Ndikimi i mjedisit në shëndetin e grave


 • Ajror dhe Mjedisi
 • Ujit dhe Mjedisit
 • Mbuluar moderne sintetike dhe ekologji
 • Ajrit të brendshëm dhe mjedisi
 • Ndotja Lead
 • Kontaminimi i komponimeve organike të paqëndrueshme
 • Fushat elektromagnetike dhe ekologji
 • Rrezatimi dhe Mjedisi
 • Radonit dhe Mjedisi

 • Ne fillim
  fakti që shëndeti i çdo personi, përfshirë
  gratë shtatzëna, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë,
  50% në varësi të faktorëve socio-psikologjik të 20-25% - e
  faktorët trashëgues dhe nga 20-25% - e mjedisit.

  Organizëm
  gratë shtatzëna janë të ndjeshëm ndaj ndotësve të ndryshëm
  burojnë nga zona e banimit.

  Substanca të dëmshme
  të marrë në grua shtatzënë mund të ndikojë në rritjen dhe zhvillimin
  fetus. Kjo ishte gjatë 14-60 ditët e para embrioni i nënshtrohet
  Rreziku më i madh, sepse në këtë kohë janë truri dhe kyç
  Organet funksionojnë. Megjithatë, fëmija është i ekspozuar ndaj rrezikut
  Në këto nëntë muaj, është e rëndësishme për t'u marrë parasysh llojin dhe sasinë
  substanca të prekur.


  Ajror dhe Mjedisi


  Amerikan
  Studimet konfirmuar se në qytete të ndryshme të pafavorshme
  Fajtor Mjedisit në 20-30% të komplikimeve gjatë shtatzënisë.
  Shkencëtarët kanë njohur gjatë për marrëdhëniet në mes cilësinë e ajrit dhe morbiditetit
  sapolindur.
  Shkencëtarët amerikanë kanë treguar se kontaminimin
  Atmosfera rrit gjasat e të pasurit fëmijë me defekte të lindjes.
  Më shumë se një duzinë studime të kryera në Shtetet e Bashkuara, Brazili, Meksika, Afrika
  Korea, Evropë, tregon përqendrimet marrëdhënie të ndotësve në
  Atmosfera e lindjes së parakohshme, lindja e ulët foshnjore peshë
  Vdekshmëria e fëmijëve.


  Epidemiologët nga
  Universiteti i Kalifornisë (Los Angeles, SHBA) ka studiuar efektin në
  shtatzënia dhe shëndetin e të porsalindurve dy kryesore
  Ndotësit - monoksidi i karbonit dhe ozonit emetuar
  motorët me djegie të brendshme. Mjekët vlerësuan përmbajtjen e toksik
  substanca në ajër, zona ku ka jetuar grua shtatzënë, dhe

  krahasuar atë me probabilitetin e defekteve të lindjes të fëmijës
  Zhvillimi. Rezultatet ishin mjaft të mjerueshme - më shumë
  ndotës të përfshira në ajër fryu grua, më i lartë
  zbuloi mundësinë e të pasurit një fëmijë me të meta të lindura të zemrës,
  kërkojnë kirurgji kardiake.

  Sigurisht,
  grua shtatzënë të jetojnë në zonat rurale në vend, larg
  nga emetimet industriale dhe ndotësve më të rrezikshme
  ajër të lidhura trafikut. Por në qoftë se ju nuk keni të tilla
  të jetë e mundur, të zgjedhin një vend për shëtitje në qytet larg nga
  autostradat, sidomos gjatë natës, sepse ajo ishte atëherë

  përqendrimi i emisioneve të dëmshme në ajër mbi të gjitha të tjerët.


  Ujit dhe Mjedisit

  Cilësi
  Ujë në qytetet e mëdha të sigurojë trajtim
  ndërtesat. Ndihmë për përmirësimin e cilësisë së ujit filtra të ndryshme, domethënë
  rëndësishmja - mos harroni të ndryshoni ato rregullisht, sepse nuk mund
  Grimcat e grumbulluar metale të rënda dhe filtër vetë mund të jetë
  burim i dëmit. Të jetë i sigurt për të kontrolluar disponueshmërinë e blerjes
  certifikatë higjienës.


  Mbuluar moderne sintetike dhe ekologji

  Modern
  fashion mbulon sintetike, qilima, linoleum, të cilat mund të prodhojnë
  fenol, formal dhe substancave të tjera të dëmshme, vështirë se mund të konsiderohet
  funksional dhe i dobishëm.

  Këshillë: ka vetëm një - për të dhënë
  Ndërtimi i banesave në preferencë për materialet natyrore, të tilla si
  pemë.

  Një tjetër rrezik - plotësi tepruar
  apartamente moderne pajisje. Nëse pajisja është e përhershme
  ajo mund të ketë efekte negative mbi shtatzënë dhe fetusin e saj
  kështu që nuk do të ulen për periudha të gjata duke punuar në mikrovalë ose në kompjuter dhe
  orë duke folur në telefonin e tij celular.

  Studimet kanë treguar se
  më "kritik" është muaji i dytë i shtatzënisë kur është
  më i fetusit në zhvillim dhe janë formuar karakteristika.
  Ndotja e ajrit banimi dhe hapësirë ​​për zyre janë kryesore
  rrezik për shëndetin e grave shtatzëna.

  I tillë i qartë
  ekspertët përfundim të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).
  Sipas shkencëtarëve, ajrit shtëpie në zyra dhe apartamente 4-6 herë
  atmosferik dirtier dhe 8-10 herë më shumë toksike.


  Ajrit të brendshëm dhe mjedisi

  Burimet e ndotjes së ajrit në ambiente të mbyllura janë:

 • kimikatet që ishin në dhomë nga jashtë;
 • bakteret, viruset, sporet fungale dhe myk;
 • pluhur (nuk është një burim i madh i infeksionit);
 • tymi i duhanit;
 • aparatet elektrike, sidomos ekranet televizive dhe kompjuterat.

 • Ndotja Lead

  Lead
  përdorur gjerësisht në industrinë e për shumë shekuj.


  Aktualisht ai është anëtar i benzinës, ngjyra dhe produkte të tjera
  përdorur në shtëpi dhe në punë. Lead është e rrezikshme për shëndetin e
  të drejta, sidomos për foshnjat dhe fëmijët e palindur.

  Përqendrimet e larta të plumbit mund të shkaktojë:

 • në zhvillimin e shtatzënisë patologjike;
 • në moszhvillimin e fetusit;
 • të lindjes parakohe;
 • të mungesës së foshnjave peshë trupi.
 • Pak
  Fëmijët janë më të ndjeshëm ndaj efekteve toksike të plumbit, të cilat
  duket për të ndryshuar e zhvillimit fizik dhe psikologjik -
  stunting, agresion, hiperaktiviteti, dhe reduktimin
  aftësia për të mësuar.

  Në foshnjat dhe fëmijët deri në 7 vjet mund të mund të vërehet:

 • nervozizëm;
 • dhimbje të barkut;
 • ataksi (motor çrregullim koordinimi);
 • humbja e vetëdijes.
 • Femrat
  që jetojnë në ndërtesa të vjetra (të vjetra) janë më të ndjeshëm
  ekspozuar në përqendrime të larta të plumbit. Rreth 80% e ndërtesave të banimit
  ndërtuar para 1978 ishin lyer me bojë që përmban epërsi.
  Lëkurë bojë krijon pluhur plumbi, dhe ajo në të kthehet një
  i rrezikshëm për trupin.


  Kontaminimi i komponimeve organike të paqëndrueshme

  Kimikatet
  e përdorur gjerësisht si komponentë të produkteve shtëpiake
  përdorni. Bojra, bojra dhe shtazore që përmbajnë tretës organik,
  si shumica e pastrimit, dezinfektimin, kozmetike,

  degreasing dhe të tjerët. Tretësit - një lëng
  shpërndajë kimikateve të tjera; shumica e tyre shumë shpejt
  avullohet në ajër. Karburantet e ndryshme gjithashtu përbëhet nga
  kimikatet organike.

  Burimet:

 • materialeve të ndërtimit, parket dhe ngjitëse
 • kimikatet shtëpiake, të tilla si pastrues, llak, ngjitës dhe bojë
 • veshje pas pastrimit kimik mund të jetë shuma e mbetur e tretës
 • Efektet shëndetësore:

 • dhimbje koke;
 • acarim i lëkurës;
 • gulçim;
 • të përzier, të vjella;
 • nosebleeds.

 • Fushat elektromagnetike dhe ekologji

  Elektromagnetike
  Rrezatimi (EMR), ju nuk mund të ndjeni atë. Por ajo ekziston dhe vepron në

  trupi i njeriut. Çfarë është mekanizmi EMR nuk është kuptuar ende.
  Efekti i këtij rrezatimi është treguar menjëherë, por akumulimi,
  kështu që është e vështirë për të kategorizoj një sëmundje të veçantë që papritmas
  shfaq personalisht në kurriz të pajisjeve me të cilat është në kontakt. Por
  vëzhgime të shumta sugjerojnë se që zvogëlon imunitetin EMI,
  ndikon në sistemin endokrin.

  Gjatë shtatzënisë, ajo mund gjithashtu të
  të rezultojë në:

 • aborti spontan;
 • lindje të parakohshme;
 • dukuri e defekteve të lindjes te fëmijët.

 • Elektromagnetike
  Rrezatimi vjen nga shumë. Dhe në qoftë se pajisje të shumta
  vendosur një distancë të shkurtër nga njëri-tjetri, rrezatimi i tyre si të thuash,

  mbivendosur. Dhe në zonat seksione të tilla fushë elektromagnetike
  rrit. Prandaj është e rëndësishme për të vendosur pajisje të saktë.

  Çfarë
  pajisje të njëjta të lëshojnë fushat elektromagnetike? Pension komplet
  prizë apo drejtimin në fuqinë e baterisë, bateri. Frigorifer, beres kafeje,
  thotë dolli, mikrovalë, tharëse elektrike flokët, në më të madh ose më të vogël
  shkallë përhapur valët elektromagnetike.


  Rrezatimi dhe Mjedisi

  Çdo njeri është i ekspozuar ndaj një sasi të caktuar të rrezatimit të sfondit (rrezatim në mjedisin).

  Burimet e rrezatimit:

 • rrezatim kozmik;
 • radioaktive në tokë (uraniumit, radonit);
 • radionuclides në ushqim;
 • Pajisjet (X).

 • Rrezatim
  ndikon në shëndetin e njeriut në shumë mënyra - mund të jetë skuqje në
  lëkurës, nga njëra anë, nga ana tjetër - zhvillimit të kancerit. I dëmshëm
  pasojat varet nga sasia e rrezatimit te llojit dhe koha
  ndikim.


  Radonit dhe Mjedisi

  Radonit - një gaz radioaktiv natyrale është pa ngjyrë, pa erë dhe pa shije.

  I madh
  probabilitet përmbajtje të lartë të radonit në shtëpi karakteristike e
  Shtëpitë e ndërtuara në terren. Burim i radonit është uraniumi, që
  sasi të vogla të pranishme në të gjitha tokave dhe shkëmbinj. Radonit gjithashtu
  natyrisht që ndodhin në disa puse të ujit.
  Kështu, ndikimi i radonit evident në shkallë të ndryshme në të ndryshme

  rajone.

  Efektet shëndetësore: efektet afatgjata të radonit
  rrit rrezikun e onkologjisë mushkërive. Sipas Agjencisë
  Mbrojtjen e Mjedisit (Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit) kancer
  mushkërive të shkaktuara nga radonit vdes nga 30 000-60 000 njerëz në vit.

  Bëhu
  të kujdesshëm dhe mos harroni se maksimal përqendrimi lejueshme (MPC)
  zhvilluar në lidhje me kimikatet nga
  Gratë në trup jashtë shtatzënisë. Ndërsa
  Shtatzënia rrit ndjeshmërinë e trupit të femrës në
  faktorët negative mjedisore, ndër të cilat për herë të parë
  duhet të përfshijë të gjitha kimikatet.

  Informacion nga artikullin "Si mjedis ndikon në shëndetin e gruas."