Kardiologët amerikanë anuluar gojën për frymëmarrje gojë gjatë arrestimit kardiak


Kur një humbje e papritur e vetëdijes dhe arrest kardiak në të rriturit
Dëshmitarët e të drejtave duhet të bëjë dy gjëra: të thirrni shërbimin e telefonit
Shpëtimit dhe të fillojnë të shtypur të shpejtë intensive mes të dhjetor
Qelizat e prekur, tha një nga autorët e udhëzimeve të reja
Profesori i Universitetit Ohio Michael Sayre (Michael Sayre).

Ai tha,
që frymëmarrje "gojë më gojë" nuk është e organizuar dhe compressions gjoks -
mundësisht 100 klikime në minutë - duhet të jetë i vazhdueshëm deri
ardhja e një ambulancë.

Ekspertët theksuan se dështimi për
frymëmarrje "gojë më gojë" zbatohet vetëm për të rriturit me kardiak i papritur
zemra. Në fëmijët dhe në rastin e mbytjes ose mbidozë

drogës është ende e rekomanduar të alternativ me CPR
compressions gjoks.

Rekomandimet e reja të Amerikës
Heart Association u miratuan pas analizës së rezultateve të tre
Studimet e kryera në vitin e kaluar. Ajo u gjet se i vazhdueshëm
masazh kardiak asnjë mënyrë inferiore në metodën tradicionale
ringjalljen artificial.

Sipas ekspertëve, në e parë
minuta pas nevojës arresti kardiak për frymëmarrje artificiale
Jo, sepse gjaku i viktimës është ende i ngopur me oksigjen. Shumë
i rëndësishëm për të shpejt të rivendosur rrjedhën e gjakut duke përdorur shtyn
gjoks pa ndërprerje në frymëmarrje "ballë për ballë" dhe konsiderohet


reanimatologi.

Në SHBA vetëm rreth 310 mijë njerëz çdo vit
vdesin nga arrestimi i papritur kardiak. Statistikisht, nëse
sulm ndodh jashtë spitalit, shans për të mbijetuar është
rreth 6%.

Me sjellje të shpejtë dhe të duhur të gjasat e përtëritja
Mbijetesa dyfishuar apo edhe trefishuar, sipas shkencëtarëve. Mohim
pakëndshme për shumë njerëz teknika të frymëmarrjes "gojë më gojë" lehtësuar
e kujdesit intensiv, dhe ka të ngjarë të çojë në faktin se pacientët do të
shpesh të marrë ndihmën e parë në rrugë, duke shpresuar të ekspertëve.