Rrezatimi është më e mirë për të pirë verë, nuk jodVonë të enjten në Channel TVC dukej fjalët qetësues të kreut të Departamentit të Shëndetësisë në Moskë Leonid Pechatnikova: "Unë duhet të them me përgjegjësi se sot nuk ka rrezik jo vetëm për Moskën, por edhe për banorët e Lindjes së Largët. Deri më tani, nuk ka arsye për panik dhe për të marrë ndonjë ilaç, jo. "

Kujtojnë se pas tërmetit në Japoni më 11 mars në uzinën bërthamore japoneze e energjisë elektrike "Fukushima-1" dhe "Fukushima-2" u prezantua gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të dështimit të sistemeve të ftohjes. Në tre ditët e ardhshme përmes të cilit tejkaluar pragun e presionit të lejueshëm në tre reaktorëve shpërthime kanë ndodhur, dhe pastaj zjarrin mbi pushtetin e katërt, dhe nivelet e rrezatimit rreth stacioneve të rritur disa dhjetra herë.

Sipas raporteve të fundit, niveli i rrezatimit në zonën e "Fukushima-1" ka qenë vazhdimisht në rënie. Printera zbut Rusët tha se situata me sfond rrezatimi në vend monitorohet vazhdimisht nga specialistët më të mirë të Federale Mjekësore-Biologjike Agjencinë e Moskës, duke punuar me pasojat e katastrofës së Çernobilit.

Megjithatë, paniku përfshiu raftet janë të jodit që përmbajnë droga dhe materiale shtëpiake.

"Unë do të këshillojë për të pirë verë të kuqe, por ajo vetëm do të konsiderojnë si thirrjes sime për të drejtuar një dyqan vere" - shaka Leonid Pechatnykov. Ai gjithashtu bashkohet rekomandimet e mjekëve nuk e marrin drogë që përmbajnë jod, dhe sidomos jo për të pirë jod në formën e tij të pastër, si ajo është e mbushur me djegie të rënda dhe helmimit të organeve të brendshme.


Çon në panik, thotë Pechatnykov.