rusia është në 334 qytete vëzhaguar Sistemit
  përfshin 1.185 stacione. Sipas vëzhgimet e stacioneve maksimal
  përqendrim i vetëm i ndotësve të tilla si pluhur, oksid
  Karbonit, dioksidi i azotit, amoniakut, sulfide hidrogjeni, disulfide karbonit, fenol,
  fluoride hidrogjen nganjëherë shumë herë më e lartë se MPC. Ajo ishte tipik
  10-fish dhe tejkalim 5-fish i kësaj vlere në dërrmuese
  shumica e qyteteve, veçanërisht dioksidi i azotit dhe pluhur. Megjithatë, nën
  shumë qytete të ajrit të ndotur nga disa substanca të dëmshme
  dhe gjithashtu regjistrohen nivele të larta të ndotjes së ajrit benzo (a) pyrene.
  Më shumë se 50 milion.

  popullsia e njerëzve të ekspozuar ndaj ndryshme
  substanca të dëmshme në Vendbanimet ajrore
  Përqendrimet MAC e 10 dhe më lart.

  Analiza e statusit ekologjik
  Toka e Federatës Ruse tregon se një mprehtë
  rritet shkalla e degradimit dhe kontaminimit të tokës, të cilat në disa
  Rajonet e Federatës Ruse në vitin e ardhshëm mund të jetë
  i pakthyeshëm.

  Disa komponime kimike, përfshirë
  Karbohidratet kancerogjene mund te thithet nga bimët nga toka, dhe
  përmes qumësht dhe mish për të marrë në trup, duke shkaktuar ndryshime në
  shëndetësor.

  Analiza e cilësisë së ujërave sipërfaqësore në
  Federata Ruse ka treguar se ata janë të

  kontaminuar nga produkteve të naftës, fenolet, lehkookysnymy organik
  oksidimi, komponimet e metaleve të rënda e azotit dhe
  ndotesve specifike - lignin, xanthate,
  formal dhe të tjera që vijnë nga ujërat e zeza
  industriale, bujqësore dhe shërbimet komunale, dhe
  gjithashtu me balotazh sipërfaqe prej kanal shkarkimi dhe rrjetin rrugor urban.

  Ujë
  ne hamë duhet të jetë i pastër. Sëmundjet transmetohet përmes
  uji i ndotur, shkaqet e shëndetit të sëmurë, paaftësisë
  dhe humbja e një numri të madh të njerëzve, veçanërisht të fëmijëve, mundësisht në më pak
  vendet e zhvilluara, e cila është e zakonshme për të ulët personal dhe

  shëndetit publik. Sëmundjet si tifo, dizenteri,
  kolera, ankylostomiasis transmetohet kryesisht nga njeriu
  kontaminimi i burimeve ujore jashtëqitjeve që dal nga trupi
  pacientët.

  Pa ndonjë ekzagjerim të themi se
  ujë me cilësi të lartë që takohet sanitare dhe
  Kërkesat epidemiologjike është një parakusht
  shëndetin e njeriut. Por ajo është që të jetë i dobishëm, ajo duhet të jetë
  pastruar nga çdo ndotesve dhe të japë një person të pastër.

  Informacion nga artikullin "Ekologji dhe Shëndetësore".