Mosha Balzac


 • Çfarë është një krizë mes-jetës

 • Çfarë është një krizë mes-jetës

  Kjo krizë përjetuar nga njerëzit në fushën e 40-45 vjet: është një rivlerësim i të gjitha që është arritur në jetë deri tani. Një person shpesh mohon ose shkatërron diçka të kërkuar për vite për të vënë atë shumë përpjekje. Ose një person fillon të përjetojnë akute saj dështim, zakonisht kuptohet për dyzet vjet diferencë mes ëndrrave dhe qëllimeve të jetës njeriu pozitën e tij të vërtetë. Nëse njëzet njerëz është parë si një premtues, pastaj dyzet vjet - këtë herë premtimet e bëra kohë më parë.

  Ashpërsia e kësaj krize varet nga disa faktorë.

  Njerëzit janë ambicioze, me një nivel të lartë të aspiratës në krizë mes të jetës më akute se të tjerët. Por më e rëndësishmja, se si i është lejuar krizën e mëparshme - tridhjetë vjet. Shumë përpjekje për të sjellë faza psikologji të të rinjve në pragun e pjekurisë - dhe ky është shkaku i neurozë. Pas dyzet vjet fillon një rënie e theksuar e forcë fizike, ulur vitalitet, të zvogëlojë atraktivitetin seksual.

  Ndryshimi i roleve shoqërore: në qoftë se një moment të caktuar një person (me gjithë pavarësinë e saj) ishte i vetëdijshëm për një fëmijë të prindërve të tij, nga kjo kohë shumë prindër të vdekur, bëhen të pafuqishëm.
  Vjen realizimi që jeta ime është: jeta nuk do të japë në të ardhmen. Një nga realizimit të vështirë që ende jo të gjitha vertices gjatë. Të tjerë vuajnë nga frika e jo të manifestuar veten në diçka të rëndësishme, mbeten të paplotësuara, besoj se jeta u jep atyre një shans të fundit: ajo ishte e gjatë e mesit të jetës së njeriut Kriza zneviryayutsya gjërave të papritura që rrethon të përshkruara si "një mjekër gri - dreqi në brinjë."

  Rezoluta i suksesshëm i krizës do të thotë kalimin në pjekuri, për një urtësi të caktuar; formon dëshirën e njeriut për të performancës, për t'u kujdesur për gjeneratën e ardhshme, mendimin e kontributin e tij ndaj asaj që po ndodh në terren.  Nëse kriza nuk është zgjidhur, ka gjasa stanjacion, i shoqëruar nga një ndjenjë e shkretimit. Një person mund të fillojnë të kënaq dëshirat e tyre, duke besuar se rritja dhe zhvillimi i tyre u ndal, dhe përfaqësojnë pjesën tjetër të jetës në formën e një vrimë gjigante të zezë.

  Kriza Mid-jeta mund lehtë të bëhet një bazë për të marrë-off të ri, të ashtuquajturit vitalitet të dytë të pikut. Ai ka kontribuar në formimin e shumë njerëzve të mëdhenj. Gauguin filloi karrierën e tij si një artist në 39 vjet që lë punën e tij në bankë. Për udhëtimin e Goethe-së në Itali, të ndërmarra në mes 37 dhe 39 vjet, plotësisht ndryshoi gjendjen e mendjes që u reflektua në veprat e tij. Michelangelo mosha kritike ndryshuar stilin dhe cilësinë e punës së tyre.

  Ne e dimë shumë shembuj të tillë - një e shkencës ose biznesit të shkojnë në politikë, të tjerët kanë filluar të angazhohen në bamirësi, të tjerët je, etj

  Por jo domosdoshmërisht rrënjësisht të ndryshojë jetën tuaj - ju mund të vazhdojë në të njëjtën rrugë. Por ky vlerësim ndërhyrë vjet, për të kuptuar atë që na duhet dhe çfarë nuk është, dhe më e rëndësishmja, për rrugën tuaj të mëparshëm, por me vetëdije, dhe të vazhdojë të përmirësohet përcaktoj sasinë atë që është arritur.

  Është e rëndësishme të kuptohet se kriza e mesit të jetës me siguri përballë njëri prej nesh. Pas të gjitha, Dante shkruan: "Jeta Tokësore do të gjysmë, kam gjetur veten në një dru të errët."

  Si pasojë, kriza - kjo është absolutisht normale që ka shkaqet e veta, modelet dhe qëllimin. Njeriu duhet me vetëdije të lëvizë në një tjetër brez të moshës, për të njohur se ka objektive kufizime fizike e moshave të mundësive të humbura përgjithmonë, shumë kurrë për t'u kthyer, dhe shumë kurrë nuk bëjnë. Dhe kjo "kurrë" nuk merren si të rreptë, por realitet. Megjithatë, është e rëndësishme të mos humbasë dhe se gjëja e çmuar në të tashmen, duke përfshirë përfitimet e tyre të moshës: të arritur shumë, dhe e di se sa ju e dini dhe gjësend mund.

  Kriza Mid-jetës - një nga më të fuqishme, kërkon një person për të mbajtur një kontroll standarde.

  Nëse otodvihut këtë problem dhe të zgjidhur atë në fund të jetës mund të kapur krizë edhe më të frikshme të përgatitur për njeriun - fundin e krizës jetës.

  Informacion nga artikullin "krizë e jetës së mesme."