Kujdes mjekësor falas për ish të burgosurve


 • Çfarë duhet të bëni në rast të dështimit
 • Ndihma Road

 • Çfarë duhet të bëni në rast të dështimit

  Shpesh kur njerëzit janë të lëshuar dhe të bëhet i sëmurë me diçka, ata vijnë në spital dhe ata thonë se ju nuk jeni regjistruar, ose, të themi, ju jeni të regjistruar por nuk kanë sigurim mjekësor, asnjë kujdes mjekësor, sepse ne nuk do të ju jap.

  Si të jetë në këtë situatë? Fakti që kujdesi mjekësor nuk mund të varet nga prania ose mungesa e të drejtave të regjistrimit. Prandaj, në qoftë se ju jeni duke mohuar kujdesin mjekësor, ju shkruaj një kërkesë me shkrim drejtuar klinikën shefit mjek ose spital që ju keni të drejtë sipas Kushtetutës në kujdesin shëndetësor dhe ju janë të nevojshme për të siguruar atë.


  Ndihma Road

  Nuk është një tjetër problem. Por ajo që për marrjen e llojeve të shtrenjta të kujdesit? Fakti që ligji mbi themelet e shëndetit publik mëposhtme llojet e kujdesit mjekësor, si një ndihmë në klinikë, spital, shtrimin në spital, ambulanca, i detyruar të sigurojë të lirë, pa marrë parasysh nëse ju regjistroheni ose jo. Disa të kujdesit shëndetësor është e shtrenjtë, dhe këto lloje të përfitimeve të siguruara vetëm për ata njerëz që kanë të regjistruar në territorin e Federatës. Në këtë rast, në qoftë se ju regjistroheni dhe keni nevojë për një ndihmë mjekësore, ju duhet të marrë letër që kontrolloni tuaj është në zgjidhjen e procesit, dhe pastaj kujdes mjekësor ju do të jetë.


  Si të merrni sigurim mjekësor? Për ta bërë këtë, kontaktoni klinikën. Ju organizoni sigurimit mjekësor për shkak të klinikës, e cila ndodhet në vendin tuaj të banimit.

  Si për të zgjidhur problemin e marrjes së drogave? Nëse ju jeni në një spital, në këtë rast, ju janë të nevojshme për të siguruar ilaçe falas. Në qoftë se ju përdorni shërbimet e klinikave, kujdesin mjekësor dmth ambulator, ju do të jepet ilaçe falas vetëm në dy raste: në qoftë se ju jeni një viktimë e aksidentit në centralin bërthamor të Çernobilit, apo një person që jeton në zonën e përjashtimit ose zonë të zhvendosjes, ose ju keni Grupi i paaftë për herë të parë ose të dytë.

  Nëse jeni grup i tretë i paaftë, ju keni 50% zbritje për ilaçe. Nëse ju nuk janë me aftësi të kufizuara, mjekim ju të paguajë për koston e plotë. Megjithatë, ka disa sëmundje në të cilat ilaçe janë të lëshuara pa pagesë. Për shembull, sëmundje të tilla janë tuberkulozi dhe diabetit. Tuberkuloznykiv dhe diabetikët duhet të japin ilaçe falas, edhe nëse ajo është drogë shumë e shtrenjtë. I tillë është dekreti i qeverisë së vendit tonë.

  Informacion nga artikullin "Jeta pas lirimit"