Sigurimit Soft


 • Sigurimit Soft
 • Kompania e di se ku lirë
 • Për alpinistë Asnjë ulje
 • Alkooli dhe tokës përjashtuar
 • Festa Sigurimeve


 • Sigurimit Soft  Shumica e turistëve rusë mendojnë se sigurimit shëndetësor - një formalitet


  Miku im Anna shkoi me burrin e saj dhe fëmijët në Turqi. Në pushime ëndërr të gjithë vitit, kështu duke kursyer në hotele dhe ushqim nuk e bëri, por nuk mendoj për sigurim. Në ditën e tretë një njeri filloi përkeqësimin e diabetit dhe kishte për të marrë urgjentisht "të shpejtë" në spital. Anna bëri thirrje specifikuar në numrin e politikës së sigurimit, dhe se ishte e papritur e saj kur ajo doli se përkeqësimi i diabetit nuk është një program trajtimi për të sigurimit!

  Spitali i faturuar - rreth 15 mijë dollarë. Paratë e tilla nuk është diçka që familjet me ta, por në parim atje. Anna telefonoi të gjithë miqtë, të mirën ata ranë dakord për të ndihmuar dhe dërguar para. Shëndetin e burrave nuk është në rrezik tani, por udhëtim në Turqi do të duhet të paguajnë gjatë.
  Kompania e di se ku lirë  Zakonisht sigurimit të zgjedhin jo turistët dhe operatorët turistikë. Ata janë në kërkim për opsionet më të lirë të sigurimit ose të vendosur të detyrueshme për shërbimet e sigurimit ofron një mori të vendit turistik (zakonisht vendi nuk lëshojnë një vizë pa një politikë të sigurimit). Politika minimale në të gjitha kompanitë e mëdha të sigurimit përfshijnë transportin mjekësor, kujdesit emergjent dentar, pagimin e shpenzimeve mjekësore brenda shumën e përcaktuar të rimarrë turist pas një shtrimi të gjatë dhe evakuimin e fëmijëve të lënë pambikëqyrur.

  Megjithatë, ka një numër të rasteve kur shoqëria e sigurimit refuzon të kompensuar koston e trajtimit. Siguruesit zakonisht nuk të kompensuar kostot e klientit të lidhur me trajtimin e sëmundjeve kronike dhe të acarimit të tyre gjatë fluturimit. E vetmja gjë që mund të mbulojnë politikën në këtë rast - është kostoja e transportit dhe të ndihmës emergjente e parë për shpëtimin jetët e siguruar, lehtësim të dhimbjes akute. Megjithatë, edhe kjo kompani do të ndajë jo më shumë se $ 1,000. Përveç kësaj, siguruari atëherë duhet të provojë situatën "kritike" dhe rrezik për jetën. Nëse ka pasur një kërcënim për siguruesit e jetës mund të kërkojë alokuar $ 1.000 prapa.


  Për alpinistë Asnjë ulje  Kostoja minimale e një politike standarde, e cila është aplikuar zakonisht për të lejes agjenci udhëtimi, është 300-500 rubla.

  Në Sëmundjet kronike nuk kishte përfshirë lloje të ndryshme të sëmundjeve infektive dhe virale që janë aq të përhapura në vende ekzotike. Përkundrazi, politika do të mbulojë vetëm trajtimin e përbashkët të ftohtë, otitis dhe bruises të vogla, për shkak të kujdesit shëndetësor në shumë vende - jo të lirë. Dhënia e asistencës, për shembull, pas Sunstroke me temperaturë, ju mund të mohohet transportimin dhe trajtimin e lëndimeve të qëndrueshme kur zhytje, ujit të bardhë rafting, ngjitje malore ose ski.


  Në mënyrë tipike, në qoftë se një turist planifikon që të angazhohen në sporte traumatike apo të rrezikshme, operator turistik do të ofrojë për të zgjeruar sigurim. Kosto kjo politikë do të jetë dy herë çmimi do të rritet si shuma e mbulimit dhe numri i rasteve në të cilat paguhet trajtim.


  Kohët e fundit, pothuajse çdo muaj ka raporte të autobusit aksidente turne me turistë rusë. Në këto raste, siguruesit të paguajnë për trajtim dhe, në qoftë se nuk e tejkaluar kufirin e mbulimit të mbërrini në shtëpi të paguar kompensim financiar për viktimën. Në mënyrë tipike, këto dispozita gjithashtu identifikuar sigurues të veçantë.
  Nëse një aksident i siguruar merr paaftësi ose vdes, shuma maksimale e pagesës do të jetë rreth 5,000 dollarë, si siguruesit do të paguajë koston e kthimit të viktimës apo shtëpinë e tij trupore. Sigurimi i zgjeruar mund të rrisë kompensim në rastet kritike, dhe shuma maksimale e siguruar mund të zgjedhin vetë. Sigurisht, më e madhe sasia, politika më të shtrenjtë kosto.
  Alkooli dhe tokës përjashtuar  Përveç kësaj, veçanërisht në kontratën e sigurimit dha nga procedurën e pagesës së thirrjeve telefonike në rast urgjence. Nëse planifikuar pushimet në Afrikë apo Saudite, ku minutë telefonatë nga një celular do të kushtojë turistët rusë në 100, më mirë për të zgjedhur një sigurues i cili pajtohet për të mbuluar këto shpenzime.
  Nuk do të paguajë koston e trajtimit të lëndimeve në qoftë se personi i siguruar ishte i dehur - shumë kompani të përshkruara këtë artikull veç e veç.

  Duke pasur parasysh se bashkatdhetarët tanë që të mos pish me pushime e drejtë në mëngjes dhe të shkoni në plazh dehur, rezulton se të gjitha sprains dhe frakturat kur, për shembull, të luajtur volejboll plazhi goditi një shumë të holla. Sipas Ruslan Naymatova, trajtim kushton krah të thyer në zonat turistik të arritur $ 6,000.


  Speciale artikull - helmim. Shkuarja në Kinë apo Tajlandë, turistët gëzojnë të hahet ushqim kombëtar. Trup të pamësuar mund të reagojnë për të përbërësve të pazakonta ose seasonings.

  Ekspertët rekomandojnë që të i kushtoj vëmendje të veçantë për trajtimin e politikës së sëmundjeve të stomakut, shpesh për shkak se ata nuk janë të mbuluar nga sigurimi.
  Festa Sigurimeve  Insurance për pushime barazim kur blejnë pothuajse çdo turne. Pa politikës, shumë vende nuk lëshojnë vizë. Politikat standarde nuk mbulojnë lëndime të lidhura me ujë dhe ski. A nuk vlen për të lëndimeve të marra si rezultat i dehjes. Çmimi nuk përfshin trajtimin e acarimin e sëmundjeve kronike (diabet, astma, sëmundje të zemrës), dhe stomatologji. Mjekimi ftohjet përhapur, helmimi me ushqim (jo e vlefshme në afrikane dhe vendet aziatike) frakturave.

  Trajtim Total specifikuara në policën e sigurimit. Kostoja e shërbimeve mjekësore dhe cilësia e tyre janë të ndryshme në vende të ndryshme.


  Të Sëmundjet më të zakonshme me pushime

 • Fraktura
 • Sprains dhe shtrihen
 • Keqësimi i gastrit
 • Otit
 • Sunburns