Zbuluar dembelizmi gjenSe dembelizmi - motor i përparimit, shumë kanë dëgjuar. Ndërsa numri i proverbave dhe thënieve, linjë të dedikuar, ajo lehtë mund të shmangej ndonjë cilësi të tjera njerëzore, me vend referuar fjalën popullore. Mokasine dënuar universale, dhe pothuajse të gjithë prindërit kërkojnë për të rritur fëmijët aktiv dhe të gatshëm për të punuar shumë dhe për të arritur qëllimet e tyre.

Megjithatë, siç vuri në dukje nga shkencëtarët kanadez, shumë dembel nuk duhet fajësuar për faktin se ata nuk kanë dëshirë për të kapur deri dhe arrij të tjerët në arritjet e karrierës dhe jetës shoqërore. Shkencëtarët thonë se kanë zbuluar një gjen përgjegjës për aktivitetin njerëzor. Në trupin tonë ka të ashtuquajtur AMRK-enzimë e kontrolluar "dembelizmi gjen" dhe është përgjegjës për konvertimin e ushqimit në energji.

Kjo ndihmon të shpjegojë pse disa njerëz janë gjithmonë të gëzuar, pashat dëshira për të punuar në mënyrë aktive dhe relaksohuni, ndërsa të tjerët u zhvendos sluggishly nga vendi i punës në divan në shtëpi, pa përpjekje dhe dëshirë për të diversifikuar jetën e tyre. Në enzimë të ulët AMRK në trupin e njeriut merr lodhur lehtësisht si në mendor dhe gjatë ushtrimit, dhe në shumicën e rasteve zgjedh homebody jetës.

Por zbulimi i shkencëtarëve nuk i jep dritën e gjelbër për të gjithë ata që planifikojnë të vazhdimisht të justifikuar gjenet e tyre përtacisë. Sigurimet e të njëjtave studiuesve kanadezë, trupi i njeriut është aparat mjaft fleksibile që mund të përshtaten me kushtet e vëna në të.


Aktiviteti i rregullt fizik dhe mendor stimulon prodhimin e AMRK enzimë, edhe në qoftë se në fillim ajo nuk ishte e mjaftueshme. Pra, nëse ju doni ndonjë dembel nga trajnimi mund të bëhet njeri aktiv dhe aktiv.