Shënime Shëndeti Automatizimi programues-së


 • Sketch i jetës së mjekut rus
 • On burokraci automatizuar

 • Sketch i jetës së mjekut rus

  Nëse ju ndodh që të jetë i sëmurë ose fëmija juaj - nxënës, të përpiqet për të lexuar deri në fund të tekstit të ardhshëm çuditshme.

  "Çdo mësues klasë në çdo ndjekjen e shkollës çdo studenti mbush vijimin në shkollë çapua (Form 025-10 / y) si vijon: emri, mbiemri, data e lindjes, sigurim mjekësor, vendin e regjistrimit, vendbanimin, statusin social kategori përjashtimet frekuentimit data shkollë, tema e çdo mësimi, i plotë ose temë vazhdon të shënojë rrjedh, mësues nënshkrim, firmë nxënës.

  Kuponat janë të mbushura në së bashku me revistën e klasës, dhe duhet të përgjigjet. Ata shfaqen çdo ditë në Departamentin e Arsimit. Numri i votave të numëruara në financimin e shkollës. Mbushje të pahijshme dhe vula dyfishim sjell dënime.
  Plotësoni kuponat nuk përjashtohen nga mësuesi detyrë të kualifikuar për të dhënë mësim lëndën e tyre. "

  Fantazmagori? Sigurisht. Por zëvendësojë "shkollë" në "klinikë", "mësues" për "GP", "studenti" për të "duruar" - dhe që ju të merrni edhe një përshkrim të thjeshtuar të formës së vërtetë 025-10 / në - pacientit Voucher ambulator.

  Në terma të përgjithshme, që mjeku të mbingarkuara punë rutinë - asgjë.


  Për të kuptuar tmerrin e situatës, ju keni për të parë këtë formular. Kjo sigurisht nuk është e vetmja. Por ekspresive si një shembull të pakuptimta dhe mosrespektimit te mjeku, pacienti dhe ligjit.

  Nonsense - sepse ajo është një përsëritje e historisë, sepse nuk ka trajtim efektiv stimulon dhe i durueshëm shpeshta shkuar te mjeku. Mosrespektimi për pacientin dhe ligjit - sepse informacioni personal për qytetarin, duke përfshirë edhe atë që quhet konfidencialiteti mjekësor, përsëriten në mënyrë të përsëritur dhe kaloi në duart e ndërmjetësve të ndryshme që nuk kanë lidhje me trajtimin. Respektimi i mjekut për të të thënë asgjë - një punë absurde nga rregullat që janë të pamundur për të vëzhguar, të ngarkuar me tiranëve vogla skllav për të realizuar parëndësinë e tij.  On burokraci automatizuar

  Gjatë festave janar kam mbajtur premtimin, në ushtri klinika mjekësore linja më e kësaj pune është e mbushur automatikisht. Ai la një kohë për fushat manual input "Ekzaminimet profilaktike", "ITU" dhe "Kujdesi shëndetësor" - nuk e kuptojnë se nuk e bëjnë. Arritur këtë urtësi - dhe automatizojnë ato. Vetëm kush dhe çfarë do të bëjë me këtë informacion? Cili është përfitimi?

  Por nëse kupona administrohet, atëherë dikush ka nevojë për atë? Prandaj është e domosdoshme që secili fletëpalosje shfaq të paktën një gabim? Çfarë për të? Vetëm për të mbajtur mjekun në frikë para instancave nën rouble dënim arsye të panjohur (nuk për mënyrën shërohesh, kjo është e sigurt, sepse vetë kontrollues di se si për të trajtuar).  Sa shumë njerëz dhe organizata të zënë duke prodhuar pulla dhe forma të tjera, shpërndarja e tyre, dhe pastaj të mbledhë, kontrolloni soschityvat! Dhe të bëjë për programi i tyre kompjuterik llogaritjen zbatimin e programeve në terren, të mësojnë të përdorin ato. Dhe kontrollet në vend (në kontrolluesit të mjekësisë nuk e di se është e drejtë - formë). Gjithashtu thirrur në një takim të mjekëve kryesorë, zëvendësit e tyre dhe statisticians - mësojnë ata që të punojnë drejtë. Nuk ka pacientë - me forma.

  Dhe ku është rezultati? Ku për të përfituar më pak nga kuponat? Në cilën fazë të kuponat hierarkisë përpunimit të nxitet për të paktën një person të ideve të dobishme mbi përmirësimin e shëndetit?

  Unë dua të shoh këtë njeri! Por në çdo krahinë është MIATS - Informacione Medical Center dhe analitike. Kush përdor prodhimet e tij analitike? Ku është ajo? Dhe nuk TFOMS - territorial fond të sigurimit shëndetësor. Dhe qendra të tjera dhe fondacionet. Të gjitha të ekzistencës kërkojnë "formën" e një mjeku dhe, me sa duket, janë duke punuar në të. Merrni dhe hedhin të paktën një, dokument më qesharake që pengon mjekun për të punuar - aq të ndjeshme për të prekur shumë. Jo, nëse nuk është kështu, dhe do ta zhvilluar atë më tej. Punon vjen deri, provoni - për mjekët dhe pacientët. Foolovites mos harroni, duke mos ditur se si për të sjellë në mënyrë e tyre, vendosi kokat Tyapa.


  Por e saj. Sot punë e keq përmirësuar.

  Tani mendoj për atë që do të të holla dhe energji krijuese në zbatimin e projektit kombëtar "Shëndeti". Realizimi do të jetë pikërisht ato struktura që rekomandimi më i mirë është vetëm kontabilitetit sotme dhe raportimin orgji. A duhet të pyes veten cila është tashmë projekte të gatshme - kjo ne lehtë. Të gjitha dokumentet janë menduar për të "përmirësuar" (një i çmendur zëvendësojë tjetër). Dhe teknologji këtu pryplesty informacion, kompjuterizimi, automatizimi. Ajo pryplesty, të lidhë, të shtoni. Ajo do të duket se automatizimi duhet të jetë për të përjashtuar të gjitha të dhënat. Lini një primar dhe natyrale - histori email.

  Mjeku tregon se të gjithë. Pra, ai i cili duhet të le jashtë dhe çdo gjë merr. Vetë. Pa e prekur mjekun. Ajo nuk duket. Automatizimi - vetë një "formë" e mjekut - vetë. Askund ajo nuk është duke shkuar askund - kjo do të plotësojë dhe të përgjigjet. Dhe shumë nga të gjithë ata që nuk kanë shëruar dhe nuk e di çfarë është. Papunësia ata nuk janë të kërcënuar.

  A nuk më besoni? Lexoni "sistemit të informacionit të Shtetit të llogarive personale të kujdesit mjekësor për qytetarët." Projekt Besoni atë apo jo, ju jeni të vendosur të gjithë: plane konkrete për 2009-2011 dhe ata janë kaq të saktë zlichylo atë kënaqësi për, dhe 13939000000.

  rubla dhe 13.163 institucionet automatizuar mjekësore, dhe një software dhe hardware kompleks tipik (ku ajo është - vetëm tipik -? atje), dhe natyrisht, i ri federal qendër të dhënave (FTSOD) përveç 86 MIATsam dhe formave të reja të reja (duke përfshirë jo vetëm "çapua pacient ambulator" por "shërbime çapua dhënë", "Faturë", regjistrave etj, etj). Por parashikimet! Çfarë janë "cilësisë së shërbimit"! Çfarë është fitim në sektorin e financës! Të gjithë shumë të saktë zlichylo! Këtu janë tregues përfundimtar i kujdesit shëndetësor - klinik dhe demografike - i turpëruar. Në vend se duke folur për ta ose iniciatorët kombëtare të projektit një vit më parë?  Kush vjen me forma dhe programeve informative në kujdesin shëndetësor? Si justifikuar nevojën e tyre? Kush llogarit pasojat e tyre? Pse të kujdesit shëndetësor është i organizuar dhe riorganizuar pa mjekë dhe mjekët kokë? Me mospërfillje të plotë të opinionit të tyre? Kush mbretëron? Sidomos tani që paratë e kujdesit shëndetësor shkoi?

  Vini re se si e transformuar të kontrollit të sistemit. Ajo ishte kështu, mjeku shkruan historitë, kontrollues i tyre testuar. Tani kontrolluesit dokument kryesor nuk ishte e lehtë: ajo është e vështirë për të lexuar, për të gërmoj nëpër libra në të - të jetë ilaç i vetëdijshëm. Nga mjekët - për lehtësinë e kontrollorëve - kërkoi të plotësojë dokumentet dytësore.

  Njëjti informacion se ai dikur kishte hyrë dokumentin primar - histori. Në këtë rast (nga të njëjtat mjekët) ka marrë shtesë "efekt": çdo gabim transcribing lidhen me re dhe gabime - bukë kontrollues.

  Më shumë - më shumë. Dokumentet e mesme formalizuar mirë. Trajtimi mund të udhëzojë kompjutera. Por kompjuter është e aftë të pafundësisht më shumë se kontrollues. Prandaj, format e mesme mund të pasurojë, të komplikojë shumohen. Kompjuter përballuar. Megjithatë, duke plotësuar këto forma edhe pasuruar nevojë, por ai është atje dhe mjekët. Një kompjuter mund të zhvendoset më afër tyre - në spitale.

  Le futjen e dokumenteve të mesme vetë ofrojnë. Por sa shumë gabime do të zbulohet! Dhe, përveç kësaj, ajo mund të raportojnë mbi vendosjen e automatizuar të kujdesit shëndetësor. Progresi!

  Ideja aq i shtrembëruar i automatizimit në mjekësi. Ndërsa mjekët vetëm në raste të rralla, timidly duke u përpjekur për të prekur dhe të shkojë në historinë elektronike mjekësore, duke shpresuar për të përmirësuar kushtet e tyre të punës, zyrtarë të përdoret një tërësisht të kompjuterizuar, duke mos ditur se çfarë ata po bëjnë.

  Dy faktorë të fuqishme të reja të fillojnë të ndikojnë në praktikën mjekësore: rubla dhe Automatizim. Këto forca duhet të zbatohet për ato pika të cilat stimulojnë pikë mjekësore dhe organizative të parë.

  Pastaj nuk do të ketë kuptim të konsiderueshme. Por ata e bëjnë mendime mënyrë e tërthortë, duke anashkaluar profesionistët mjekësorë. Ata mbajnë në duart e tyre dhe le shkakun për zyrtarët e tyre të të kuptuarit dhe financuesve.

  Informacion nga neni V. Tavrovskiy "Burokracia dhe mjekësi (burokracia apo mjekësi?)."